No dobře, Linux je samozřejmě megakhůl, ale když pomineme tyhle arogantní pubertální kecy o nějakém osvobození a o tom, jak se má matka učit, aby se uchránila demence, tak problémem v tomto případě je primárně pomalý chod.
Tak kdyz pomineme tyhle arogantni pubertalni kecy o pubertalnich kecech, tak bych byl rad, kdybyste prinesl nejaky argument pro podporu tvrzeni o pomalem chodu. Argumentem nemam na mysli vase olsove ruce.
Ad osvobozeni: Zbavil jsem se Widli nekdy okolo RH 6.1, ze ktereho jsem se pres Mandrake prokousal na Debian a Gentoo a pozdeji zpet na binarni distra. I kdyz Linux tehdy v zacatcich stal dost za hovno, spoustu veci neumel a mel udesne DE, i tak to byla uleva. Uz zadny ritual svate reinstalace, zadna neuroza z toho, jestli mam zasejvovano, kdyby mi zase spadly Widle, proste klidek. Prechodu na Linux nelituji a Widle me serou dodnes, protoze je nekterym lidem obcas oprasuji a resim tam problemy, ktere na Linuxu nemam. Zaplat pan buh za chocolatey, ktere tuto ulohu cini o neco mene nesnesitelnou.
A ten CPU myslím není zas tak nevýkonný, aby na něm Windows 10 nemohly běžet docela svižně, takže je tady šance, že ten problém půjde vyřešit i bez přechodu na jiný OS.
Nevim, co je zac amd e-350 a nehodlam to hledat. Ale vim, co jsou 2 GB RAM. Pokud se nepletu, je to minimal system requirement pro Widle 10. To, co MS ppzaduje jako minimum, je vzdy potreba vynasobit dvema, ale lepe trema. V opacnem pripade z toho uzivateli naskacou pupinky.
A když to nepůjde, záleží na finančních možnostech, Linux je samozřejmě vcelku laciné řešení, které ale taky představuje nemalý uživatelský kompromis.
Aaaaa, konecne doslo i na argument "Linux je pro socky".
Já osobně bych nikomu Linux na desktop necpal, zvlášť když je zvyklý na Windows. Za těch zhruba 20 let, co Linux používám, jsem si myslím udělal docela slušný obrázek, jaké jsou jeho silné stránky, a desktop mezi ně podle mě opravdu nepatří.
Asi jste tech 20 let zil nekde pod placatym kamenem. Za tech 20 let se totiz desktop v Linuxu posunul o hodne dal. Dokonce i velky MS z nej kopiruje nektere prvky. Ale spete dal, Linux nikomu necpete. Uplne staci, kdyz nebudete cpat Widle nekomu, kdo se snazi najit optimalni distro Linuxu.