Hele jestli můžu doporučit, tak jdi dělat admina... Jako linux admin se dá vydělat na seniorní pozici 60-70k Kč v Praze, a máš tak 70% šanci, že práce kam nastoupíš bude zašívárna. Já si beru 1-2 dni home-office týdně, a do práce chodím tak na 6 hodin denně, kde ještě strávím většinu času na netu. Beru za to 65k hrubého.
Jen je tam kolikrát jednání s lidma, někdy pohotovosti, to sere asi nejvíc.
Další věc je, jak si ten stres připouštíš na tělo. Když budeš dělat tak "aby tě nevyhodili", tak se dá najít pohoda v hodně pracích. Jinak u nás někteří javisti taky dřou, jiní to flákají, je to dost na nich,... Ale rozhodně support je větší pohodička než development...
Nicméně je docela umění se v tom naučit chodit, hlavně je v tom více politiky. Korporát je pro adminy navíc často ráj, většinou je cíl rozprostřít zodpovědnost (aby admin neměl tolik přístupů), a tím se ve výsledku i dost limituje množství práce. To je asi jediná nevýhoda admina - nemá moc smysl to dělat pro malé firmy (málo platí, hodně práce a odpovědnosti).
V jedné firmě jsem to dokonce dělal tak, že jsem tam otvíral a zavíral stejné tickety (protože se každý týden počítal počet zavřených ticketů, nikdo už neřešil to, že jsem reotvíral staré a ty pak zavíral), a půl roku jsem se v té firmě kopal do zadku, až mě to přestalo bavit a šel jsem jinam...
Mohl bych tu vyprávět storky, jak se jako admin můžeš nádherně fláknout, zejména proto, že nikdo moc neví co děláš a hlavně to v první řadě vůbec nikoho nezajímá.