Podpora TORu vs. riziko

Thor

Re:Tor je projekt. Klidně se připojte, ale příliš ho nedegradujte.
« Odpověď #45 kdy: 13. 04. 2012, 01:01:34 »
Zdravím,

Nevím kolik z vás Tor (The Onion Router) aktivně používá, ani zda jste už někdy fungovali jinak než koncový člen... ale vaše myšlení je zvrhlé a lidstvu nebezpečné. Podle mne jde přímo proti základní myšlence tohoto projektu.

1) Vy vlastně cenzurujete, i když po svém. .
.
.
.
Supr napsane, diky ! :D

A prymka ber s rezervou, detto spitaka Ruma, obcas jim to kape na majak a pisou kr@viny ;)

[Torproject Crew supporters]

Thor

Re:Podpora TORu vs. riziko
« Odpověď #46 kdy: 13. 04. 2012, 01:19:23 »
Pokud by jsi chtěl pomoci projektu "morálně", tak můžeš zvážit jestli neposloužíš jako tor exit node s tím že zpřístupníš jenom stránky které dáš na white list.
...
OMG :o, dalsi odbornik  :-X

Citace: kapitanRum
Možnost definovat to, kam uživatele člověk pustí, to je myslím velice dobré řešení. ::)
Jasne, ty sasku  :-\

Krome jiz zminovanych non-exit Tor nodu, dalsim, cim tazatel muze hodne pomoct je, provozem bridge-u, viz torproject web, protoze tech je malo a ruzne spiny i ty, co jsou, tak bonzuji o 106  >:(

Re: Tor je projekt. Klidně se připojte, ale příliš ho nedegradujte.
« Odpověď #47 kdy: 13. 04. 2012, 08:00:49 »
Mirku, Musíš na to co jsem psal dívat více z vnějšku, filosoficky, ne se v tom tak pitvat. Jistě není nic špatného na tom využít toho co SW nabízí, ani o tom diskutovat.
No to se na mě nezlob, ale předtím jsi psal doslovně "vaše myšlení je zvrhlé a lidstvu nebezpečné [...] Myslím ale, že podobné diskuse jako tu vedete jsou špatné." - tak nevím, jak to "filosoficky" spojit s tou citací výš - možná teze, antiteze, synteze? ;)

Já právě na diskusi přistoupil a říkám vám že Tor je projekt který si stanovil určité cíle a metody jak toho dosáhnout a myslím (cítím), že vaše pohnutky jsou odlišné, nevadí vám cenzura,...
Mno... Jen tak pro zasmání:
Citace
Tor was originally designed, implemented, and deployed as a third-generation onion routing project of the U.S. Naval Research Laboratory. It was originally developed with the U.S. Navy in mind, for the primary purpose of protecting government communications.
http://goo.gl/jB7pt

Dobře, od té doby se teda cíle změnily. Můžu si někde přečíst nějaký dokument, nějaký manifest, kde jsou ty cíle projektu jasně deklarované?

Navíc, projekt Tor už filosofii má a očekává že se ztotožníš, nebo ne.
Proč? Dejme tomu, že cílem Toru je poskytnout komukoli maximálně anonymní komunikaci s kýmkoli. To znamená poskytnout možnost teroristům domlouvat se v závětří na tom, jak umístit sarin do pražského metra, a zároveň dát čínským lidskoprávním aktivistům možnost dostat ze země informace o účelových popravách lidí z Falung Gong a rozprodeji jejich orgánů.

Když chci podpořit jenom komunikaci druhého typu, tak projekt podpořit nesmím? Kdo řekl, že je to "všechno nebo nic"? Nejsem svobodný, abych si vybral, co chci podpořit a co ne? Tor project je Big brother, který za mě rozhoduje, co je správné a co ne?

Thor

« Odpověď #48 kdy: 13. 04. 2012, 08:25:43 »
Dobře, od té doby se teda cíle změnily. Můžu si někde přečíst nějaký dokument, nějaký manifest, kde jsou ty cíle projektu jasně deklarované?

OMG  :o
Zase delas "chytrejsiho"...?

Hned na https://www.torproject.org prvni sloupek vlevo nahore:
Citace
What is Tor?

Tor is free software and an open network that helps you defend against a form of network surveillance that threatens personal freedom and privacy, confidential business activities and relationships, and state security known as ...

A zkus se zapojit treba i do supportu, treba az pak pochopis a uvidis vic do hloubky, o cem je Tor.

Navíc, projekt Tor už filosofii má a očekává že se ztotožníš, nebo ne.
+1 ;)

Citace: Miroslav Prýmek
Proč? Dejme tomu, že cílem Toru je poskytnout komukoli maximálně anonymní komunikaci s kýmkoli. To znamená poskytnout možnost teroristům domlouvat se...

:o

Citace: Bruce_Lee_nejvetsi-a-nejlepsi-bojovnik
Kdyz se mi nejake bojove umeni nelibi, nebudu jej pouzivat, ale nejdriv se jej dobre naucim.

To je tvuj problem, mluvis o vecech, jako bys o nich vse vedel, ale nevis nic, nebo prilis malo, nez abys tlachal, jako by ti za to platili...  ;)
Smysl citace Bruce Lee-ho je v tom, ze nejdriv se s tim, co chces odmitat, nejdriv to poznej, abys skutecne o tom vedel co nejvic !
Pak, budes nadale chtit to odmitnout, ok, ale alespon to znas a dokazes tedy nejen rict i svuj nazor, ale jej take obhajit.

