Ono u C# jde jenom o jedno. O zisk firmy,která s tím přišla. Takže schválně boří omezení, schválně zjednodušují syntaxi, atd, aby bylo co nejvíc programátorů uživatelů jejich produktu. Tím přibude aplikací na jejich s ničím nekompatibilní platformě a hraje se o vendor lock in.
DevExpress je firma, která prodává jakousi nádstavbu nad WebForms. Bavičky, animece, pičičandoviny. A asi je to slušně živí. Jenomže dělají všechno jako monstra, co mají umět vše a mizerně to dokumentují. Takže po hodině googlení se kolegům podaří najit video na youtube, kde se někdo chlubí, že se mu to poveslo. Uděkají to podle něj a nic.... protože to nefunguje, pokud dají třeba jinou vekikost písma.
A yěch typických 200 událostí, to jsou (doufám) jenom ukazatele na funkce velikosti 8B. Pak by jedna instance měla jenom na událostech 2.5kB. k tomu fakt, že je to nad WebForms a na pozadí jede ještě nějaký DOM... no label ve formuláři pod 5kB nebude.
Chlapi u nás to používají jenom proto, že marketing. Ale stejně nechápu, jak vůbec může firma s tak mizerným produktem existovat.
Holt dneska se funkčnost a praktičnost nenosí. Pamatuju se, jak jsem na VŠ dělal projekt v Delphi, do školy jsem donesl exáč + dokumentaci + zdrojáky na jedné disketě a ještě tam bylo místo, abych si stáhnul nějakou dokumentaci, protože net jsem doma neměl. Dneska bych to samý řešil 3x dýl a bylo by toho plný DVD. A real time renderování výsledků výpočtů na 750MHz Duronovi s 64MB RAM bych mohl zapomenout.