Spořič a DPMS vs. joystick (gamepad)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Spořič a DPMS vs. joystick (gamepad)
« kdy: 05. 03. 2014, 15:15:33 »
Zdarec,

hraju teď jednu hru, ke který se hodí joystick/gamepad (hra je X3, konkrétně Terran Conflict). Doma mám PS3 ovladač, tak jsem ho rozběhal a jsem skoro spokojenej...

Mám ale jeden velkej problém - gamepad zjevně není X serverem brán jako input zařízení, protože mi po pěti minutách naskočí spořič (resp. screenlock, takže ho musím před hrou ručně vypínat) a po 20 minutách grafika pošle monitoru standby.

Neřešil jste někdo, jak zařídit, aby X server bral zařízení /dev/input/js0 jako input (jako kdybych hejbal s myší)? Pokud nevíte, tak by pomohla alespoň znalost příkazu v KDE4, kterej z řádky deaktivuje spořič (neodemkne session, ale zcela vypne spořič) a znalost příkazu na "obrazovka stále zapnuta". Udělal bych si pak skript, kdy bych to všechno nastavil a pak teprve spustil hru...

Předem díky

trubicoid2

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Spořič a DPMS vs. joystick (gamepad)
« Odpověď #2 kdy: 05. 03. 2014, 16:51:45 »
Když jsem hledal, narazil jsem na zmínku o tomhle skriptu, ale už nevím proč jsem se na něj nepodíval víc...

Koukám, že ho můžu předělat, případně se jím inspirovat - např. udělat vlastní dva soubory, jeden, kterej nasimuluje aktivitu uživatele pro spořič a k tomu vypne a zapne dpms (resetuje čas) a pak naskočí do smyčky, kdy to bude dělat jednou za nějakej čas; druhej by pak spustil tenhle, po něm hru a po ní killall toho prvního souboru a je to doma :-) Steam pak buď přemluvim, aby spouštěl jinej soubor, nebo bych původní spoušťák přejmenoval a nahradil mym (a dělal to vždycky, když přiteče aktualizace, která by mi to přelila...). To už nejspíš nějak vychytám.

Díky za tip, večer na to nejspíš mrknu.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #3 kdy: 06. 03. 2014, 12:20:19 »
Tak jsem si celej ten skript prolezl, vykuchal, udělal z něj vlastní upravenou kopii a jsem spokojenej jak želva :-) Dík za tip.

Jimm

« Odpověď #4 kdy: 06. 03. 2014, 12:41:30 »
Fuj. :) Raději bych cronem kontroloval přítomnost procesu té hry a dle toho vždy oddálil vypnutí monitoru.

Když jsem hledal, narazil jsem na zmínku o tomhle skriptu, ale už nevím proč jsem se na něj nepodíval víc...

Koukám, že ho můžu předělat, případně se jím inspirovat - např. udělat vlastní dva soubory, jeden, kterej nasimuluje aktivitu uživatele pro spořič a k tomu vypne a zapne dpms (resetuje čas) a pak naskočí do smyčky, kdy to bude dělat jednou za nějakej čas; druhej by pak spustil tenhle, po něm hru a po ní killall toho prvního souboru a je to doma :-) Steam pak buď přemluvim, aby spouštěl jinej soubor, nebo bych původní spoušťák přejmenoval a nahradil mym (a dělal to vždycky, když přiteče aktualizace, která by mi to přelila...). To už nejspíš nějak vychytám.

Díky za tip, večer na to nejspíš mrknu.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #5 kdy: 06. 03. 2014, 14:27:37 »
Jimm: Přesně, fuj :)

Ten skript takhle funguje. Pustím ho před hrou (nebo klidně jako autostart skript po přihlášení) a je vystaráno. On si zjistí, jestli běží hra, jestli je její okno aktivní a ve fullscreenu a podle toho se chová. Spořiči podsouvá falešnou aktivitu uživatele a zároveň resetuje DPMS.

Nakonec to nemám jako prasácký skript (jak popisuju v tom citovanym příspěvku), ale vzal jsem LightsOn.sh, kompletně prokuchal (vyházel "zvytečnosti"), napsal tam jinej proces a jedu :-)

michal

« Odpověď #6 kdy: 07. 03. 2014, 17:27:26 »
no me to cely pride podivny, ja joystick pouzivam taky a nic takoveho se mi nedeje. spise jsem resil ze byl joystick namapovany na mys takze mi to hybalo mysli i kdyz jsem nechtel. tento problem vyresil jednoduchy konfiguracni soubor /etc/X11/xorg.conf.d/50-joystick.conf a v nem mam:
Section "InputClass"
        Identifier "joystick catchall"
        MatchIsJoystick "on"
        MatchDevicePath "/dev/input/event*"
        Driver "joystick"
        Option "StartKeysEnabled" "False"       #Disable mouse
        Option "StartMouseEnabled" "False"      #support
EndSection
delal jsem to dle navodu zde:
https://wiki.archlinux.org/index.php/joystick#Disable_Joystick_From_Controlling_Mouse

ty mas v xkach joystick nejak skonfigurovany?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #7 kdy: 10. 03. 2014, 14:07:13 »
michal: Díky za tip, to bymohlo být ono. V Xkách jsem nic nedělal, jen zahrnul do jádra ovladač, připojil PS3 ovladač (drátem) a od tý dobu funguju. Možná by to fakt chtělo sáhnout do konfigurace. Výhledově to zkusím (od Tebe opsat) a dám vědět ;-)