Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit

Pokud chce poradit, tak napište co kde mám nastavit. Né jen zázrak. Jinak asi nepište.

To musíš nejdřív napsat, co je cílem snažení, protože to nedává absolutně žádný smysl. Windows si samy nastaví maximálně tak APIPA adresu. Jestli je jakýsi software k jakési krabici omezen na 10 zařízení, tak to reklamuj u výrobce.

Software není omezen. Mám plnou verzi a žádná omezení nemá. Výrobce mi odpověděl, že je to v nastavení PC a sítě. Pokud nemáte radu tak ztrácíme spolu čas.

No, odpověď na snahu nastavovat něco někde přes neexistující DHCP opravdu nemám.  ;D

já také ne.

Hlouposti se meze nekladou.  ??? když někdo neumí číst. Přečtěte si vše. A pak buďte chytrý.

Neodpovídat pokud nemáte řešení.

No, odpověď na snahu nastavovat něco někde přes neexistující DHCP opravdu nemám.  ;D

No já tady nepsal, že jsem "podle rad" nastavil DHCP automaticky  ;D ;D ;D

https://forum.root.cz/index.php?topic=29949.msg414404#msg414404

Každý normální kdo se podívá na fotografie a přečte si text tak ví o čem je řeč. Jen idiot tahá za slovíčka.  ::)
A neví jen dělá chytrého.

No já tady nepsal, že jsem "podle rad" nastavil DHCP automaticky  ;D ;D ;D

https://forum.root.cz/index.php?topic=29949.msg414404#msg414404

To je divny. Ja jsem pripojil RABuQaK TLX a vsechno v pohode.

No právě. Ať připojím cokoliv, tak to funguje, i ty LOGA co už jsem používal a když chci další, tak mi přenastaví síť.
Co se kde změnilo....

To je divny. Ja jsem pripojil RABuQaK TLX a vsechno v pohode.

CFM

Jako souhlas, že srozumitelnost popisu problému není nejlepší. "DHCP automaticky" funguje asi jen proto, že na kartě "Alternativní konfigurace" někdo dřív zadal adresu 192.168.0.1/255.255.255.0. V opačném případě by po timeoutu DHCPčka, které tam jak už bylo naznačeno není, WIN sáhl po autoconfig adrese 169.254.x.x/255.255.0.0. Dále s výchozí bránou to opravdu nesouvisí, když se bavíme o přímém propojení dvou hloupých krabiček. Navíc dávat jako bránu svou vlastní IP je taky dost podviné (a možná to může působit i nějaké potíže).
Pokud se nastaví manuálně IP a maska ze stejné sítě pro WIN i PLC a stále to nefunguje, tak by mohl být problém ve WIN firewallu. Konkrétně myslím ten výběr "domácí/firemní/veřejná síť". Zmíněná dříve připojená a fungující PLC možná spadnou do jiného profilu než ty nefungující, protože je považuje za jinou síť. Takže možná zkusit vypnout firewall pro všechny profily, zda se něco změní. Případně zkusit na jiném (jinak rozvrtaném) PC.
« Poslední změna: Dnes v 17:39:35 od CFM »

Předpokládám, že adresy a masku nastavujete přes displej toho zařízení (LOGO) a ve Windows máte nastaveny napevno ty adresy a masku.
Když to zařízení připojíte, tak se změní pouze adresa brány na počítači nebo také jiné adresy na PC nebo na LOGu?
Ping funguje na kterou adresu?
Když to připojíte k jinému počítači nebo spustíte na počítači Live distribuci Linuxu, co se stane?

Zkusím ještě ve WIN firewall, ale nedávám tomu moc šanci :-)

Ano. Adresy a masku přes display zařízení. V zařízení se nezmění nic. Jen v PC se přepíše. Zítra zkusím ještě ke starému PC tam jich tolik připojených nebylo. Bohužel Linux nemám. Je tam i ping v zařízení a jde ping okamžitě na adresu kterou zadám. A ping z počítače na adresu zařízení také okamžitě a bez ztrát.