Taky přidám komentář. Mně je 40+. Pracuju jako developer architekt více jak 10 let na desítkách různých projektech. Vystudoval jsem informatiku na VUT, ale před 20 lety...tehdy to byla ještě fakulta elektrotechniky a informatiky FEI. A pracuju i s absolventy, kteří právě ukončili VŠ studium dnes. A musím říci, že je markantní rozdíl, co jsem se na škole učil já a co se učí dnes (až na TEMNO - teorie mnozin). Prostě svět počítačů a programování udělal za 20 let obrovský pokrok. Z toho málo praktického, co mne na škole naučili, se už skoro nic nepoužívá. V podstatě jsem vděčen aspoň za tu trochu teorií, která nemá časově omezenou platnost. Musím říci, že někdy i těm absolventům závidím, že dostali možnost pochopit problematiku tzv. ze široka. Nám starým pardálům totiž nezbývá nic jiného, něž potřebné znalosti studovat soukromě při práci, co rodina dovolí...a to je velmi nedostatečné. Sám bych potřeboval nastoupit někam na VŠ, kde mi celkový rozhled zase doplnili. Proto rozhodně souhlasím s názorem, že studovat kvalitní školu má velký smysl.