Nefunguje připojení k internetu od O2

Nefunguje připojení k internetu od O2
« kdy: 15. 03. 2025, 13:16:30 »
Ahoj,

můj O2 internet najednou přestal fungovat. Připojení mám přes linku a před tímto routerem https://www.tp-link.com/cz/home-networking/wifi-router/archer-c20 je terminátor.

Internet bez problémů fungoval posledního půl roku, ale nyní nejde – nefunguje ani přes Wi-Fi a na routeru svítí oranžová kontrolka (připojeno, ale bez internetu). Zkoušel jsem i jiný router https://www.tp-link.com/cz/home-networking/wifi-router/archer-c50/ a výsledek byl stejný.

Technik u nás byl, podle něj je vše v pořádku. Připojil nějaký O2 modem a internet okamžitě naskočil. Můžete mi prosím poradit, v čem by mohl být problém? Nechci investovat do O2 modemu za 4000 Kč, pokud to není nutné. Co mám jinak nastavit? Aktuálně už týden funguji přes hotspot

(BTW vždy jsem dělal jsem automaticky setup a nic jsem nenastoval a šlo to ted. ted jsem se ridil dle navodu a hovno z toho)

Díky

Re:Nefunguje připojení k internetu od O2
« Odpověď #1 kdy: 15. 03. 2025, 14:10:42 »
Ty screenshoty jsou z rozhraní toho tp-linku, že?

Já jen že výstup z Terminátora je gigabitový Ethernet. Tak proč je na těch screenshotech vidět snaha o propojení přes PPPoE? Terminátor je už na VDSL připojený. Takže když na výstup z Terminátora připojíš přímo počítač, internet musí běžet, ne?

« Odpověď #2 kdy: 15. 03. 2025, 14:38:38 »
Ahoj, nemám sice O2 připojení ani TP-Link router, avšak co se dívám na tvé nastavení, chybí mi tam zaškrtnuta volba tagování provozu. "Snímek obrazovky 2025-03-15 125449.png" není zaškrtnuto 802.1Q Taq. Vyzkoušej.

@tomvec Terminátor není router, pouze modem. Tedy pouhé fyzické připojení PC nebo routeru do terminátoru nebude fungovat. Vždy je potřeba nastavit vytáčení PPPoE podle nastavení poskytovatele připojení.

« Odpověď #3 kdy: 15. 03. 2025, 16:22:17 »
A tak to jo, to jsem tedy žil s mylnou představou.

« Odpověď #4 kdy: 16. 03. 2025, 08:04:17 »
klonim se take k tomu zkusit : zaškrtnout 802.1Q Taq a Priority nastav jakekoliv cislo, tusim ze to same chtelo i Tplink Deco. Po tomto zadani / zapnuti vse zcela ok. Jinak Terminator je ten nejlepsi pocin co slo vymyslet, 101% spokojenost, pokud se objevil problem se spojenim / pripojenim, nikdy za nej nemohl Terminator. Bohuzel nastupce co by mohl umet 2x 35b profil dle vseho nebude, Cetin se zameruje plne uz jen na budovani optiky a ze stavajicich linek se bude snazit vydojit co to dá.