Pokud budes kupovat pocitac novy, urcite tam dej 64bit windowsy. Budou v nich fungovat jak 32bit- tak 64bitove programy, plne se vyuzije jakekoli mnozstvi RAM, ani o ovladace bych se nebal. Jedine co nepujde je DOS (napr. ucetnictvi Tichy), to je mozne pouze s XP MODE (to je defakto virtualni XP OS, ktery zabira asi 500 MB na disku, ale jinak aj ten DOS v tom bezi).
... nevim, ale prijde mi to jako zatvrzele militantni tvrzeni, bez urazky.
Ze mi navdavkem budou fungovat i 64bitove programy? Prosimvas, kterej soft se vyrabi jen v 64b verzi?
64bitu je stale novinka, fakt, ze to tu takhle resime to jen doklada a nez bude 32bit OS v mensine, vzdycky je tu opce, ze 32bit bude stabilnejsi, protoze pro 32bit to vetsina vyvojaru spis odladi.
Ja osobe, 64bit bych pouzit az treba od 6GB, kde k tomu je opravdu padny duvod (2GB nevyuzitelne RAM). Ale pro 4GB bych si 32bit win klidne taky nechal, pac... treba me tu nekdo opravi v mych teoretickych omylech, ale v jadru, 64bit OS funguje vykonove lepe, ale je to zaplaceno RAM. Uz jen prosta adresace, cili jakasi rezije, zabere vic a z 4GB mate razem 3,5. A to umi 32bit taky, ergo vyvstava otazka - proc?
Muzem si tu popovidat, jestli bude 64bit standard za rok ci za 5 let a s ohledem na planovanou zivotnost PC od toho vyjit, ale argument, ze mi pojedou navic i 64bit programy - to neberu.
A kazdy, kdo se tim (oprasovani Win) zivi, dobre vi, ze je lepsi sebrat 5-10% vykonu, nez ke klientovi opakovane behat nebo ho resit po telefonu. koneckoncu, pokud to i klient plati, sam to tak muze vnimat.