Studentský (subnote/ultra/note)book

davkol

Re:Studentský (subnote/ultra/note)book
« Odpověď #15 kdy: 01. 06. 2013, 00:54:49 »
Za sebe můžu doporučit X200T, jsem s tím docela spokojený a hlavně ten wacomácký digitizér je k nezaplacení.

ak by sa ti podarilo zohnat secondhand Thinkpad X61, tak budes spokojny (mam tam 4GB ram , SSD  Samsung 830 - 256GB) a v tejto kombinacii je to raketa

X61 měla mizernou výdrž na baterie.

Uvedene neznam. Ale u x40 jde o to, ze je to udajne nejmensi notebook, ktery v IBM kdy udelali. Nevim, ja jich tolik nevidel, ale je pravda, ze neni o moc vetsi, nez muj Eeesus. Presneji receno sirka stejna, hloubka vetsi (protoze display), tloustka asi take stejna. Mam pocit, ze jsem kdysi videl i mensi, ale ten byl z dob stareho Pentia a W95, cili tak do muzea. X40 s Linuxem porad jeste pekne vrci, kdyz se prida pamet.

Není. Nevzpomínám si na přesné označení, pořádně to nejde dohledat, protože to byla rarita, ale existoval thinkpad velikosti pod deset palců, bylo to tuším někdy v době mezi P3 a P-M.

davkol

« Odpověď #16 kdy: 01. 06. 2013, 00:59:04 »
OK, tak upřesnění: IBM ThinkPad S30

Před několika lety jsem měl možnost ho sehnat tady v Česku, bohužel jsem ji promeškal.

tadeas

« Odpověď #17 kdy: 01. 06. 2013, 13:08:17 »
Já mám starší verzi (Sandy Bridge) tohodle a nemůžu si vynachválit:
http://www.alza.cz/toshiba-portege-z930-131-d379264.htm

V Linuxu tam všechno funguje bez problémů, ta hmotnost je naprosto boží, výdrž, výkon, kvalita velmi ucházející.

PanHousenek

« Odpověď #18 kdy: 03. 06. 2013, 14:38:54 »
Všem děkuji za čas, který si dali s odpověďmi, ale hodím do placu ještě jednu otázku..

Objevila se možnost pořídit si Dell Inspirion 14z N-5423-N2-55WS(http://www.czc.cz/ultrabook-dell-inspiron-14z-stribrna_143/114987/produkt) za cenu, která už je v mém dosahu (necelých 16tisíc).

Zajímalo by mě, jak je to s podporou především i5-3317U 1.7GHz DC a AMD Radeon HD 7570M?

Opět předem děkuji a přeji pěkný zbytek dne :)

Mitch

« Odpověď #19 kdy: 03. 06. 2013, 16:07:58 »
Tak ten Dell nevypadá špatně, ale pořád má dosti mizerné rozlišení. Ale k otázce. S procesorem nebude žádný problém a integrovaná grafika bude taky v pohodě. Ale nevím jak to bude s tou dedikovanou. AMD jsem nikdy na linuxu neprovozoval. Ale teď mám v ultrabooku HD4000 v i7 + Nvidia 620M a jejich přepínání je pěkná osina v zadku. Ostatně všichni víme, co Linus kvůli tomu vzkázal na adresu Nvidie.

Withy14

« Odpověď #20 kdy: 03. 06. 2013, 16:28:49 »
Ahoj,
CPU je dobre - i5-3, tudiz, tady neni o cem premyslet (nevim, co presne mas tou podporou na mysli - CPU je schopno utahnout jakykoliv system, Win8, Fedora, Ubuntu), co se tyce grafiky, tak ta se radi v soucasnosti do class 3, tudiz by mela zvladat i novejsi hry, ale pocitej s low-medium detaily. S videem a dalsimi vecmi mit problem nebude. V linuxech by taky mela slapat, urcite nebude mit problem v Ubuntu (dival sem se, a ovladace by ji mely znat) a i SUSe ji zna, nevim jak je to s Fedorou (ale vzhledem k podobnosti s balickovacim systemem se SUSe bych tady problem taky nevidel, prosim hlavne tady nerozvijejte diskuzi na tema SUSe vs Fedora, prece jen chce dotycny poradit s vyberem vhodneho notebooku pro sva studia, dik moc).

Mozna je to mimo, ale co takhle kombinace tablet a klavesnice? Nedavno jednomu znamemu odesel notebook a chtel si koupit novy, tak sem mu doporucil tablet is klavesnici, a je spokojen. Je sice pravda, ze tablet bude asi nejvetsi 10", i kdyz sou i vetsi, a nektere aplikace, na ktere si zvykly/muzes byt zvykly, na nem asi nepojedou, ale v tvem rozpoctu se da koupiit myslim si uz dost slusne (ale pokud je ten display pro tebe prioritou, tak tudy cesta nepovede).

PanHousenek

« Odpověď #21 kdy: 03. 06. 2013, 16:35:22 »
Ještě jednou díky za odpovědi.

Add podpora, podporou jsem myslel ovladače na linuxu, atp.

Add tablet a klávesnice, k tomu jsem dost skeptický, vzhledem k zamýšlenému použití, ale díky za návrh :)

Pokud si tedy jste jistí, že na tom linuxy bez problémů poběží (stačí i na té integrované GPU), tak jsem spokojen a můžu poprosit o lock vlákna.

belzebub

« Odpověď #22 kdy: 03. 06. 2013, 16:42:34 »
Z vlastni zkusenosti doporucuji Lenovo Thinkpad E130: http://www.czc.cz/nb-lenovo-thinkpad-edge-e130-11-6-i3-2365-4gb-320gb-intelhd-w8-cerna/120035/produkt

Pozor - NE E135 - ten sice vypada uplne stejne, ale kolega s nim mel dost trapeni (s linuxem). Je opravdu malicky, krasne se vsude vejde, provedeni sice neni profi, ale vyrazne lepsi nez u notebooku srovnatelne kategorie, takze vydrzi take celkem hodne, stoji jen 1250, vykon naprosto dostacujici, display za tu cenu skvely a vydrzi pracovat bez problemu 6h v kuse (zapnuta wifi, zadne setreni).