Ahojte, ja bych taky mel nekolik dotazu ohledem teto firmy, mam prilezitost tam pracovat, ale na pohovoru jsem zatim nebyl. Na Atmoskop a Glassdoor jsou temer vsechny (s vyjimkou jedne, ktera ale muze byt prave ta co odrazi realitu verohodnotneji nez ostatni, ale to nemam jak potvrdit ani vyvratit, proto tenhle dotaz) recenze veskrze pozitivni coz mi prijde az podezrele, ale chapu, ze nekdo se boji, ze pri negativni by bylo hned poznat kdo to je. Pokud tady chodi nekdo kdo je soucasny zamestnanec, tak klidne piste pres PM, at se mohu dozvedet vic. Dekuji.
Mám zkušenosti s Profinitem, ale našel jsem si novou práci, takže se nemusím bát.
Profinit bych popsal jako společnost, která nabízí skvělé možnosti vzdělávání a seberozvoje, a to díky široké škále školení, kurzů, komunit a jazykových lekcí. V této oblasti má Profinit rozhodně co nabídnout a je ideální volbou pro začínající programátory.
Avšak, co se týče samotné práce na projektech, záleží na konkrétním případě. Některé projekty mohou být chaotické a neorganizované, což člověka celkem frustruje. Někdy se vyskytují problémy s komunikací mezi zákazníkem a projektovým manažerem, což může způsobovat zmatky a nejasnosti. Vlastně komunikace jako taková mi nepřišla mezi kolegy úplně transparentní, když byl problém, nijak se neřešil do doby, kdy začalo „hořet“.
Jedním z aspektů, který mi vadil, bylo vykazování práce. Proces byl zdlouhavý a komplikovaný, což mi připadalo jako zbytečný úkon, respektive jinde podle vlastní zkušenosti i zkušenosti ostatních tak komplikované vykazování není.
Pokud jde o finanční ohodnocení, platy jsou spíše nižší a ani bonusy to nevyváží.
Celkově lze říci, že Profinit je ideální volbou pro ty, kteří se chtějí naučit programovat a mají zájem o seberozvoj. Díky mnoha vzdělávacím příležitostem a podpoře ze strany společnosti získají začínající programátoři cenné zkušenosti a dovednosti.
Na druhou stranu, pokud jste již zkušeným programátorem a hledáte další profesní růst, může být vhodné se ohlédnout po jiných možnostech na trhu. Profinit se může stát spíše atraktivním místem pro ty, kdo hledají stabilní zaměstnání a nechtějí se tolik rozvíjet či hledat nové výzvy.
V závěru bych tedy doporučil Profinit především pro ty, kdo začínají s programováním a chtějí se rychle vyvíjet. Pro zkušenější programátory a ty, kteří touží po dalším profesním růstu, může být lepší zvážit jiné společnosti, které nabízejí lepší finanční ohodnocení a prostor pro kariérní postup.
Vzdělávací možnosti: 5/5
Komunikace a organizace: 2/5
Finanční ohodnocení: 3/5
Pracovní prostředí: 4/5
Kariérní růst: 3/5
Pozn. Nechal jsem si svůj text projet ještě chatgpt a poradil mi ať ještě doplním, jak je to s flexibilitou pracovní doby, takže vesměs je flexibilní, možnost nastavení úvazku, flexibilně ho do jisté míry měnit, pracovní doba též flexibilní. Obvykle je tam ochota vyhovět potřebám zaměstnance. Balíček benefitů je celkem fajn, sociální život tam je taky.