Zdravim,
mam problem s monitorom pripojenym cez DisplayPort a uz si neviem rady...
Zacnem zosiroka (specifikacie na konci):
1. v lete som nainstaloval do dual-bootu Windows 10 na hry, a k tomu 3 monitory s AMD grafikou
2. hlavny monitor pripojeny cez MiniDP->DisplayPort a bocne monitory cez DVI (1x DVI->DVI, 1x DisplayPort->DVI)... na linuxe multihead s catalystami, na windowze eyefinity, na oboch systemoch zhodne rozlisenia.
3. doteraz som nemal s monitormi a eyefinity problem - vsetko bezalo bez problemov ako na linuxe tak na windowze
4. pred par dnami sa MS rozhodol updatovat mi widly, takze si to poslusne stiahlo a nainstalovalo update, resp. stiahlo ked som hral a nainstalovalo dalsi den pri nabootovani do windows.
5. lenze hlavny monitor - pripojeny cez DP - vypisal, ze nema signal a prepol sa do standby rezimu... bocne monitory normalne fungovali, v nastaveniach sa windowz tvaril, ze je vsetko ok - monitor som tam videl ako pripojeny aj so spravnym rozlisenim... v linuxe vsetko ok...
6. skusal som zapinat/vypinat eyefinity, menit rozlisenia, zapinat/vypinat/odpajat/pripajat vsetky monitory a kombinacie... bez vysledkov... pomohla reinstalacia ovladacov od grafiky (v tej dobe najnovsie)...
7. par dni to fungovalo.
8. vcera znova monitor vypisal, ze nema signal - reinstalacia ovladacov nepomohla - skusal som stare, nove, najnovsie - bez vysledkov
9. vypinanie a pod. ako v bode 6. takisto nepomohlo...
10. nahodou som zistil, ze ked pohnem s kablom tak sa obcas monitor umudri a naskoci signal a potom funguje, ak s nim pohnem znova tak strati signal - windows sa po cely cas tvari, ze je vsetko ok, a monitor vidim v nastaveniach ako pripojeny, bez ohladu na to ci ma skutocne monitor signal...
11. nechapem, ze v linuxe funguje vsetko v poriadku - nepodarilo sa tam spravanie s kablom zopakovat nech s kablom robim cokolvek...
12. takze co s tym ? ak je vadny kabel (stal 10€), tak ako je mozne, ze doteraz fungoval a pod linuxom este stale funguje... ak je to softwarovy problem ako je mozne, ze ked s kablom pohnem tak obcas naskoci ?
13. pre istotu som sa rozhodol vypnut na widlach update...
neviem si asbolutne rady...
Specifikacie:
AMD FX6300
AMD HD7850 (2x miniDP, 1x DP, 1xHDMI)
Monitory:
1x AOC - miniDP->DisplayPort - 1920x1080, 60Hz
2x Fujitsu - DVI-DVI, DisplayPort->DVI - 1680x1050, 60Hz
Debian - multihead - Catalyst
Windows 10 - Eyefinity - Catalyst - rozne verzie od najnovsich po cca 7 mesiacov stare...