Služba neprodje switchem?

3ugeene

Služba neprodje switchem?
« kdy: 13. 11. 2012, 21:02:34 »
Zdravím s jedním malým zajímavým problémem... Naši si koupili televizi LG s RJ45 portem, přes který umí televize přehrávat filmy na nějakým DLNA serveru. Jelikož mi to nedalo, tak jsem takový DLNA server nainstaloval na svůj mini server, server propojil s TV kabelem a tradá, všechno běželo bez chybky... Jelikož ale kromě serveru a televize potřebuju do sítě připojit další zařízení (VoIP telefon), byl jsem donucen koupit switch, když jsem vše připojil, vše fungovalo až na to, že televize dál nemohla detekovat DLNA server (mimo jiné se to nevedlo ani VLC playeru na ostatních pc ve wifi síti, což dřív fungovalo)  a long story short jsem přišel na to, že je to prostě tím switchem, který sice funguje, ale prostě tím neprojde ta uPNP služba DLNA serveru... Nevíte náhodou, co je tohle za volovinu? Jinak ten switch (GS-105S od zyxelu) má nějaký služby QoS pro zkvalitnění streamování médií přes síť, ale nevím, jestli to náhodou nedělá onen bordel (zkoušel jsem kabely ve switchi přehazovat)....

Pro tázavce tu mám i "schéma" mojí sítě:

O2 adsl -> adsl modem huawei (bridge režim) -> wan konektor v routeru Apple Airport Express ze kterého pak:
1. WiFi do wireless pc, mobilů apod.
2. jeden konektor LAN -> koupený switch zyxel -> mini server (mac mini), televize LG, VoIP telefon

Kdyby mi k tomu někdo náhodou mohl něco říct, byl bych rád... nemám momentálně jiný switch na odzkoušení, ale musel jsem se i tak podělit...

radek

Re:Služba neprodje switchem?
« Odpověď #1 kdy: 14. 11. 2012, 06:18:27 »
odpoj vsechny ostatni zarizei a nech ve switchi jen tv a dlna server. jede to? :-)

dada

« Odpověď #2 kdy: 14. 11. 2012, 07:22:26 »
DLNA/UPNP pouziva multicast. Pokud skrz switch nefunguje, muze byt problem v tom, ze switch z nejakeho duvodu nepodporuje v dane konfiguraci multicast nebo s nim ma nejaky problem.

3ugeene

« Odpověď #3 kdy: 14. 11. 2012, 07:34:36 »
radek: zkoušel jsem, nefunguje :/

dada: včera jsem trošku googlil a hodně lidí na netu psalu, že to právě gigabitový switche dělají, zkusím dneska reklamaci a výměnu za 100Mbit, snad to půjde.

Cera

« Odpověď #4 kdy: 14. 11. 2012, 12:36:53 »
dada: včera jsem trošku googlil a hodně lidí na netu psalu, že to právě gigabitový switche dělají, zkusím dneska reklamaci a výměnu za 100Mbit, snad to půjde.
To je blbost, ze tohle delaji GbE switche, mam doma LG televizi s DLNA a DLNA server. Mezi nima jsou 3 switche: 1GbE DLink, 100MBit DLink a 100MBit ASUS a vsechno funguje krasne. Asi to tim Zyxelem bude, ale urcite ne proto ze je to gigabit.

aaa158

• 245
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 14. 11. 2012, 13:00:04 »
jj Gb to nie je, ja mam gigovy Netgear a dlna funguje

pet

« Odpověď #6 kdy: 14. 11. 2012, 13:24:01 »
Prolez nastaveni jestli tam neni neco jako "multicast filtering". A pokud je, tak to zkus vypnout nebo zapnout.

3ugeene

« Odpověď #7 kdy: 14. 11. 2012, 15:13:45 »
nevím čím to teda je, možná hardwarem, ale kamarád mi půjčil 100Mbit router, na kterém jsem zrušil DHCP server, takže funguje jako switch, připojil jsem a vše jede bez problémů... Ale zvláštní to podle mě je.

Ivan

« Odpověď #8 kdy: 14. 11. 2012, 15:32:02 »
V pripade multicastu ma switch dve moznosti. Bud posila vsechno vsem, anebo podporuje protokol IGMP (verze 2 anebo ver 3).
Podivej se jakou verzi IGMP pouzivas(jestli vubec).

V tvym pripade nejspis neposila nic a nikomu,

3ugeene

« Odpověď #9 kdy: 14. 11. 2012, 15:42:33 »
ivan: na netu maj "Podpora funkce IGMP snooping v1/v2"