TCP ve Windows 7 začalo zlobit

Re:TCP ve Windows 7 začalo zlobit
« Odpověď #15 kdy: 16. 07. 2020, 07:54:16 »
V prípade, ktorý som ja riešil, bol tiež na stroji Eset aj produkty Autodesku.

« Odpověď #16 kdy: 16. 07. 2020, 10:21:27 »
Pánové,

děkuji všem za návrhy a postřehy. Problém s hardwarem se mi nezdá, protože se objevilo na 3 různých počítačích v krátkém období po sobě. Restart síťového stacku, winsock entries, nastavení firewallu do defaultu a flush DNS caches jsem zkoušel už dřív, bez účinku, stejně jako odinstalování síťové karty.

Příkaz sfc jsem neznal, bohužel mi nic nenašel ani nepomohl.

Ale odinstaloval jsem Eset a vypadá to, že problémy se sítí jsou pryč.

Ještě napíšu zítra.

« Odpověď #17 kdy: 16. 07. 2020, 12:35:35 »
Moje zkušenost je taková, že jak se rozbije cokoliv síťového ve Windows a je tam Eset, tak je to vždycky tím. Nepomůže ty jejich služby jenom vypnout přes ikonku, ale musí se vše odinstalovat a najednou začne vše fungovat tak jak má.
zkusil jsem na dvou kompech a uvidím, díky

ten zbytek magie jako winsock reset a sfc /scannow uz jsem zkoušel a bez úspěchu

« Odpověď #18 kdy: 16. 07. 2020, 14:38:07 »
S Esetem už jsem zažil hrozný zvěrstva. Namátkou třeba:
- unášení SMTP/25, i když jsem v cmd spustil telnet 1.1.1.1 25, tak se to vždy připojilo na starý SMTP server, který byl předtím v Outlooku a který jsme se právě snažili změnit na nový
- přestane fungovat wifi, když jsem do stejné VLAN nastavil druhé SSID, tak tam to šlo. Bylo to ve stavu, že z počítače neodcházely ani DHCP requesty. Smazání wifi profilu nepomohlo.
- přestane úplně fungovat síť, jak ethernet, tak wifi. Už jsem zažil, že nešel ani ping na localhost, což rozbilo i spoustu jiých věcí a pořád se objevovaly nějaký dialogy od věcí co ani nevím, že ve Windows běží.
- odinstalace esetu tak úplně neproběhla. Ono všechno zmizelo, ale pořád nic nešlo, pak až teprve další kolečko instalace-odinstalace problémy odstranilo.

Je to všechno třeba tak 2-4 roky starý, dnes už mi to kolegové z IT správy nenosí, protože se naučili odinstalovat a znovu nainstalovat Eset sami.

« Odpověď #19 kdy: 20. 07. 2020, 17:37:50 »
Po reinstalaci ESETu uz 8 hodin bez potizi internet funguje.