Je to zařízení kategorie 4, což je byl původní základ z prvotní specifikace LTE z roku 2008. Bohužel modemy s modernějšími čipy stojí ranec a tohle se prodává "levně" i když je to prakticky bezcenné.
Psal si, že máš signál RSRP:-120, SINR:<0, RSRQ:-12, to je dost špatný signál, co ty parametry znamenají a jaké je dobrá hodnota se dá snadno vyhledat.
To máš barák na vrcholu kopce, že se bojíš, že by se z toho stal hromosvod? To bys ale zase neměl problém s příjmem.
Tvoje spekulace o tom co mají mezi sebou O2 a T-Mobile a nějakém poklesu kapacity jsou legrační.
Nejdřív 10 km, teď 5 km, radši napiš tu adresu
Omlouvám se, ale tu adresu takhle veřejně fakt psát nebudu. ;o)
Na 10 km byl vysílač v dobách CDMA - ten je zrušenej, úplně.
Mám dva vysílače skoro na dohled, oba skoro přesně 5 km daleko, oba těsně za kopcem. Nejsem úplně na kopci, ten mám tak nějak "za zády", ale rozhodně dost vysoko - párkrát jsme už velmi blízký zásah blesku zažili. Vystrkovat kovovou tyč byť metr nad střechu by se fakt nemuselo vyplatit. (Hromosvod tam sice je, ale tohle by se dostalo z "ochranného kužele".
Ty vysílače jsou za takovým krouceným údolím, tedy mezi mnou a vysílačem (platí pro oba) je údolí, hřbet kopce, a údolí, nad kterým ten vysílač stojí. (Když se posunu jen kousek k tomu údolí, tak tam není pokrytí ani podle mapy - což nikdo neřeší, protože tam taky nejsou žádné domy.
Ono, když se to tak vezme, tak to pokrytí tam nemají úplně špatně udělané, protože reálně jim z toho vypadly jen dva baráky (ještě jeden nešťastník ve vesnici, pod kopcem - jenže ten tam má zase wi-finu...).
Aktuálně to hlásí: RSSI -70 dBm, RSRP -110, RSRQ -12, SINR -3. Což není zrovna dobrý signál - asi někde cestou povyrostla vegetace. Ale, jak jsem psal, tohle by mohla slušná směrová anténa trochu vylepšit.
Co ale nevylepší, je to, že mi 'BTS vždy postupně snižuje rychlost (podle svého zatížení), ale nahoru mne sama pak nepustí - to si musí ten modem říct (třeba restartem spojení). Prakticky to vypadá tak, že se stejným signálem mám po restartu rychloct (downlink) 6 Mb/s, ale postupně klesá - a někde pod 1 Mb/s mi dojde trpělivost a zrestartuju spojení.