Co bych mohl s tímhle dělat za práci?

TVL

Re:Co bych mohl s tímhle dělat za práci?
« Odpověď #30 kdy: 13. 01. 2015, 22:01:00 »
Ano, tak to byl blbec doktor. Chytrý doktor si najde pořádnou školu a nebude vůbec studovat v ČR. Samozřejmě je divné, že by doktora nebavila anatomie, ale zase to byl blbec, tak to chápu.
Myslíš, že na medicínách mimo ČR se neučí kvanta anatomie?
Anatomie je pro mediky trochu zábavná, trochu nutná, ale hlavně velmi nepříjemná. Anatomie není o tom, co a jak a proč. Anatomie je o tom, že tady je tohle a jmenuje se to takto. A tamhle je tamto a jmenuje se to onak. Baví je tak prvních 10 %. Zbytek je tupé a nudné biflování detailních zákoutí těla. Myslel jsem, že když jsi tak chytrý, že tohle víš. Sorry.

Můžeš chodit na jídlo ven. Tam se o tebe postarají. Také se dá bydlet v hotelu, což považuju za dobré. Prostě tam bydlíš a vše ostatní se zařídí samo.
Chodit pravidelně jíst ven je ještě větší opruz, ne koukat na služku. A bydlet trvale na hotelu má více nevýhod, než mám chuť ti vypisovat.

toasine

« Odpověď #31 kdy: 13. 01. 2015, 22:38:07 »
Nic jako pozice s VŠ neexistuje. Buď jsi dobrý a nepotřebuješ VŠ a nebo ne a ani VŠ ti nepomůže dělat kvalitní práci. Pozici můžeš mít libovolnou s i bez.

toasine

« Odpověď #32 kdy: 13. 01. 2015, 22:39:43 »
Ano, tak to byl blbec doktor. Chytrý doktor si najde pořádnou školu a nebude vůbec studovat v ČR. Samozřejmě je divné, že by doktora nebavila anatomie, ale zase to byl blbec, tak to chápu.
Myslíš, že na medicínách mimo ČR se neučí kvanta anatomie?
Anatomie je pro mediky trochu zábavná, trochu nutná, ale hlavně velmi nepříjemná. Anatomie není o tom, co a jak a proč. Anatomie je o tom, že tady je tohle a jmenuje se to takto. A tamhle je tamto a jmenuje se to onak. Baví je tak prvních 10 %. Zbytek je tupé a nudné biflování detailních zákoutí těla. Myslel jsem, že když jsi tak chytrý, že tohle víš. Sorry.

Můžeš chodit na jídlo ven. Tam se o tebe postarají. Také se dá bydlet v hotelu, což považuju za dobré. Prostě tam bydlíš a vše ostatní se zařídí samo.
Chodit pravidelně jíst ven je ještě větší opruz, ne koukat na služku. A bydlet trvale na hotelu má více nevýhod, než mám chuť ti vypisovat.

Jako doktor snad chceš znát tělo, ne? Pokud ti v práci ukáží nový framework, tak jim také řekneš, že je to tupé učení nazpaměť a vlastně jsi chtěl dělat pořád překladače? :D

Hotel v pohodě.

Zdenek Henek

« Odpověď #33 kdy: 13. 01. 2015, 22:42:21 »
Na Tvem miste bych se plne zameril na to, abych dostudoval. Pokud jsi prezil dosavadni cistku, tak zadna macka nejsi :)
a pak bych se zameril na IT pro dany obor, ktery jsi studoval. Jednoho krasnyho dne z Tebe muze byt konzultant, ktery vi o cem je programovani a rozumi velmi dobre dane technicke domene.

Tohle je rozhodně dobrý tip. Ale je potřeba počítat s tím, že takových lidí je na trhu potřeba o dost méně než univerzálních ITků, nebo univerzálních techniků daného oboru. A že skutečná síla takových konzultantů spočívá v tom, že dobře rozumí oběma oborům.

Nebal bych se. Je jich potreba mene, ale kdyz uz je potreba, tak zas nejde najit :) takze se da dost dobre pracovat na dalku nebo se k zajimave praci prestehovat a pak se vratit zpet domu a pracovat na dalku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 13. 01. 2015, 22:59:31 »
Počkej, hrozně ho to baví, ale neumí anatomii? :D To je jako programátor, který nemá rád matiku. Tak to fakt nefunguje.

Na nádobí máš lidi. Můžeš mít partnerku nebo služebnou. Jen blbec to bude dělat, když ho to nebaví.

