Tim spis bych windows vubec nepouzival. Teda aspon na serveru. A domena pro 5 PC? K cemu?
Mirku myslim ze by jsi mu to mel udelat pokud to mas v dojizdeci vzdalenosti. :-)
Pro zadavatele: Muzes mi prosim uvest jediny rozumny duvod proc chces na serveru windows? Snad to neni jen Tvuj konzervatismus. Pokud jsem teda nic neprehledl tak vse muzes spustit na open source aplikacich. Usetrene penize za windows server licenci a antivir radsi vraz do nekoho kdo tomu rozumi a bude se o to starat. Ver mi ze to jsou nejlepe investovane penize. Mirek ti tady radi dobre.
Díky za názor. MS upřednostňuji z těchto důvodů:
- jede na nich i mateřská firma v UK
- prostředí windows alespoň trošku rozumím, proto o řadu věcí se dokážu postarat sám
- o Open source systémech nevím nic kromě toho že existují, trošku jsem kdysi dělat s HP-UX, ale to už je dávno :-).
- nemám čas se učit něco nového
- používáme mail s exchange od MS (office365 s měsíční fakturací), nasmlouváno korporátně i pro mateřskou firmu v UK
- dovedu si představit problémy s kompatibilitou software a dokumentů
- používáme aplikace k importu dat od zákazníků, která je dělaná na míru (tuším je v javascriptu, databáze MySQL), nevím, co by obnášel přechod na jiný systém
Já vím, že vše se dá řešit, ale i to by něco stálo.... Já vím, že většina z vás tady na rootu preferujete open source systémy ... tak prosím no flame .-)