Zdravím,
chci se zeptat jak je to dneska s uplatněním juniorů a vlastně i obecně C++ vývojářů. Pracuji 2 roky jako SW tester a o vývoj se už taky nějakou dobu zajímám. Podařilo se mi přijít o mnoho iluzí a naopak mám i dobrou představu, co taková práce obnáší.
Zajímám se jak o teoretickou informatiku, tak i o více praktické věci jako je grafika, renderování apod a taky mám rozdělaný vlastní grafický engine. Neženu se do programování s představou snadného výdělku, ale spíš z prostého nadšení. Na druhou stranu mi přijde škoda si doma zadarmo bastlit projekt na githubu, na který se nikdo nikdy nepodívá a aspoň to nezkusit jít dělat profesionálně.
Zpět k otázce. Jak bych se mohl v ČR uplatnit se C++ developer. V první řadě je asi největší poptávka po Embedded vývojářích, ale přiznám se, že to není úplně pro mě a vlastně mi to ani nešlo. Našel jsem samozřejmě i několik projektů s výpočtově náročnými desktopovými aplikacemi, jako jsou různé CADy, letecké systémy apod. Bohužel jich není zas tolik a shánějí převážně zkušené lidi. Dále jsem zaznamenal nabídky týkající se zpracování obrazu, to by mohlo být něco pro mě, ale nevím, jestli to už není moc velké soustu na učení po večerech.
Pak je to samozřejmě problém s tím, jestli je o samouky a juniory obecně vůbec zájem. Přijde mi, že "junior" dnes znamená 2 roky prokazatelné praxe.
Díky za odpovědi a podněty.