Bezdrátový set klávesnice s myší od Lenova

Pavel 'TIGER' Růžička

Bezdrátový set klávesnice s myší od Lenova
« kdy: 23. 01. 2013, 10:50:49 »
Ahoj, chci si k netbooku pořídit bezdrátový set od Lenova. Otázka zní, bude fungovat s integrovaným bluetooth, přeci jen bych nerad obsazoval usb port přijímačem. Máte někdo tu zkušenost? Nějak se mi to nepovedlo dohledat.
« Poslední změna: 23. 01. 2013, 11:13:05 od Petr Krčmář »

Re:Bezdrátový set klávesnice s myší od Lenova
« Odpověď #1 kdy: 23. 01. 2013, 11:18:29 »
Nemám zkušenost s Lenovo, ale už několik let spokojeně používám myš Logitech V470. Jen je potřeba používat aktuální desktopová prostředí, protože Bluetooth v PC je tak okrajová záležitost, že na něj neexistují pořádné ovládací utilitky. Když se to ale jednou spráruje, tak si to pak vystačí s bluez stackem a funguje to i v textovém režimu.

neron

« Odpověď #2 kdy: 23. 01. 2013, 23:24:21 »
Nic takového neexistuje. Lenovo dělá pouze toto: http://www.alza.cz/lenovo-ultraslim-plus-wireless-keyboard-and-mouse-d348576.htm - což má USB přijímač. Nekoupil jsem, protože jsem někde našel informaci, že by snad v Linuxu mohl být nějaký problém s párováním. Protože doma i v práci mám minidock, koupil jsem Logitech klávesnici a myš, oboje s Unifying přijímačem, spároval a není problém. Lenovo dělá pouze bluetooth myš, tu mohu doporučit, mám ji na cesty a funguje perfektně, vypadá skoro stejně jako ta v tom setu s klávesnicí.

ABC

« Odpověď #3 kdy: 24. 01. 2013, 02:08:42 »
Bezdrátovou klávesnici (a možná i myš) bych vybíral podle způsobu šifrování vysílanejch dat.

Majo

« Odpověď #4 kdy: 24. 01. 2013, 09:54:39 »
Mám tu myš od Lenova ako aj set o ktorom sa tu píše. Set s linuxom nemá žiaden problém, funguje napr. v HP N40L s Debianom, kde ho pripájam iba podľa potreby a hneď po zapojení prijímača funguje - teda aspoň tá klávesnica, (myš tam nie je potrebná :) s jej párovaním nebol problém ani raz. Bluetooth myš nemám v linuxe odskúšanú, no predpokladám, že taktiež nebude s ňou najmenší problém.

davkol

« Odpověď #5 kdy: 24. 01. 2013, 22:33:48 »
Bezdrátovou klávesnici (a možná i myš) bych vybíral podle způsobu šifrování vysílanejch dat.

U všech stojí za prd. Bezdrátovou klávesnici nikdy.