Hromadný mail - ako sa nestať spamerom

Bzron

Hromadný mail - ako sa nestať spamerom
« kdy: 13. 09. 2016, 21:11:50 »
Zdar, potreboval by som odoslat cez moj mail server (postfix + dovecot) mail na +-1500 adries,
riesim to tak ze si vytvorim alias na ktory :include: mam subor.txt kde mam nahrate emailove adresy, vsetko funguje, len sa bojim aby som nebol oznaceny za spamera, je niaka moznost ako to odosielat v davkach ? napr 100 mailov alebo to mozem odoslat rovno ? Niake skusenosti ?

Dakujem
« Poslední změna: 14. 09. 2016, 12:47:15 od Petr Krčmář »

Kamil

Re:Hromadny mail - ako sa nestat spamerom
« Odpověď #1 kdy: 13. 09. 2016, 21:40:02 »

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 14. 09. 2016, 07:33:15 »
Spamerem se nestaneš především tím, že nebudeš posílat spam a co je možná ještě důležitější, že budeš mít korektně nakonfigurovaný mail server, používáš věci jako DKIM a SPF, nemáš moc rychlý, ani moc pomalý retry při temporary failure (důležité kvůli greylistingu), dále je vhodné posílat emaily ve správné jazykové verzi (angličtina projde skoro všude, ale čeština/slovenština/čínština a podobně někam třeba na maďarskou doménu zamotá některým spam filtrům hlavu). Rozdělit odeslání do dávek je celkem rozumné z mnoha důvodů, ne jen kvůli "spamerství", což bych ani nepovažoval za primární důvod.

pecko

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 14. 09. 2016, 09:39:34 »
spam, to nie je "zlym sposobom odoslany mail". v prvom rade je to "nevyziadany mail". prestan posielat, co si od teba nikto nepytal. to celkom staci, aby si sa nestal spamerom.

inak povedane, najprv dodrz zakon o reklame, o elektronickej komunikacii, o ochrane osobnych udajov (naseries tak o +-1499 ludi menej...) a az potom sa zamyslaj nad technickym aspektom veci.
« Poslední změna: 14. 09. 2016, 09:42:02 od pecko »

Bzron

Re:Hromadný mail - ako sa nestať spamerom
« Odpověď #4 kdy: 14. 09. 2016, 13:03:39 »
Tento mail je skolenie pre ludi co sa prihlasili na mailing list, a maju oto zaujem cize sa nejedna o klasicky spam, poriesil som to tak ze na odosielanie som dal inu verejnu ipecku na smtp ako mam primarny smtp, a ked mi to zabanuju tak nevadi...

Dik za nazory a hlavne za video, paradne

Boo

« Odpověď #5 kdy: 14. 09. 2016, 13:08:07 »
Hlavne nezapomen aby kazdej adresat dostal kompletni seznam emailu. V pripade, ze posle reply abys tahl se spamem k sipku, tak at o tom vi kazdej  8)

https://en.wikipedia.org/wiki/Email_storm

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 14. 09. 2016, 13:33:07 »
K věci: tak snad jsi si alespoň reverzní záznam nastavil...

Od věci, aneb původní tazatel je spokojený a může se spustit obvyklý spamotrolling: To jako každý, kdo potřebuje odeslat 1500 e-mailů je automaticky spammer? To je asi dle logiky, že každý, kdo má nůž, je vrah, každý, kdo má ptáka, znásilňuje, každý, kdo má mozek, je inteligentní.

j

« Odpověď #7 kdy: 16. 09. 2016, 15:57:35 »
Spamer je kazdej, kdo posila maily, o ktery adresati nestojej. Tzn, pokud posilas klidne 150 000 mailu, s fakturama, tak spamer nejses, protoze ty faktury tvi zakaznici nejspis chtej (teda samo, asi by byli spokojenejsi, kdyby dostali produkt gratis).

Pokud posles  i jen jedinej mail ve kterym mi budes nabizet neco, oc sem te nezadal, ses spamer a jako takovej si zasluhujes bejt na vsech blacklistech sveta na veky veku amen.

j

« Odpověď #8 kdy: 16. 09. 2016, 15:59:56 »
Hlavne nezapomen aby kazdej adresat dostal kompletni seznam emailu. V pripade, ze posle reply abys tahl se spamem k sipku, tak at o tom vi kazdej  8)

https://en.wikipedia.org/wiki/Email_storm
Takhle zcela ze zasady posilaj maily z retezcu (Hornbach, OBI, ...), takze mam kontakty na vsechny jejich dodavatele ;D.

skororano

« Odpověď #9 kdy: 17. 09. 2016, 09:22:50 »
Citace
Takhle zcela ze zasady posilaj maily z retezcu (Hornbach, OBI, ...), takze mam kontakty na vsechny jejich dodavatele ;D.

prilep ich sem a uvidíš tie fukoty  ;D