Má MacBook Pro stereo mikrofon?

macík

Má MacBook Pro stereo mikrofon?
« kdy: 10. 06. 2017, 11:44:37 »
Zajímalo by mě, jak to mám 15" Macbook 2013 Late Pro s  internímmikrofonem. Ve specifikaci se sice píše dual microphones, ale já mám pocit, že nahrává mono. V System Information je v položce Hardware-AUdio:Devices- built in microphone: input channels 2. Není to nějaké mlžení, že dual neznamená ještě stereo?
 Když si otevřu QUicktime nebo VLC, tak nahrávání z něj píše 2 kanály LR a nebo případně 2 channel. Ale pokaždé slyším mono zvuk, i waveformy tak vypadají.

S tím souvisí, že by mě zajímalo, kde ty mikrofony jsou umístěné. Když přejedu bříškem prstu po levé straně "repráků" po levé straně (je to jen designérský fejk, repráček zabírá asi 1/3 výšky), tak hladinazvuku je na maximu, zatímco při přejetí pravo to úrovně jsou jako když přejdeu po zbylé části.

nemůže být třeba pravý mikrák porouchaný(pak by ale jeden měřič jednoho kanálu ukazoval furt nulu, druhý by fungoval normálně)? To je divné, protože zvuk se nahrává do obou kanálů a ukazuje tak samozřejmě i waveforma
« Poslední změna: 12. 06. 2017, 09:40:13 od Petr Krčmář »

macík

Re:Chci vědět, jako to má Macbook Pro s mikrofonem. Je stereo?
« Odpověď #1 kdy: 10. 06. 2017, 11:56:42 »
Zkoušel jsem nastavení _předvolby-zvuk-potlačení hluku vypnuto/zapnuto - nemá vliv.

Mimochodem ,tak mě napadá, to opravdu inženýrům applu nepraštilo do nosu, dát mikrofon k repráku??? To už jim vážné šplouchá na maják... To je asi tak chytré jako dát konec výfuku auta  do středu volantu. Příroda taky rozmístila nos a anus na druhou stranu.

Foowie

« Odpověď #2 kdy: 10. 06. 2017, 12:12:22 »
Myslím, že jsou dva mikrofony hned vedle sebe, viz obrázek u specifikace: https://support.apple.com/kb/sp669?locale=cs_CZ

3ugeene

« Odpověď #3 kdy: 10. 06. 2017, 12:21:32 »
mikrofonu je vic, ale nahrava se mono. Vetsi mnozstvi slouzi k lepsimu odstraneni okolniho hluku

macík

« Odpověď #4 kdy: 10. 06. 2017, 14:07:34 »
stránka odkazuje na early 2013, tam jsou džuzny. má je paradoxně i 2015, ale late 2013 ne.

Takže programátoři applu udělali takovou wifikundaci, že výstupem mikráku je mono zvuk, ale 2kanálový .... to  má asi stejnej smysl jako dát si na zahradní konvici rozdvojku...

RDa

• 2 807
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 10. 06. 2017, 15:50:41 »
V MacBooku Pro je na codecu zapojeny jenom jeden mikrofonni kanal (levy), do nehoz se signal dostava pres obvod ktery obsluhuje dva interni mikrofony. Stereo to nikdy takto neumelo. Dalsi mikrofonni vstup je pak mozny na konektoru pro sluchatka, ktery ma oproti standardnimu stereo konektoru o kontakt vice.

Bufik

« Odpověď #6 kdy: 10. 06. 2017, 21:36:34 »
Neumis cist ci co, ma to dva mikrofony, ne stereo. Normalni noise cancelation zapojeni. Co tam mas dal maciku, reze te hrana macbooku? Vem pilnik. Sere te touchpad? Vem kladivo.  8)

Lol Phirae

« Odpověď #7 kdy: 10. 06. 2017, 21:49:52 »
Já myslim že to má nejmíň kvadro...  ;D ::)

macík

Re:Má MacBook Pro stereo mikrofon?
« Odpověď #8 kdy: 12. 06. 2017, 11:41:33 »
S tím pilníkem nejsi daleko od pravdy,:
Přední hrana řeže (kromě centrálního místa, kde je zkosená, ale vypadá to že chtěli ušetřit, tak to nezaoblili po celé délce, ale zase to efektně vypadá, jako že tam je místo, kde se otvírá víko notebooku)

a potom na zadní hraně jsou takové "impaktní krátery hliníku", protože tipuji, že se tam někomu něco skříplo, co má vyšší tvrdost než hliník a trochu se to zkroutilo a od té doby při otevírání a zavírání dochází k "přesunům hliníkové hmoty"   na zadní straně macbooku.

hurvajs

« Odpověď #9 kdy: 12. 06. 2017, 12:16:18 »
Proč si někdo, jako je macík, kupuje MacBook, když Tě na něm jen vše štve... Ještě jsem od Tebe nečetl nic, kde by Ti nevadilo tohle nebo tamto... :-D

Josef

« Odpověď #10 kdy: 12. 06. 2017, 12:53:36 »
Podle vseho dostal zadara starsi MBP tak si troli no. Ale v podstate na 99% dotazu tu dostava odpovedi, tak snad z toho maji osoh i ostatni.