ja mel problem s tou jejich usb3 dokinou a externima monitorama... navic se to prehriva mrcha. Ja ho nechtel ani zadarmo (firemni).
cez co si pripajal ext. monitor? ak cez hdmi tak moze to byt problem linuxu ako takeho, a nie notasu
samozrejme byl problem v linuxu. Dell u tohodle krapu nema konektor na klasickou dokinu ze spodu, ale ma to pres usb3 a grafickej vystup je transportovan pres displaylink, coz je smejdarna, ktera dela psi kusy. Zkousily sme to ve firme jak na windows mac a linuxu a poradne to funguje jen na windows vsude jinde to zlobi. Na macbooku to beha jen se zaklopenym vikem, jinak je render na ostatni monitory dost opozdenej. Podarilo se to rozhodit na ubuntu, ke kterymu ma displaylink ofigo drivery. Na fedore(rawhide rok zpet)to vyrendrovalo obraz s doby zapnuti displayu pres xrandr. a pak uz jen kurzor.. jinak nic.
Snazil jsem se to rozchodit dost dlouho, ale Rezza pak nekde potvrdil, ze to v kombinaci s diskretni nvidii a timdle usb3 transportem nefunguje. Tehdy psal ze to resi ale bude to asi jen pro wayland(jedu awesomewm) takze sem to vzdal.
tak preco kupujes smejdove docky s displaylinkom?

ten USB-C ma DisplayPort alternate mode, cize to vies nadherne pripojit USB-C to DisplayPort kablom bez redukcie na monitor (+ funguje aj daisy chaining).., ja mam takto pripojene 2 2560x1440@60Hz monitory cez USB-C, zvysok veci (kb, mys, ethernet) mam cez normalne USB napojene a vsetko funguje paradne aj na linuxe (wayland) aj na Windowse. A kable + eth redukcia stali dokopy 50 eur na rozdiel od dockov, ktore stoja 200+
Ak chces dock, tak existuju aj take, co tiez pouzivaju normalne displayport vystup z grafiky a existuju smejdy s displaylinkom cez USB, treba davat pozor na to, co kupujes.