Nejlevnější uznávaný podpis

martin

Nejlevnější uznávaný podpis
« kdy: 19. 09. 2013, 02:14:02 »
DD,
kde se da sehnat nejlevnejsi elektoronicky S/MIME podpis, ktery je uznavany ve vetsine e-mailovych klientu?
Postsignum nechci, to je pouzitelne jen na komunikaci s urady. Zadny mail klient ho nema v duveryhodnych.
Koukal jsem na StartSSL Free, kde je mozne si zdarma vygenerovat certifikat pro e-mail (i server). V certifikatu neni jmeno, pouze e-mailova adresa. Porad lepsi, nez zadny podpis.

Nevadi mi si par stovek zaplatit, jen se mi zda zbytecne pro osobni potrebu platit x tisic rocne.

PGP znam a take pouzivam, tak ho prosim nereste.
« Poslední změna: 19. 09. 2013, 09:19:15 od Petr Krčmář »

Rhinox

Re:Nejlevnejsi uznavany S/MIME elektronicky podpis
« Odpověď #2 kdy: 19. 09. 2013, 07:02:33 »
http://www.comodo.com/home/email-security/free-email-certificate.php
LOL, Comodo? To si jej uz rovnou muzes vydat sam. Zrovna tahle CA opravdu neni moc duveryhodna...

Re:Nejlevnější uznávaný podpis
« Odpověď #3 kdy: 19. 09. 2013, 09:20:37 »
Já mám StartSSL, mám ho zadarmo a mám tam jméno. Existuje totiž síť notářů (ověřených uživateů), se kterými se můžete osobně setkat a získat od nich prověření. Musíte myslím potkat alespoň dva. Pak vás Start považuje za prověřené a dá vám do certifikátu jméno. Celé je to popsané na jejich webu. Je to podobné tomu, co měl kdysi Thawte (web of trust).

Re:Nejlevnejsi uznavany S/MIME elektronicky podpis
« Odpověď #4 kdy: 19. 09. 2013, 10:13:54 »
LOL, Comodo? To si jej uz rovnou muzes vydat sam. Zrovna tahle CA opravdu neni moc duveryhodna...
Tazatel nechtěl certifikát od důvěryhodné autority, ale od takové, jejíž certifikát má nainstalováno co nejvíc lidí, kteří certifikáty CA nijak neřeší a používají to, co jim dodá (snad) distributor jejich softwaru…

« Odpověď #5 kdy: 26. 09. 2013, 21:02:46 »
nejlepší asi bude od České pošty
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

« Odpověď #6 kdy: 26. 09. 2013, 21:36:23 »
Pro tebe Koleso určitě jo, nedovedu si představit nikoho, kdo by se s tebou chtěl sejít a ověřovat tvou identitu...

« Odpověď #7 kdy: 26. 09. 2013, 21:51:13 »
Co když, ale nemám žádný jiný doklad s fotkou než občanku ?
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

s

« Odpověď #8 kdy: 27. 09. 2013, 02:38:29 »
Pre tych, co chodia na vysoku skolu, tak to maju zdarma tu:
http://www.terena.org/activities/tcs/participants.html

txt

« Odpověď #9 kdy: 27. 09. 2013, 11:44:28 »
Otázkou je, jestli je vyšší riziko že zpravodajské služby (případně zločinecké struktury) infiltrují CA, nebo key signing party.