Tahle volba je hodně o celkové filozofii, přístupu k těm ebookům a k tomu, odkud je člověk získává. Kdo má doma lokálně tisíce knih v různých formátech, za léta postahovaných a nahromaděných ze všech možných i nemožných zdrojů někde na disku, ten si pořídí PocketBook a celou tu svoji knihovnu si tam přes USB nakopíruje.
Naopak kdo bude chtít nakupovat knihy přes internet přímo ve čtečce, kdo má účet a nakoupené knihy na Amazonu, ocení spíš tu integraci, kterou mu nabídne Kindle.
Přijde mi, že tyhle dva světy se moc neprotínají.
Já a moje okolí používá léta PocketBooky různých modelů (Basic, 611, 623, Touch Lux...) a všechny fungují naprosto perfektně, alespoň pokud jde o čtení textu libovolného formátu. Problém nastává u velkých PDF se složitější grafikou, to je už pak trochu o nervy, jak je to pomalé, ten hardware to očividně nezvládá.
Jinak naprostá spokojenost, můžu jen doporučit. Akceptuje to microSDHC karty, sežery to snad jakýkoliv formát v jakémkoliv kódování, dokonce se u nich dá celkem snadno vyměnit i akumulátor, kdyby bylo zapotřebí. Jako jednoduché, jednoúčelové zařízení na čtení a prohlížení textových souborů to funguje dobře.