A k tvym vytkam:

priklad, modelova situace:

nekdo zajde do zelezarstvi akoupi si tam kladivo.
Hned jak vyjde z kramu, zacne kolemjdouci maltit hlava-nehlava, hlava-hlava ;D nez jej nekdo "zastavi".

Prymkova dilema: kdo je genocidu vinen?

Truhlar, ktery se take podilel na vyrobe kladiva?
Kaliz, kovac ?
Prodejce zelezarstvi, protoze prodava potencionalne zneuzitelne veci, i kdyz nema zbrojni prukaz a psychologicke testy?
Bem, ci jemu podobni, kteri dali prodejci licenci na otevreni kramu se zneuzitelnym a nebezpecnym zbozim?
Tlustoprdove v parlamentu, kteri neschvalili zakon, ze kazdy prodejce zelezarstvi musi mit psychotesty, zbrojni prukaz a nesmi prodavat urcite predmety, vcetne kladiva nekomu, kdo take nema zbrojni prukaz?

« Odpověď #49 kdy: 13. 04. 2012, 08:55:52 »
Hned na https://www.torproject.org prvni sloupek vlevo nahore:
To jsem samozřejmě viděl, ale tenhle odstaveček jenom říká, co Tor (jako sw) je. Nikde tam nevidím to, cos tvrdil: "Cílem projektu je X,Y. Buď to přijmete všechno, nebo si trhněte nohou".

Prymkova dilema: kdo je genocidu vinen?
A na to's přišel jak? Já přece neříkám, že projekt Tor může za to, že se pomocí Toru můžou teroristi domlouvat na tom, jak nejlíp dostat do pražskýho metra sarin. Jenom říkám, že mi přijde celkem logický, že se někdo chce do Toru připojit, ale konkrétně tohle nechce podporovat (protože ON v tom prostě nechce jet - aniž by cokoli říkal o projektu Tor).

Tázající se

OT: Uzly - umístění: Presmerovani
« Odpověď #50 kdy: 04. 05. 2012, 10:08:52 »
Omlouvám se za offtopic příspěvek, ale potřeboval bych vědět co si mám představit pod uzly (relays) sítě Tor s umístěním (location) "Presmerovani" (redirection)?

Díky za reakci.

P.S.
Jde jim přiřadit nějaký dvouciferný ISO kód? Nebo nějaký jiný kód který Tor přijme a uchová v torrc?

Tázající se

OT: Uzly - umístění: Presmerovani
« Odpověď #51 kdy: 05. 05. 2012, 19:57:39 »
Jde o chybu, pravděpodobně v aplikaci nebo některé knihovně (v rychlosti jsem nenašel, ale moc jsem se nesnažil). Pravděpodobně je ISO kódu NO (Norsko, Norway) přiřazen nesprávný název. Nejnovější verze aplikace touto chybou nemusí trpět. Kdo má dobře implementováno GeoIP uvidí i správnou vlajku, jen to jméno země může být špatné.

sd

« Odpověď #52 kdy: 05. 05. 2012, 22:13:11 »
to je zas kecu :)

jinak v pripade TOR exit nodu doporucuji nejaky pekny NAT setup kde se ta IP sdili s dalsimi 1000 lidma.

1) to tem clovickum poskytuje ochranu pred *AA/IFPI/OSA (protoze si kazdy muze snadno overit ze ta IP je toru). na abuse mail mas pak robota co automaticky odpovida linkem na torstatus :)
2) natovaci IP je beztak z pohledu spamu automaticky odepsana kvuli vselijake haveti na PC co tam ty lidi za natem maj.

Co se pak tyce exit policy, je rozumne na sebe v description uvest kontakt s hlaskou ze v pripade abuse z tveho exitu na pozadani pridas CIDR sit zadatele co si kontakt z tve hrany TOR site nepreji.

Kecy typu ze tor je zlo protoze poskytuje anonymitu na internetu utocnikum jsou naprosto mimo. Pokud se to snad nekomu nelibi, seznam vsech tor exit nodu je verejne dostupny. Ve skutecnosti je velice trivialni blokovat lidi co pouzivaji tor ze strany provozovatele sluzby (typicky napriklad IRC site, ale i ranking blog antispamu to bere v potaz). Je to proto ze ucelem toru je predevsim chranit uzivatele pred smirovanim jejich last-mile, kde skutecne casto jde i o zivot.

Jiří Svoboda

« Odpověď #53 kdy: 06. 06. 2012, 16:35:04 »
Dobrý den,

shodou okolností několik let s přestávkami provozuju Tor exit node (na VPS u Pipni) a prozatím všechny všetečné dotazy se mi podařilo odbýt odkazem na par. 3 zákona "O některých službách informační společnosti", kde se výslovně uvádí:

(1) Poskytovatel služby, jež spočívá v přenosu informací poskytnutých uživatelem
prostřednictvím sítí elektronických komunikací nebo ve zprostředkování přístupu k sítím
elektronických komunikací za účelem přenosu informací, odpovídá za obsah přenášených
informací, jen pokud 
a) přenos sám iniciuje,
b) zvolí uživatele přenášené informace, nebo 
c) zvolí nebo změní obsah přenášené informace

Zejména DMCA noticky chodí velice často, ale žádné vážnější problémy jsem doteď nikdy neměl. Podporu doporučuji.

Zdravím
J.S.

Franta

« Odpověď #54 kdy: 06. 06. 2012, 17:25:32 »
prozatím všechny všetečné dotazy se mi podařilo odbýt odkazem na par. 3 zákona…

Já bych ty stížnosti spíš házel do koše – takhle jim akorát radíš, pro úpravu kterého zákona mají lobovat ;-)