Notebook s bakalářkou nestartuje

Lol Phirae

Re:Notebook s bakalářkou uvnitř nejde nastartovat!
« Odpověď #15 kdy: 24. 07. 2013, 20:59:15 »
Hlavně to proboha nikam nezalohuj!  ;D

neron

« Odpověď #16 kdy: 24. 07. 2013, 20:59:35 »
Rozhodně to odvést odborníkům. Jestli se to sekne po startu a hřeje se to, může být v háji větrák na procesoru. Pokud neodešel disk, tak všechny možné ostatní poruchy by neměly mít dopat na data.

MK

« Odpověď #17 kdy: 24. 07. 2013, 21:09:14 »
Bylo by paradoxní, kdyby ta bakalářka byla na téma "Zálohování dat" :-)
Mám podobnou zkušenost a vím, že podruhé už se to píše rychleji.

Jenda

« Odpověď #18 kdy: 24. 07. 2013, 21:28:56 »
Mám podobnou zkušenost a vím, že podruhé už se to píše rychleji.
A přitom zkopírování na flashku, scp někam na server nebo i poslání sám sobě mailem (o používání vzdáleného gitu nemluvě) zabere deset sekund…

« Odpověď #19 kdy: 24. 07. 2013, 21:41:26 »
no a treba s takovym dropbox/skydrive/gDisk to nebere cas vubec zadny.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

eliška

« Odpověď #20 kdy: 24. 07. 2013, 22:56:52 »
jj už je to na flešce.. Tu bakalářku bych znova nepsala, to bych spíš dokončila školu až za rok až by ze mě vyprchal ten vztek a mně by se to chtělo psát všechno ještě jednou.. 

Tom Liberec

« Odpověď #21 kdy: 25. 07. 2013, 00:22:11 »
Zkusil bych vyndat disk a sehnat podobnou masinu a spustit to tam. Notebook lze nastartovat i bez baterie, dokonce i s baterií pro CMOS ( BIOS ) bez šťávy.  Poslání sám sobe je fajn nebot se takova "záloha" dobře hledá.  Dobre je i vice kopii na pevném disku. Ke staršímu notebooku určite nějaký externí HDD.
Michalovi Kolesovi. Nějak nechápu tvůj dotaz, více pokazil myslíš HW, SW  nebo přímo data?

Podle mne jde o to zda je stav zařízení dobře zapsán v objednávce,  na předávacím papiru.

Ohledně dat to však pokud nejde o zcela specializovanou profi organizaci tak je to vazny problém. Ja třeba byt sám co nejlepším profesionálem.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #22 kdy: 25. 07. 2013, 02:48:40 »
Jsem ten pravý adept na opravu ?

Vážnější dotaz: Když dám do opravy - servisu PC nebo obecně cokoliv a servis to ještě více zničí jaké mám práva na náhradu vzniklé škody ?

Tak tady záleží, jestli se jedná o záruční, či pozáruční opravu a taky čeho? To že odneseš poškozený disk (protože tady je řeč o datech a disku), který se ještě točí do servisu a při dalším zapojení se přestane točit není chybou servisu, takže tady logicky náhrada nevzniká, ale solidní servis po tobě nebude chtít ani žádný poplatek. Nabídne ti však dražší obnovu dat, se kterou nemusíš souhlasit. Můžeš namítnout, že se mu mohl disk schválně dotočit a chce více vydělat, ale to už je o důvěře, přeci neponeseš disk někomu, komu nevěříš, že se mu to povede.

« Odpověď #23 kdy: 25. 07. 2013, 06:00:11 »
děkuju všem za dobře míněné tipy a rady,
pro ostatní - drzý připomínky jste si mohli nechat od cesty.. pochopte, že všichni nejsou takoví mistři přes techniku jako vy..

jinak nakonec to bylo baterií, zatím to funguje, když starou baterii vyndám.

Muzu se optat na znacku notebooku? Ze by takovi problem zpusobyla baterie vidim poprve :) Vetsinou kdyz baterka chcipne tak i tak notebook nabehne normalne kdyz je v napajeni, pokud teda baterka nevyskratuje :)
Nobody is perfect, but i'll try my best!

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #24 kdy: 25. 07. 2013, 09:43:52 »
pro ostatní - drzý připomínky jste si mohli nechat od cesty.. pochopte, že všichni nejsou takoví mistři přes techniku jako vy..

Muzu se optat na znacku notebooku? Ze by takovi problem zpusobyla baterie vidim poprve :) Vetsinou kdyz baterka chcipne tak i tak notebook nabehne normalne kdyz je v napajeni, pokud teda baterka nevyskratuje :)

Uz jsem tu mel nejakeho Acera, ktery se spatnou baterii nefungoval, stacilo ji vyndat a nechat jen na napajeni a jelo to vesele dal. Po koupi nove baterie fungoval bez problemu. Nejdrive sem mel strach, aby to nebylo v nejakem obvodu na desce, ale to se nepotvrdilo.

« Odpověď #25 kdy: 25. 07. 2013, 10:19:07 »

Uz jsem tu mel nejakeho Acera, ktery se spatnou baterii nefungoval, stacilo ji vyndat a nechat jen na napajeni a jelo to vesele dal. Po koupi nove baterie fungoval bez problemu. Nejdrive sem mel strach, aby to nebylo v nejakem obvodu na desce, ale to se nepotvrdilo.

Zajimave, todle by me asi opravdu napadlo jako posledni moznost, no co aspon jsem zas o neco moudrejsi  :)
Nobody is perfect, but i'll try my best!

lulu

« Odpověď #26 kdy: 25. 07. 2013, 10:59:14 »
Odpojit od zdroje, vyndat baterku, počkat, vrátit baterku, připnout zdroj, zkusit nahodit.
Když nepomůže, zkusit nahodit jen na zdroji bez baterky.
Když ani to ne, jít k němu, kdo z toho vyndá disk a stáhne Ti z disku bakalářku, případně zdrojáky, aspoň na flashku.
Když nepojede disk, je to horší. V každém případě už jen někoho kdo tomu víc rozumí.