Řešení pro malou firemní síť s aplikacemi na cloudu

Tomas

Re:Řešení pro malou firemní síť s aplikacemi na cloudu
« Odpověď #75 kdy: 23. 01. 2014, 10:05:57 »
Tim spis bych windows vubec nepouzival. Teda aspon na serveru. A domena pro 5 PC? K cemu?
Mirku myslim ze by jsi mu to mel udelat pokud to mas v dojizdeci vzdalenosti. :-)

Pro zadavatele: Muzes mi prosim uvest jediny rozumny duvod proc chces na serveru windows? Snad to neni jen Tvuj konzervatismus. Pokud jsem teda nic neprehledl tak vse muzes spustit na open source aplikacich. Usetrene penize za windows server licenci a antivir radsi vraz do nekoho kdo tomu rozumi a bude se o to starat. Ver mi ze to jsou nejlepe investovane penize. Mirek ti tady radi dobre.

Díky za názor. MS upřednostňuji z těchto důvodů:
- jede na nich i mateřská firma v UK
- prostředí windows alespoň trošku rozumím, proto o řadu věcí se dokážu postarat sám
- o Open source systémech nevím nic kromě toho že existují, trošku jsem kdysi dělat s HP-UX, ale to už je dávno :-).
- nemám čas se učit něco nového
- používáme mail s exchange od MS (office365 s měsíční fakturací), nasmlouváno korporátně i pro mateřskou firmu v UK
- dovedu si představit problémy s kompatibilitou software a dokumentů
- používáme aplikace k importu dat od zákazníků, která je dělaná na míru (tuším je v javascriptu, databáze MySQL), nevím, co by obnášel přechod na jiný systém

Já vím, že vše se dá řešit, ale i to by něco stálo.... Já vím, že většina z vás tady na rootu preferujete open source systémy ... tak prosím no flame .-)

Tomas

« Odpověď #76 kdy: 23. 01. 2014, 10:23:34 »
Ten windows drzet jen kvuli ucta se mi nelibi, pokud nevyuzivaji nic jineho co by potrebovalo windows.
Tomáš psal, že to používají všichni a vedou v tom "zakázky, fakturaci, nákupy, sklady atd.", takže migrovat na něco jinýho by byl nejspíš hodně riskantní krok, ne-li neproveditelný... Někdy je prostě potřeba vzít realitu tak, jak je, i když je naprd...
Ono to fakt vzdy boli, ale dle me je potreba se divat na to co to prinese do budoucna. Pokud se presvedcit neda tak se neda nic delat, v tom s tebou souhlasim.
Nejlepsi by bylo aby napsal jak se to jejich ucto v MySQL jmenuje. Ja nic neznam, ale nechal bych se poucit

Zdá se, že jsem si s tím MySQL tak trošku naběhl. Je to tak, že nevím, jaké SQL účetní software používá - z mého pohledu uživatele si nainstaluje nějaký vlastní SQL server (dvojí instalace - jedna pro server, jedna pro klienta). Jedná se o software Aladdin (www.aladdin.cz). Ještě používáme nějakou intranetovou aplikaci na míru, která slouží k importu a zpracování dat jednoho ze zákazníků - tuším, že někde v minulosti ohledně této aplikace se někdo zmínil o MySQL, proto jsem si to asi nějak vsugeroval.  Omlouvám se za mystifikaci.

« Odpověď #77 kdy: 23. 01. 2014, 11:00:52 »
děkuji, měsíc bych snad mohl vydržet, poté bych se Vám ozval. Pokud nevydržím, zkusím konkurenci, jež doporučujete. Jsem z BK, přes Rájec jezdím denně, pokud si najdete čas, není problém se stavit.
Vyjádřil jsem se trochu nejasně, omlouvám se - v horizontu měsíce nemám bohužel ani minutu času, potom bych snad mohl mít čas na nějakou konzultaci, v případě, že byste neuspěl jinde.

Určitě na mě nečekejte, zkuste konkurenci hned. Myslel jsem to spíš tak, že kdybyste byl v nouzi, pokusím se vám pomoct. Ale bohužel nic nemůžu slíbit - pracuji spíš na projektech větších a náročných, takže volného prostoru pro nějaké další akce je málo.

alfi

• 336
    • Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 27. 01. 2014, 14:50:28 »
Zdá se, že jsem si s tím MySQL tak trošku naběhl. Je to tak, že nevím, jaké SQL účetní software používá - z mého pohledu uživatele si nainstaluje nějaký vlastní SQL server (dvojí instalace - jedna pro server, jedna pro klienta). Jedná se o software Aladdin (www.aladdin.cz). Ještě používáme nějakou intranetovou aplikaci na míru, která slouží k importu a zpracování dat jednoho ze zákazníků - tuším, že někde v minulosti ohledně této aplikace se někdo zmínil o MySQL, proto jsem si to asi nějak vsugeroval.  Omlouvám se za mystifikaci.
zajímavé, na svém webu vůbec nemají jaký že to SQL server aplikace potřebuje.. (C:\Program Files\Aladdin\Aladdin SQL Server)

na druhou stranu tam (už jako jedinou možnost pro nové zákazníky?) nabízejí hostovaní SQL databáze přimo u nich - i tohle si spočítejte, jestli to nevychází +-nastejno jako jim platíte dnes + provoz serveru. (i když teda +100 kč/měs. za každého jednoho uživatele se při větších počtech docela prodraží)