Změna IMEI na Androidím tabletu

Z

Změna IMEI na Androidím tabletu
« kdy: 18. 11. 2016, 18:14:03 »
Dobrý den,
operátoři blokují u svých LTE "na doma" tarifů připojení pouze z modemů Huawei B310 (aktuálně všichni 3). Chtěl bych vyzkoušet, jestli je toto locknutí definováno jen za pomocí IMEI čísla zařízení, anebo zda hrají roli ještě další údaje, které modem používá. Proto bych chtěl změnit IMEI na Androidu na IMEI modemu Huawei, ve kterém datová sim funguje, a zjistit, zda se na Internet přes LTE připojím. Než si koupím tablet s Androidem, chtěl bych vědět, jestli je tato modifikace možná na všech jeho verzích. Ještě nikdy jsem takový úkon nedělal.Zároveň tím nadhazuji dotaz, zda někdo přesněji nezna mechanismus, který operátoři používají na blokování datového připojení.

Moje čerstvá zkušenost je, že když jsem vložil datovou sim od Vodafone z Huawei modemu do mé Lumie, připojení mi krásně fungovalo. Poté co jsem ji však vložil do modemu a poté opět do Lumie, připojení mi už nešlo. Tak samo zafungovala datová karta od T-mobile. Jakoby by se to po vložení do "správného" zařízení locknulo.

Ptám se samozřejmě v rámci studijních účelů, určitě ne proto, abych měl na mobilu s dual si. datový tarif 40gb/měsíc za cenu 500,- , místo 3GB/měsíc za stejnou cenu, neboť by to bylo velice nekolegiální.

Děkuji, Z.

jeniceek

Re:Změna IMEI na Androidím tabletu
« Odpověď #1 kdy: 18. 11. 2016, 18:30:40 »
Root telefonu, potom si spustit Engineering menu některým z těchto kódů nebo appkou
Kód: [Vybrat]
For S2/S3 and Note2/Note3:-.In the dialer , type- *#197328640# or *##197328640##*
ANDROID 4.4.2+ type this... *##197328640##* or try this ##197328640## or try *##197328640##
The actual code is *#197328640# (with no spaces in between)
*#*#3646633#*#*
CDS Information -> Radio information a zadat AT kód AT+EGMR=1,7,"IMEI". Pokud bude řvát něco o production buildu, stačí dát mezi AT a + mezeru.

DISCLAIMER: Všechny tyto informace slouží jako kuriozita a/nebo pro vzdělávací účely. Nenesu odpovědnost za případné poškození hardwaru či softwaru ani za případné právní následky vyplývající ze změny výrobních čísel telefonu.

Jose D

• 897
    • Zobrazit profil
Re:Změna IMEI na Androidím tabletu
« Odpověď #2 kdy: 19. 11. 2016, 12:06:37 »
jestli je tato modifikace možná na všech jeho verzích
V rámci studijních účelů jsem toto testoval u Lenova, a IMEI je zapsaný v jedné z FW partition na onboard flashce. Změnit ho je celkem opruz, ale pokud je k dispozici root, je možné IMEI změnit po bootu zařízení dočasně, u lenova např. pomocí "mobile uncle tools".
Každopádně je dobrý si starý IMEI nějam zapsat, zařízení s nulovým IMEI se, kupodivu, k síti přihlásit nechce..