V akom stave je Windows 11?

Re:V akom stave je Windows 11?
« Odpověď #165 kdy: 01. 01. 2025, 21:51:00 »
BTW kulaté rohy nejdou čistě odkonfigurovat. V internetech najdete postupy, které fungovaly v pre-releasu a poté zmizely, případně 3rd-party prográmky, které upravují binárku (DLLko) v živém systému, která za toto odpovídá... to je za mě přes čáru, radši nechám jedenáctkám aspoň tenhle jeden charakteristický vzhledový prvek :-)
Tohle mě vždycky fascinovalo, protože mám v jedné virtuálce Win11 už od nějaké preview verze, kdy to ještě bylo hranaté, a od té doby to hranaté zůstalo. Nic jsem neměnil. Docela by mě zajímalo, kde se tam ta hranatost zažrala :).

« Odpověď #166 kdy: 01. 01. 2025, 22:16:01 »
Pokud si správně pamatuju z debat na tohle téma tak jedna z variant, jak se kulatých rohů zbavit, spočívá v tom, že zakážete "pokročilé grafické efekty", resp. přesněji že vyřadíte akceleraci grafiky. V normální situaci na holém železe tohle asi nechcete, zejm. pokud se na tom stroji třeba má občas gamesit. V té virtuálce pokud grafický driver nenabízí akceleraci lepší než cca 2D blitter, tak je klidně možné, že jsou rohy hranaté přesně proto...

Nevím, co je tak složitého zrovna na kulatých rozích - možná to, že okno nejde implementovat přesouváním pravoúhlé oblasti, je potřeba přidat průhlednost nebo tak něco.
BTW další "možná netriviální" efekt, který na Vašem screenshotu nevidím, je mírný stín podél hran aktivního okna.

« Odpověď #167 kdy: Dnes v 12:59:44 »
Podle mě se to tam zachovalo jako součást nějakého nastavení, protože mám i jiné virtuálky s Windows 11 na stejném prostředí a ty se instalovaly později, kdy už ta kulatost byla defaultní, a kulaté zůstaly. Na fyzickým železe s AMD FX-8350 jsou ty Windowsy normálně v Hyper-V.