TV Vodafone na prohlížeči Brave

TV Vodafone na prohlížeči Brave
« kdy: 06. 01. 2024, 13:52:22 »
Zdravím,

prosím o radu. Nedaří se mi zprovoznit TV Vodafone v prohlížeči Brave. Na stránce tv.vodafone.cz okamžitě dostanu chybu "Unsupported browser. (WF052)".

V nastavení Brave jsem zkoušel povypínat veškeré možné ochrany, zkoušel jsem přenastavit User Agenta. Na základě rady z této stránky: https://www.vodafone.cz/pece/reseni-technickych-problemu/potize-vodafonetv/reseni-potizi-televize-prohlizec/ , jsem doinstaloval widevine a na stránce: https://googlechrome.github.io/samples/hdcp-detection/ se vrací HDCP is available for 1.0

Hledal jsem řešení na těch internetech a nic jsem nenašel. Stále bez úspěchu. Dokážete někdo poradit? Prosím nepsat, použij jiný prohlížeč. Chci docílit toho, aby web fungoval v prohlížeči Brave.

Re:TV Vodafone na prohlížeči Brave
« Odpověď #1 kdy: 06. 01. 2024, 18:04:53 »
A opravdu DRM funguje v tom prohlížeči? Zkoušel jsi to  prakticky na nějakém webu?  Třeba česká televize mi udělala čáru přes rozpočet, už si nic nepustím kromě živého vysílání. Prostě někomu šábne a znemožní sledování vysílání pro milion lidí co nemají ten správný operační  systém ze země velkého billa

« Odpověď #2 kdy: 07. 01. 2024, 09:52:55 »
A opravdu DRM funguje v tom prohlížeči? Zkoušel jsi to  prakticky na nějakém webu?  Třeba česká televize mi udělala čáru přes rozpočet, už si nic nepustím kromě živého vysílání. Prostě někomu šábne a znemožní sledování vysílání pro milion lidí co nemají ten správný operační  systém ze země velkého billa

ivysilani funguje, Netflix funguje. Ten Vodafone to ustřihne hned, při vstupu na web, ne až v přehrávači.

GG

« Odpověď #3 kdy: 07. 01. 2024, 11:31:14 »
Na stránkách Vodafonu píšou že: "Podporované internetové prohlížeče (v aktuálních verzích): Google Chrome, Firefox, Edge." O Brave tam nic nevidím, takže nefunguje správně.

« Odpověď #4 kdy: 07. 01. 2024, 19:03:18 »
No jo, ale na základě čeho se ten web takto rozhodne, když všemi možnými prostředky se snažím dát najevo, že je to Chrome? Ten limit je umělý. Ten web to nějak kontroluje a na základě kontroly, vyhodí tu hlášku. Třeba Vivaldi také není napsaný v podporovaných prohlížečích, normálně funguje a také je založené na Chromiu.

To, že prohlížeč není podporovaný, má znamenat, že ho na tom netestovali, ale ne, že úmyslně znemožní provoz. To je ale jedno, jde mi o to, aby ten web na prohlížeči Brave fungoval. Nikoliv o to, abych na tento web používal jiný prohlížeč.

mikrom

• 370
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 07. 01. 2024, 19:28:09 »
No a co je na tom divne?
Ja napriklad na Google Maps a par inych veci pouzivam Chrome (len pretoze som zistil, ze v niektorych pripadoch mi na tom nefungoval Firefox spravne) a na vsetkom ostatnom pouzivam FireFox.
Tak tvoj pripad bude, ze budes pouzivat Brave az na par vynimiek, na ktore musis pouzit Chrome.
« Poslední změna: 07. 01. 2024, 19:30:44 od mikrom »

« Odpověď #6 kdy: 07. 01. 2024, 21:31:21 »
No a co je na tom divne?
Ja napriklad na Google Maps a par inych veci pouzivam Chrome (len pretoze som zistil, ze v niektorych pripadoch mi na tom nefungoval Firefox spravne) a na vsetkom ostatnom pouzivam FireFox.
Tak tvoj pripad bude, ze budes pouzivat Brave az na par vynimiek, na ktore musis pouzit Chrome.

Firefox má jiné jádro, tam nefunguje více věcí, upřímně nevidím žádný důvod dnes používat Firefox, většinou ho používají lidé ze zvyku, přitom existují i jiné prohlížeče, kde se dá nastavit chování prvků jako na Firefoxu, ale funguje tam vše potřebné.

Ale Brave je Chromium, není důvod, aby na něm nefungovalo něco, co funguje na ostatních prohlížečích se stejným jádrem. Je to umělý limit. Není to pro mne, já osobně používám Vivaldi a jsem nad míru spokojen. Jde o otce, který už je v důchodu, při nejhorším bude používat jiný prohlížeč jen pro tento účel. Ovšem po čtení diskuzí pod články na Rootu jsem doufál, že se tu najde nějaký borec, pro kterého to bude výzva a přijde na to. Že třeba projde script na tom webu a zjistí, co konkrétně způsobuje tu nefunkčnost a na základě toho třeba půjde ten problém vyřešit.

Mé dosavadní schopnosti na to nestačí. Co se týče tvorby webu, tak se orientuji v HTML a CSS a co se týče programování, tak jsem maximálně schopen si napsat nějaký scriptík v Powershellu apod. V JavaScriptu opravdu jen základy.

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 07. 01. 2024, 22:43:12 »
S Vodafone TV jsou problémy i na podporovaných prohlížečích, např. stačí mít nastavený výstup grafické karty na duplikovat monitor+TV, přičemž ale TV z nějakého důvodu není zapnutá a ejhle, už vyskočí chyba a je potřeba výstup grafické karty z duplikovat přehodit na only monitor. Vypadá to jako prkotina, ale v praxi to je neskutečný opruz. Radši se poohlédnout po jiné TV, kde poskytovatel podobné kktiny neřeší.

« Odpověď #8 kdy: 07. 01. 2024, 23:12:52 »
Tak vyřešeno, našel jsem rozšíření, co se jmenuje Brave Detection Block a už to funguje. Opravdu to prostě nějak Vodafone detekuje a úmyslně blokuje.

« Odpověď #9 kdy: 08. 01. 2024, 13:52:00 »
Je pravda, že Brave má dobře udělaný Adblock filter, tam možná proto :-D

« Odpověď #10 kdy: 08. 01. 2024, 17:18:21 »
Nn, ten jsem zkoušel komplet vypnout a nepomohlo to. Popis rozšíření, které zabralo je:

Brave is a privacy-oriented browser. Despite this fact, it has some characteristics that break some privacy assurances.
One of them is an official method for a website to detect you are running brave.
This method involves two custom properties on the navigator object, accessible at `window.navigator.brave`.
This extension will delete `window.navigator.brave` and make it impossible to detect if you are running Brave browser.