Matěj: Jasně, ono kdyby ti to C-čko lezlo na VUT krkem furt můžeš požádat o přestup. Mohu ale říci že mám kamaráda co studuje už 4-tým semestrem (teď ho bude končit) na FIT VUT Br a je pro mne radost s ním něco programovat v týmu. Jelikož se za ty dva roky vyšvihl na vysoce dobrou úroveň. Taky jsem chtěl jít na FIT VUT Br, ale nakonec když jsem zjistil že na VUT bych asi moc volnou ruku neměl ohledně výběru libovolného studijního předmětu. Btw pro případné flamewary
: soudím z toho co mi říká kamarád. Na VUT Br prý není moc veliký prostor na to studovat ještě i další předměty.
Co se toho C-čka týče ještě bych rád podotknul že některé úlohy mi připadají až moc brutální. Měl jsem s nima trochu problém, když jsem si je psal ve volném čase. I se znalostmi které sem získal 5-letým samostudiem + nějakou praxí jsem prostě měl problém třeba napsat Interpretr jazyka FreeBasic. Neříkám že bych to nechápal nebo tak něco, ale v C-čku mi to přišlo nehorázně zdlouhavé a komplikované
... Kdežto v C++ to byla pohodička
Ještě k těm FIT-ákům, příjde mi že člověk co prošel FIT VUT Br (a chodil tam) Bude mít velice dobrou přípravu na praktický život v oborech výzkumu a vývoje softwaru. + Získá i všeobecné znalosti ze všech pod oborů IT a hardwaru
.
Ohledně té MUNI:
na MUNI má člověk podle mě volnější ruku, můžeš si de-fakto namodelovat semestr skoro podle sebe a studovat tak co tě baví, zajímá a v čem by ses chtěl zdokonalit. Tedy alespoň mě ten jejich systém bude určitě vyhovovat
Btw toto je pouze můj názor jestli jsem mimo mísu tak to řekněte
Já to unesu ;-) Jenom bych byl rád kdyby toto napsali žáci výše uvedených škol a případně to nějak rozumně zestručnili... O nějaké rejpaly moc nestojím, Díky ;-)
==============================
Co se nějakých mých zkušeností týče škola mě nikdy úplně nenaučila to co dělám případně jsem dělal. Vždycky jsem se to musel naučit sám a předvést ostatním že si ty informace dokážu najít, nastudovat a aplikovat je do Praxe. Ovšem v dnešní době je třeba mít minimálně jeden titul pokud nechceš někde utírat hajzlíky s maturitou
[Ale to jistě zde všichni víme, kdybychom to nevěděli tak bychom tady nebyli :-) ]
===
Jestli si ještě na něco vzpomenu tak to tu připíšu. Musím říci že se tato diskuze začala celkem rozrůstat a myšlenky které jsem měl zase přebily nové myšlenky, takže asi tak
BTw jestli něco najdeš přeji ti hodně štěstí a pevné nervy
A GL všem v této diskuzi jak už zde zaznělo: "Dobře Vy :-)"
fox