SIM karta pro příchozí SMS a hovory

noob

SIM karta pro příchozí SMS a hovory
« kdy: 06. 02. 2025, 09:33:12 »
Zdravím ve spolek. Poradí mi někdo levný mobilní tarif, pouze pro příchozí komunikaci (sms, hovory)? Používám předplacené karty, ale operátoři postupně zkracují dobu platnosti kreditu a už mě nebaví to hlídat... Případně máte nějaký rozumný způsob využití kreditu na takových kartách? Pak by mi nevadilo dobíjet automaticky v kratších intervalech  ;)

Re:SIM karta pro příchozí SMS a hovory
« Odpověď #1 kdy: 06. 02. 2025, 09:43:02 »
Nejlepší je https://www.mujkaktus.cz/homepage, tam stačí dobít na webu jednou za rok 50 Kč.
A mají účtování po vteřině.
Pokud vás nějaký tarif nutí dobíjet 200 Kč každého půl roku, při portaci si můžete říct o vrácení kreditu.

Zopper

• 847
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 06. 02. 2025, 12:08:58 »
Ohledně využití toho kreditu, co DMS? Aspoň to celé nepropadne, a budeš mít dobrý pocit, že přispíváš na charitu.

alfi

• 338
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 06. 02. 2025, 12:56:53 »
Jj, využití kreditu přes premium SMS - jízdenky, DMS, mplatba, Startovač..

Pod 50-200 Kč ročně se moc dostat nedá. Já používám Odorik - sice chtějí 20 Kč měsíčně (cca těch 200 ročně), ale nepoužívaná SIM jde na půl roku uspat. A při útratě nad 100 Kč za 30 dnů už nechtějí nic :) Pokud to nemusí být mobilní číslo, za VoIP číslo chtějí jen nějaké drobné..

hknmtt

• 220
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 06. 02. 2025, 13:32:11 »
Taktiez mam Kaktus, pre rovnaky dovod.

« Odpověď #5 kdy: 06. 02. 2025, 15:02:12 »
Na příjem SMS mám "Nulový tarif" od VF, jednou za rok pošlu SMS za 1.5 kreditu, aby SIM neexpirovala.
VF ale už dlouho vyhrožuje zrušením nulových tarifů...

« Odpověď #6 kdy: 06. 02. 2025, 16:01:34 »
Nulové tarify se u VF budou rušit a bude se přecházet na Business Mini za 49 Kč měsíčně; tenhle tarif může být i navzdory názvu i na fyzickou osobu.

« Odpověď #7 kdy: 06. 02. 2025, 18:27:27 »
Na příjem SMS mám "Nulový tarif" od VF, jednou za rok pošlu SMS za 1.5 kreditu, aby SIM neexpirovala.
VF ale už dlouho vyhrožuje zrušením nulových tarifů...

To není jistota. Náhodně to lidem ruší. Možná také podle toho, jaká je útrata na jiných SIM na společné smlouvě.
Předpokládám, že pokud někdo celkově utrácí hodně, čekal bych, že mu pár nulových tarifů nechají, protože jinak by mohl uvažovat, jestli neodejít jinam.

« Odpověď #8 kdy: 07. 02. 2025, 08:32:48 »
a co tak skusit ist za tvojim aktualnym operatorom. Ak mas takychto sim viac, tak by sa to mohlo vsetko spojit pod nejaky tvoj aktualny pausal. Mozno za nejaky smiesny poplatok, ale nemusis potom riesit, ci ti ta karta expiruje, alebo aky je tam kredit. Islo by to vsetko na tvoju fakturu.

noob

« Odpověď #9 kdy: 07. 02. 2025, 10:38:46 »
Díky za tipy. Zkusím to s kaktusem. Pro začátek přenesu jedno číslo, uvidím, jak se to chová a ještě si při to nechám vrátit nasyslený kredit. A když se bude operátor cukat, tak pošlu DMS :)

S operátorem to neukecám, mám na sebe napsanou jenom jednu pevnou linku.

« Odpověď #10 kdy: 08. 02. 2025, 17:57:29 »
Díky za tipy. Zkusím to s kaktusem. Pro začátek přenesu jedno číslo, uvidím, jak se to chová a ještě si při to nechám vrátit nasyslený kredit. A když se bude operátor cukat, tak pošlu DMS :)

Co se týče vracení zbytku kreditu při portaci. Operátor se nemá co cukat, neb je to dáno zákonem. Tedy otázka není jestli, ale jak přesně. Drobný poplatek je dovolen.

Zopper

• 847
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 09. 02. 2025, 19:02:27 »
Nulové tarify se u VF budou rušit a bude se přecházet na Business Mini za 49 Kč měsíčně; tenhle tarif může být i navzdory názvu i na fyzickou osobu.
U mě už se stalo. Zjistil jsem to po 4 měsících, když vyúčtování přesáhlo 150 korun a přišli s upomínkou, že mám fakturu po splatnosti. Tak jsem zašel na pobočku, že chci zrušit to číslo. A další měsíc mě prý retenční oddělení zkoušelo kontaktovat (na to číslo, které jsem jim říkal, že nepoužívám...). Takže dohromady si nechali zaplatit skoro šest měsíců za nic.

_Jenda

• 1 609
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
« Odpověď #12 kdy: 11. 02. 2025, 23:52:53 »

Jednu dobu měli bug, že převedení kreditu (>50Kč) mezi čísly, což nabízí v aplikaci (lze spustit v Android-x86), způsobilo obnovení roční platnosti. Takže by si šlo asi donekonečna převádět padesátikorunu. Ale možná to už opravili.

« Odpověď #13 kdy: 12. 02. 2025, 07:02:12 »
Před lety jsem někomu zařizoval ČEZ mobil. Faktura měsíčně za 0. Pokud se sem tam zavolá, po pár měsících pošlou fakturu na provolanou částku.

Podle webu to nejspíše nabízí stále.

noob

« Odpověď #14 kdy: 12. 02. 2025, 14:05:44 »
Před lety jsem někomu zařizoval ČEZ mobil. Faktura měsíčně za 0. Pokud se sem tam zavolá, po pár měsících pošlou fakturu na provolanou částku.

Podle webu to nejspíše nabízí stále.

Zajímaloby mě, kde přesně takový tarif inzerují.
Na webu ČEZ jsem našel nejlevnější tarif "0 minut" za 39,- měsíčně. To není špatné, ale pořád vede Kaktus :)