Dobrý den,
mám dotaz ohledně zmíněného oboru. Zajímalo by mě jak moc se dá spolehnou na seminář z fyziky když jsem přišel z odborné školy kde se na fyziku moc nehledělo. Poměrně intenzivně se ji doučuji svépomocí ale na úroveň gympláků do konce prázdnin těžko dosáhnu, takže by mě zajímalo jestli ten seminář skutečně reálně pomůže někomu kdo má nedostatky a nebo je to spíš opakování pro někoho kdo už všechno více méně umí.
Asi před 14 dny jsem psal zkoušku z Fyziky 1 pro IBE a musím říct, že nejlepší příprava na tento předmět je mít povrchní znalost vysokoškolské matematiky. Tahle fyzika je něco úplně jiného než ta středoškolská. Já jsem na gymplu celou fyziku prospal a i tak jsem oproti ostatním neměl žádný handicap. Určitě ti budou při zápisu vnucovat "Seminář z matematiky" a "Seminář z fyziky". Tyhle předměty jsou možná dobré pro farmení kreditů, ale nic tě tam nedoučí (je to spíš víc toho, co máš v "hlavních předmětech"). V tomhle threadu jsem viděl pozitivní hodnocení Mgr. Burdy. ZA ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ SI HO NEBRAT! Doktorka Brüstlová je asi nejlepší výběr, ta po tobě nebude nic chtít. Stejně tak tenhle předmět nemá žádnou jinou funkci než filtrovat studenty. Určitě předmět nepodceňovat, ale zároveň musí člověk hledat nejlehčí cestu.
Paní Brustlová učí fyziku, že? Je to taková paní cca 55-65, štíhlá, špinavá blond? Pokud jo, tak ta je na fyziku super, s tou mě to i bavilo a to, co vysvětlila, si pamatuju dodneška. K panu Burdovi, není Mgr, je to docent Ing., nepletete si ho s někým? Ten učí nebo zaštiťuje různé "bezpečnostní" předměty. Většinou je to kryptografie nebo nějaká bezpečnost sítí (nedávno na cz.nic vyšla jeho nová publikace, viz
https://knihy.nic.cz/). Jak bylo zmíněno, je to voják, nesouhlasím s jeho přísnou výukou, ale poslechněte si někdy jak něco vysvětluje... Není to prostě jen teorie, ale zasadí to do nějakého kontextu, řekne nějakou příhodu... Je to věc názoru, ale za mě super. A hodnocení jeho předmětů bývá taky třeba 1-1.5 (hodnoty si cucám z prstu, ale tak nějak to bývalo).