Zdravím,
môžete mi prosím doporučiť WiFi router pre optický Internet 1Gbps, ktorý by zvládol teda celú rýchlosť a umožnil port forwarding, upnp, port triggering, static DHCP, viacero WiFi sietí, a mal tak klasicky bežné nastavenia dostupné. Bol mi dodaný základný router od Teatro a ten je vlastne len hračka, čo konvertuje optickú sieť na etherner a Wifi ale reálne v nastaveniach nie je možné nastaviť vôbec nič len názov WiFi a heslo. To je skutočne úplne všetko. Ani len napevno IP adressy sa nedajú nastaviť. Viem že inak v podstate každý router to vie čo sa kúpi na eshope, a dosť ma prekvapilo že to tento dodaný vôbec nevie (potvrdil mi to aj technik).
Cena by mala byť rozumná, kde to má zmysel ešte investovať, mne nejde o absolútnu cenu, ale skôr o to čo za akú cenu dostanem. Takže zas nepotrebujem 500€ router, ktorý voči 100€ má navyše len mnohofarebné ledky a dokáže robiť disko efekty a označenie "herný". Ale zas nechcem šunt, čo bude vypadávať, prehrievať sa, blbnúť a tuhnúť firmware, a podobne.
Osobne som pozeral na:
-
Asus RT-AX53U-
TP-Link Archer C80Ďakujem vopred za rady.