Joj, to je tedy sila. Jeste stesti, ze sem feministky zrovna moc nechodi, to by byl flejm, jak vysitej.

TVL

« Odpověď #35 kdy: 13. 01. 2015, 23:05:36 »
Jako doktor snad chceš znát tělo, ne? Pokud ti v práci ukáží nový framework, tak jim také řekneš, že je to tupé učení nazpaměť a vlastně jsi chtěl dělat pořád překladače? :D

Jako programátor snad chceš znát nový jazyk/knihovnu/framework, takže se s radostí naučíš celou základní knihovnu nazpaměť, všechny funkce, všechny jejich vstupní parametry ve všech přetížených variantách a všechny chybové kódy/výjimky těch funkcí budeš mrskat z hlavy?
Ahááá, sorry - já myslel, že ty argumentuješ PROTI tomu, aby se člověk učil, co ho nebaví. Ale ty jsi vlasně PRO, ty lišáku.

TVL

« Odpověď #36 kdy: 13. 01. 2015, 23:09:12 »
Na Tvem miste bych se plne zameril na to, abych dostudoval. Pokud jsi prezil dosavadni cistku, tak zadna macka nejsi :)
a pak bych se zameril na IT pro dany obor, ktery jsi studoval. Jednoho krasnyho dne z Tebe muze byt konzultant, ktery vi o cem je programovani a rozumi velmi dobre dane technicke domene.

Tohle je rozhodně dobrý tip. Ale je potřeba počítat s tím, že takových lidí je na trhu potřeba o dost méně než univerzálních ITků, nebo univerzálních techniků daného oboru. A že skutečná síla takových konzultantů spočívá v tom, že dobře rozumí oběma oborům.

Nebal bych se. Je jich potreba mene, ale kdyz uz je potreba, tak zas nejde najit :) takze se da dost dobre pracovat na dalku nebo se k zajimave praci prestehovat a pak se vratit zpet domu a pracovat na dalku.

Jasné - ale to je přesně ono. Je možné, že zrovna moji kombinaci znalosti IT a konkrétní aplikační domény bude potřebovat tak 5 firem v republice, z toho 3 zrovna nenabírají u jedné si nesedneme na pohovoru a poslední je na druhém konci republiky, kam jsem zrovna nechtěl.
Prostě to není javista, který najde práci v každém okresním městě a ve velkých městech může absolvovat desítky pohovorů (kde ale také soupeří s desítkami podobných uchazečů).

Peva

« Odpověď #37 kdy: 14. 01. 2015, 10:10:47 »
Taky přidám komentář. Mně je 40+. Pracuju jako developer architekt více jak 10 let na desítkách různých projektech. Vystudoval jsem informatiku na VUT, ale před 20 lety...tehdy to byla ještě fakulta elektrotechniky a informatiky FEI. A pracuju i s absolventy, kteří právě ukončili VŠ studium dnes. A musím říci, že je markantní rozdíl, co jsem se na škole učil já a co se učí dnes (až na TEMNO - teorie mnozin). Prostě svět počítačů a programování udělal za 20 let obrovský pokrok. Z toho málo praktického, co mne na škole naučili, se už skoro nic nepoužívá. V podstatě jsem vděčen aspoň za tu trochu teorií, která nemá časově omezenou platnost. Musím říci, že někdy i těm absolventům závidím, že dostali možnost pochopit problematiku tzv. ze široka. Nám starým pardálům totiž nezbývá nic jiného, něž potřebné znalosti studovat soukromě při práci, co rodina dovolí...a to je velmi nedostatečné. Sám bych potřeboval nastoupit někam na VŠ, kde mi celkový rozhled zase doplnili. Proto rozhodně souhlasím s názorem, že studovat kvalitní školu má velký smysl.

Kolemjdoucí

« Odpověď #38 kdy: 14. 01. 2015, 11:34:49 »
Sám bych potřeboval nastoupit někam na VŠ, kde mi celkový rozhled zase doplnili. Proto rozhodně souhlasím s názorem, že studovat kvalitní školu má velký smysl.

To je logický názor, bohužel prakticky žádná taková současná VŠ IT v ČR nebyla nalezena, čest výjimkám.

Ve volné chvíli můžete sdělit jak Vám prospěla zmíněná teorie množin v dvacetileté praxi, zdejší osazenstvo na to nepřišlo ani v tisícipříspěvkové diskuzi ;)

Nic jako pozice s VŠ neexistuje.

Ve státní správě ano.