Podpora šablon v linuxových poštovních klientech

Podpora šablon v linuxových poštovních klientech
« kdy: 28. 10. 2020, 08:45:08 »
Zdravím,
začínám objevovat “krásy linuxu”, mám dotaz ohledně mail clienta.

Existuje nějaký mail client, který by uměl jednu z funkcí, kterou používám několikrát denně v mail clientu na windows. Jasně, mohu the bat pouštět virtualizovaně, ale rád bych něco nativniho.

Funkce kterou myslím se týká šablon.
Funguje to tak, že dám vytvořit nový e-mail. Do pole komu napíšu zkratku a automaticky to doplní e-mailové adresy na které se to pošle (přepíše to i to pole komu e-mailem), vyplní to předmět i tělo e-mailu, přidám jen přílohy a je to.

Existuje něco stejného/ lepšího/ podobného ve světě linuxu?

Jde mi o to, že mohu udělat spoustu šablon, ale tím jak mám moc různých skupin, tak systém typu najdi a naklikej je pro mě nepoužitelný.
« Poslední změna: 28. 10. 2020, 08:58:51 od Petr Krčmář »

RDa

• 2 792
    • Zobrazit profil
Re:Podpora šablon v linuxových poštovních klientech
« Odpověď #1 kdy: 28. 10. 2020, 09:08:36 »
A cim to vyplni predmet/telo?
Zda neni snazsi pouzit z odeslanych "Edit as new mail.." jestli chces zachovavat telo (pouzivam pro opakovane objednavky/faktury, kde prepisuji jen malou cast informaci).

« Odpověď #2 kdy: 28. 10. 2020, 11:11:05 »
Vyplní to přednastavenym textem

Výhoda tohoto řešení je v tom, že nemusím nikde nic hledat a zároveň si pamatovat komu všemu se to posílá a co tam píšu.

Tzn dam nový mail, do komu napisu poradavedeni
Automaticky to nataha e-mailové adresy všech vedoucích, dá to předmět porada vedení
a do textu to napíše dobrý den, porada vedení se koná dnes od 12.00 hodin.

když napisu porada, vyberou se jen skupiny mistrů a pošle se jim mail že výrobní porada se koná od ...

« Odpověď #3 kdy: 28. 10. 2020, 15:13:01 »
Seznam příjemců lze mít uložený jako skupinovou adresu. Pokud budete mít skupinu porada pak do příjemce napíšete porada a příjemci se sami doplní. Ale subjekt a tělo mailu to nedoplní. Podíval bych se na rozšíření Thundebirdu, subjekt i tělo lze snadno zakódovat do mailto: protokolu, takže je možné, že nějaké rozšíření na to bude. Anebo použít šablonu, to je asi běžnější řešení.

Co se týče pozvánek na události, můžete také řešit pomocí nějakého plánovacího kalendáře s podporou posílání notifikací.