Zdravím s jedním malým zajímavým problémem... Naši si koupili televizi LG s RJ45 portem, přes který umí televize přehrávat filmy na nějakým DLNA serveru. Jelikož mi to nedalo, tak jsem takový DLNA server nainstaloval na svůj mini server, server propojil s TV kabelem a tradá, všechno běželo bez chybky... Jelikož ale kromě serveru a televize potřebuju do sítě připojit další zařízení (VoIP telefon), byl jsem donucen koupit switch, když jsem vše připojil, vše fungovalo až na to, že televize dál nemohla detekovat DLNA server (mimo jiné se to nevedlo ani VLC playeru na ostatních pc ve wifi síti, což dřív fungovalo) a long story short jsem přišel na to, že je to prostě tím switchem, který sice funguje, ale prostě tím neprojde ta uPNP služba DLNA serveru... Nevíte náhodou, co je tohle za volovinu? Jinak ten switch (GS-105S od zyxelu) má nějaký služby QoS pro zkvalitnění streamování médií přes síť, ale nevím, jestli to náhodou nedělá onen bordel (zkoušel jsem kabely ve switchi přehazovat)....
Pro tázavce tu mám i "schéma" mojí sítě:
O2 adsl -> adsl modem huawei (bridge režim) -> wan konektor v routeru Apple Airport Express ze kterého pak:
1. WiFi do wireless pc, mobilů apod.
2. jeden konektor LAN -> koupený switch zyxel -> mini server (mac mini), televize LG, VoIP telefon
Kdyby mi k tomu někdo náhodou mohl něco říct, byl bych rád... nemám momentálně jiný switch na odzkoušení, ale musel jsem se i tak podělit...