Jak se dostat na Linux ve VirtualBoxu

Leny

Jak se dostat na Linux ve VirtualBoxu
« kdy: 17. 11. 2015, 12:38:44 »
Dobry den, jelikoz bych chtel prejit na linux nainstaloval jsem do windows virtualbox a do nej linux. Ve virtualboxu jsem zvolil sit NAT, jelikoz pri pouziti sitoveho mostu se mi linux nespusti. Poradi prosim nekdo, jak se dostat na linux ve virtualboxu z prohlizece windows po zadani jeho ip adresy ? Jsem zacatecnik. Dekuji

samalama

leny

Re:Jak se dostat na Linux ve VirtualBoxu
« Odpověď #2 kdy: 17. 11. 2015, 12:59:24 »
Dobry den, tak tohle zacatecnik nemá sanci udelat, něco cesky a jednodušeji neexistuje ? Dekuji

vgdassa

« Odpověď #3 kdy: 17. 11. 2015, 13:02:28 »
Nu je to dost jednoduche a povedal by som e bez AJ si moc neskrtnes dnes to vie zaklady anglictiny aj opica

leny

« Odpověď #4 kdy: 17. 11. 2015, 13:10:05 »
Nu je to dost jednoduche a povedal by som e bez AJ si moc neskrtnes dnes to vie zaklady anglictiny aj opica
Ta rady mi hodne pomohla. Ze jsem blbec jsem jiz psal, nemusíte mi to připomínat! Zase jeden co se narodil a na porodnim sale řekl "hello world".

vgdassa

« Odpověď #5 kdy: 17. 11. 2015, 13:23:34 »
Leny anio nahodou. Ja by som to skorej definoval ako samo studium po veceroch a cez volny cas a tiez vela vela googlenia. Zo zaciatku dost pomohol transator aj ked je to kostrbate. Na forum som nikdy nechodil s tym ze hej neviem po Anglicky a chcem to po Slovensky/Cesky... Vtedy to bolo aj trosku o inom proste ak si chcel viac info musel si sa skorej alebo neskorsie skamaratit s AJ.

A dobra rada na zaver. Skusaj, skusaj, testuj a skusaj. Tak sa naucis najviac. Pokus omlyl znova...

« Odpověď #6 kdy: 17. 11. 2015, 13:28:01 »
Pre pouzitie "sitoveho mostu" je potrebne mat na fyzickom pocitaci spravne nakonfigoruvanu sietovu kartu. Potom sa vyberie na aky interface sa to ma pripojit ten sitovy most. Je mozne, ze nevyberas spravny interface.

« Odpověď #7 kdy: 17. 11. 2015, 13:47:01 »
Pokud ti stačí se dostat jen z počítače na kterém ti jede virtualboxt tak si nastav 2 síťovky jednu jako nat (pro přístup k internetu) a jednu jako síť pouze z hostem (pro přístup k linuxu).
IP adresu pro přístup "do linuxu" zjistíš spuštěním příkazu ifconfig nebo ip addr (záleží na distribuci kterou používáš) v konzoli linuxu.

leny

« Odpověď #8 kdy: 17. 11. 2015, 14:09:39 »
Pokud ti stačí se dostat jen z počítače na kterém ti jede virtualboxt tak si nastav 2 síťovky jednu jako nat (pro přístup k internetu) a jednu jako síť pouze z hostem (pro přístup k linuxu).
IP adresu pro přístup "do linuxu" zjistíš spuštěním příkazu ifconfig nebo ip addr (záleží na distribuci kterou používáš) v konzoli linuxu.
Chci se dostat z PC na linux ktery je nainstalovany ve virtualboxe přes http//192.168.0.x a v linuxu se chsi dostat na internet, vic nepotrebuji. Zkusil jsem tedy nastavit jak pisete 1 sitovku na NAT a druhou na vnitrni sit. Z linuxu se na internet dostanu ale ifconfig mi nevypise zadnou ip adresu v potřebném tvaru, je tam jen 10.0.2.15 a 127.0.0.1.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 17. 11. 2015, 14:26:20 »
Posli svuj mail nebo jinej kontakt. Zkusim ti s tim pomoct jestli opravdu chces.

leny

« Odpověď #10 kdy: 17. 11. 2015, 14:31:32 »
Posli svuj mail nebo jinej kontakt. Zkusim ti s tim pomoct jestli opravdu chces.
Muzete mi napsat na leny59@post.cz

« Odpověď #11 kdy: 17. 11. 2015, 15:41:25 »
jelikoz pri pouziti sitoveho mostu se mi linux nespusti.
muzes toto lepe definovat? to jakoze kdyz das sitovej most tak ten virtual nenastartuje vubec? nebo spadne na nejaky chybe? to vubec nechapu, vzdyt z jeho pohledu je to porad ta stejna sitovka.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

leny

« Odpověď #13 kdy: 17. 11. 2015, 17:05:00 »
Tak to bylo s uživatelem "smoofy" zdárně vyřešeno. Chyba nebyla v nastavení ale ve VirtualBoxu samotném. Ten totiž neumí doinstalovat dodatečně "Host-Only Ethernet Adapter" ve Windows 10. Stačí odinstalovat VirtualBox, restartovat PC, spustit znova instalaci VirtualBox a při instalaci zvolit "Host-Only Ethernet Adapter" jako teď hned instalovat. Pote ihned funguje jak má... Díky všem za snahu......