Tichý zabiják kariéry v IT: Diskriminace na základě věku

Citace
Zhoubným problémem je diskriminace na základě stáří, která je v oblasti IT na vzestupu – a není vždy snadné ji dokázat. 
https://businessworld.cz/kariera/tichy-zabijak-kariery-v-it-diskriminace-na-zaklade-veku-15522

A jak vy? Obáváte se, že vaše vytříbené znalosti Cobolu jednou nedojdou docenění?  8)

Mlocik97

• 901
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
Re:Tichý zabiják kariéry v IT: Diskriminace na základě věku
« Odpověď #1 kdy: 06. 07. 2021, 16:35:28 »
Ale čoby Cobol,... čo tak dierne štítky.

« Odpověď #2 kdy: 06. 07. 2021, 17:09:21 »
jasne, od te doby, co se my zacaly trast ruce, tak uz se mi nekolikrat stitky rozsypaly na schodech

Ink

• 670
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 06. 07. 2021, 17:54:30 »
Citace
Zhoubným problémem je diskriminace na základě stáří, která je v oblasti IT na vzestupu – a není vždy snadné ji dokázat. 
https://businessworld.cz/kariera/tichy-zabijak-kariery-v-it-diskriminace-na-zaklade-veku-15522

A jak vy? Obáváte se, že vaše vytříbené znalosti Cobolu jednou nedojdou docenění?  8)

Nesmysl. Pokud je člověk co k čemu, má cenu i v 70.

« Odpověď #4 kdy: 06. 07. 2021, 18:06:09 »
Citace

Znám v IT dost čobolů a většinou jsou to nespolehliví mládenci, kteří přišli do čech rychle zbohatnout. Naopak diskriminaci na základě věku jsem ve svých padesáti nezaznamenal, spíše naopak, firmy které za něco stojí dokáží ocenit zkušenosti.

Pixe

« Odpověď #5 kdy: 06. 07. 2021, 18:08:35 »
Kdysi jsem se na nějaké konferenci bavil s člověkem, který postavil svoji kariéru právě na tom, že dělá v technologiích, ve kterých nikdo jiný dělat nechce. Celkem to pro něj funguje  :)

Ostatně roky jsem seděl vedle člověka co se věnoval Lotus Notes. Jak se říká, že všichni jsme v korporatu nahraditelní, tak zrovna on nebyl - několikrát zkoušeli sehnat někoho jiného, protože byl pro firmu po té spoustě let  drahý - marně.

« Odpověď #6 kdy: 06. 07. 2021, 18:28:40 »
Kdysi jsem se na nějaké konferenci bavil s člověkem, který postavil svoji kariéru právě na tom, že dělá v technologiích, ve kterých nikdo jiný dělat nechce. Celkem to pro něj funguje  :)

Ostatně roky jsem seděl vedle člověka co se věnoval Lotus Notes. Jak se říká, že všichni jsme v korporatu nahraditelní, tak zrovna on nebyl - několikrát zkoušeli sehnat někoho jiného, protože byl pro firmu po té spoustě let  drahý - marně.

Výtečná připomínka.  :) Šedivá je teorie učení se nejnovějších technologií, zelený strom života. :)