SQL select

Re:SQL select
« Odpověď #60 kdy: 08. 07. 2015, 20:06:20 »
Objektove DB jsem par zkusil a jsou samozrejme nejlepe vyhovujici, protoze zde neni zbytecna mezivrstva.
Zakaznikovi se neda jen tak predat projekt udelany nad jinou nez mainstreamovou DB, protoze ho pak casto bude udrzovat nekdo jiny a kolik vyvojaru dobre ovlada nejakou objektovou DB...

Map-reduce a NoSQL resi jine kategorie problemu nez zminuji a uz treba s transakcema a integritnimi omezenimi to neni zrovna v poradku. Zkousel jste nad map-reduce navrhnout datove schema treba inzertniho serveru nebo eshopu, ktery je jako komercni reseni minen zcela vazne? Ja myslim, ze to zatim neni dost dobre mozne. Do toho dynamicky vyvoj datoveho modelu a jeho refaktoring.

Ne, nezkoušel jsem to. Zajímaly by mě právě spíš objektové databáze než NoSQL. Co jste zkoušel a v čem byly v reálu problémy? Já dělám samé malé projekty, které když neudržuju sám tak neudržuje už nikdo, takže bych to klidně vyzkoušel, pokud by to nemělo moc těžkou učební křivku.

Raskal

Re:SQL select
« Odpověď #61 kdy: 08. 07. 2015, 20:25:50 »
Ne, nezkoušel jsem to. Zajímaly by mě právě spíš objektové databáze než NoSQL. Co jste zkoušel a v čem byly v reálu problémy? Já dělám samé malé projekty, které když neudržuju sám tak neudržuje už nikdo, takže bych to klidně vyzkoušel, pokud by to nemělo moc těžkou učební křivku.

Co si vzpominam, tak jsem zkousel Db4o, GemStone/S a Versant Object Database.
https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_object_database_management_systems

Odradilo me vetsinou to, ze to neni open source a ze jsem nebyl schopen resit pokrocile problemy, ktere mam vyresene pro nastroje nad relacni DB. Mam hodne malo volneho casu, takze jsem to brzy vzdal..