Sluchátka na uši do posilovny

Longin

• 157
    • Zobrazit profil
Sluchátka na uši do posilovny
« kdy: 09. 02. 2025, 09:56:53 »
Ahoj

Máte někdo tipy na bezdrátová sluchátka otevřených/uzavřených konstrukcí na uši vhodné do posilovny?

Roky jedu v posilovně na "špuntových" (do uší) Intezze core, plně vyhovují, nicméně ze zdravotního hlediska bych chtěl dlouhodobě odlehčit svému sluchu přechodem na "nešpuntovou" konstrukci, které jsou v něčem šetrnější. Přece jenom jedná se seance 3-4x/týden po 2 hodinách.

P.S. Ano, největší prevence samozřejmě spočívá neposlouchat písničky s vysokou hlasitostí.

Re:Sluchátka na uši do posilovny
« Odpověď #1 kdy: 09. 02. 2025, 11:15:09 »
Pecky.
Mám 4 roky jedny Airpody 2019 na venek i posilku a pohoda.
Jen spojení s Androidem je bez asistentky a někdy se mi spojí jen 1 sluchátko. Tak to musím spojit napodruhé.
V Google marketu je i neofiko appka na stav baterií a nějaké nastavení.
Časem možná díky EU bude ofiko appka.
Za ty roky samozřejmě aku už není v top stavu, takže na hovor vydrží už jen hodinu a pár minut, na hudbu nevím. 2 hodiny asi?
Ale za 10-15minut jsou nabití.
Chovám se k nim hrozně. Mráz, dupání po nich není vyjímkou. I děti si s nimi hrají.

Jen si dej pozor. Některá nová generace Aiurpodů, nevím která, má trošku jinou konstrukci nebo velikost.

Longin

• 157
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 09. 02. 2025, 14:15:35 »
ty vole...píšu, že chci tipy na sluchátka na "uši" a ty mi doporučíš další pecky, od kterých chci opustit. :-D

« Odpověď #3 kdy: 09. 02. 2025, 15:00:19 »
Mně se líbí slucházka Shokz (dříve AfterShokz). Neucpávají uši a zvuk přenášejí vibracemi přes kosti hlavy. Nevlastním je, ale měl jsem je několikrát na hlavě a byl jsem velmi překvapen, jak to skvěle hraje. Je to rozhodně zajímavá varianta.

hknmtt

• 220
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 09. 02. 2025, 17:27:16 »
Mam dvoje sluchatka Edifier. A som velmi spokojny s touto znackou. Super kvalita a cena. Nahodou som vybral jedny a po par mesiacoch kupil dalsie(vyssi model). Takze tuto znacku mozem odporucit. Co sa fitka tyka, treba mysliet na rusenie hluku, takze dobra izolacia(uzavrete + okolo usi) a aktivne potlacanie ruchu. Dobry dosah BT ked sa clovek prechadza medzi setmi. Problem bude ale vzdy pot. Mam EDIFIER WH700NB, ktore toto splnaju asi clekom ok, ale urcite budu lepsie a ucelovejsie sluchadla priamo na cvicenie. Ale zase tam je cena pulne inde. Tiez treba mysliet na to ze ta vaha na hlave bude citit, lenze zase lahke sluchadla nebudu mat dobru zvukovu izolaciu. V konecnom dosledku je to asi jedno a skor je to o tom co vyzera dobre viac nez to co funguje dobre.

« Odpověď #5 kdy: 09. 02. 2025, 17:47:10 »
Mně se líbí slucházka Shokz (dříve AfterShokz). Neucpávají uši a zvuk přenášejí vibracemi přes kosti hlavy. Nevlastním je, ale měl jsem je několikrát na hlavě a byl jsem velmi překvapen, jak to skvěle hraje. Je to rozhodně zajímavá varianta.

Mam puvodni AfterShokz Aeropex. Vodotesna konstrukce, takze neni problem voda ani pot. Jsou lehounka, nikde neprekazi a drzi. Dneska jim odpovidaji OpenSwim Pro (https://www.shokz.cz/openswim-pro/). Za mne jedina pouzitelna sluchatka na sport (a ze jsem jich vyzkousel).
« Poslední změna: 09. 02. 2025, 17:52:41 od petrisdiver »

Longin

• 157
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 09. 02. 2025, 17:52:25 »
Ty shockz nejsou moc vhodné do posilovny spíše do vody, protože pro kvalitní poslech přes ty kosti si musíš "ucpat" zvukovody...nemluvě o tom, že slyšíš zvuky z posilovny (lidi, hudba)

« Odpověď #7 kdy: 09. 02. 2025, 18:19:10 »
Ty shockz nejsou moc vhodné do posilovny spíše do vody, protože pro kvalitní poslech přes ty kosti si musíš "ucpat" zvukovody...nemluvě o tom, že slyšíš zvuky z posilovny (lidi, hudba)

Kvalitni poslech a posilovna se vzajemne vylucuje :-)

Aeropexy jsem zkousel se spuntama i bez nich. Moje preference je bez nich - hluk okoli spuntama uplne odfiltrovat nejde a navic se prida sum krve. Navic vyhoda otevrenejch zvukovodu je ze uslysim kdyz na mne nekdo promluvi :-)

« Odpověď #8 kdy: 10. 02. 2025, 11:17:44 »
Nevím, jestli to bude relevantní rada, ale já jsem si koupil k Vánocům do posilovni toto:
https://allegro.cz/nabidka/bezdratova-sluchatka-bluedio-t2-fm-sd-15264510167

Je v nich i přehrávač a přijímač FM. Možná jsou trochu těžší (nemám to s čím porovnat, nikdy jsem taková sluchátka nenosil), ale na odfiltrování všudypřítomného ducduc a pokřikování odulých hub se to ukázalo jako dobré řešení. Podle mě mají dobré středy a basy, zkrátka na heavík jako dělané...

« Odpověď #9 kdy: 10. 02. 2025, 11:23:16 »
Jo na uši. Ahá.

Trvám na tom, že narozdíl od nějakých velkých na kosti nebo Tvých stávajících špuntů jsou nejlepší pecky. Uši nemáš ucpané silikonem, čili větrá i v létě. Ale zároveň jsou dobré jako větrolamy.
Hluk to taky lehce tlumí, protože jsou před zvukovody do hlavy. S hlukem jsem nikdy neměl problém. Zesilovač to případně řeší. 2019 nemá ANX ještě.
A taky neslyšíš šumění krve, protože zvukovody nejsou úplně ucpané.

Nevýhoda je v tom, že časem se Ti začnou přicpávat, tak se musí vyčistit.

Karmelos

• 1 131
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 10. 02. 2025, 11:52:33 »
Já jsem vždycky na běhání i do posilky nosil slušný špunty. Jestli chceš opravdu odlehčit sluchu, tak to kup kvalitní, dobře odhlučněné a hlavně to NEHUL!!!  Silikonové můžeš umejt, nebo vyměnit ty nástavce.

Laple na uši z venku jsou podle mě na sport a do posilky úplně na nic. Pokud budou uzavřený tak je zapotíš během pár tejdnů, vlepšim případě budou jenom smrdět v horším chytíš infekci a pokud otevřený, tak sice budou dejchat, ale zase to budeš hulit a uším rozhodně neulevíš.
Gréta je nejlepší.