Trhané video z webkamery v Mintu

PM

Trhané video z webkamery v Mintu
« kdy: 26. 10. 2017, 08:28:42 »
Dobrý den,
k Mintu 18.1 mám připojenou webkameru a programem 'cheese' získávám z ní obraz. Problémem je, že obraz je velice "cukavý", samotný 'cheese' vypisuje dokola hlášku:

Kód: [Vybrat]
(cheese:25969): cheese-WARNING **: A lot of buffers are being dropped.: gstbasesink.c(2854): gst_base_sink_is_too_late (): /GstCameraBin:camerabin/GstViewfinderBin:vf-bin/ClutterGstVideoSink:cluttergstvideosink0:
There may be a timestamping problem, or this computer is too slow.

Problematice nerozumím, zkoušel jsem dle chyb. hlášení dohledat řešení na internetu, ale bez úspěchu.
Můžete mi prosím poradit ?

výpis z lsusb na https://justpaste.it/1cteg

díky, P.
« Poslední změna: 26. 10. 2017, 09:02:18 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Trhané video z webkamery v Mintu
« Odpověď #1 kdy: 26. 10. 2017, 10:13:05 »
Zkuste to s vlc nebo guvcview.

PM

« Odpověď #2 kdy: 26. 10. 2017, 10:52:02 »
Zkuste to s vlc nebo guvcview.

S vlc to fungovalo stejně, ale s guvcview to fungovalo perfektně.
Primárně mi jde o správnou funkčnost videa ve skypu, což před vyzkoušením toho guvcview bylo trhané, ale teď je video plynulé. Asi to je hádání z křišťálové koule, ale z toho něco vyvodit ?
Děkuji, P.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 26. 10. 2017, 12:39:19 »
No, kdyz Syr rika, ze mozna stroj je prilis pomaly, jste si jist, ze prilis pomaly neni? Jinak by mozna bylo uzitecne podivat se, jestli nekde necim nejde nastavit nizsi framerate.

dustin

« Odpověď #4 kdy: 26. 10. 2017, 13:40:31 »
Primárně mi jde o správnou funkčnost videa ve skypu, což před vyzkoušením toho guvcview bylo trhané, ale teď je video plynulé.

Mám to pochopit tak, že specializované guvcview něco někde (v kameře?) nastavilo a i po jeho ukončení už to běží plynule v ostatních přehrávačích?

PM

« Odpověď #5 kdy: 26. 10. 2017, 14:11:54 »
Primárně mi jde o správnou funkčnost videa ve skypu, což před vyzkoušením toho guvcview bylo trhané, ale teď je video plynulé.

Mám to pochopit tak, že specializované guvcview něco někde (v kameře?) nastavilo a i po jeho ukončení už to běží plynule v ostatních přehrávačích?

no, upřímně, už si nejsem tak jist ;-) ...dopoledne bych tvrdil, že video ve skypu bylo trhané stejně jako v 'cheese'

Včera do noci jsem se snažil tomu přijít na kloub, zkoušel různé věci, hledal... bylo to dost chaotické (holt tomu nerozumím co za tím vším může být a jaké jsou souvislosti). Možná to cukání videa ve skypu byl jenom okamžitý problém nebo jsem se prostě spletl, nicméně, teď video ve skypu (i po rebootu) beží jak má, narozdíl od 'cheese' či 'vlc' kde to furt cuká.
Proto mě prosím omluvte, možná jsem dotaz položil úplně zbytečně, ale tak zbytečné (aspoň pro mě) to nebylo, poznal jsem 'Guvcview'.
Děkuji, P.

a k samotnému počítači, na kterém mi to běží, výkonu má dost...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 26. 10. 2017, 16:15:37 »

To je velice dobre mozne. Co se stane, kdyz to vse uplne vypnete? Samozrejme, je mozne, ze kamera ma nastaveni nekde ve Flashi a tak by se nestalo nic.

Jinak nevim, proc by se docasne melo cukat video ve Skype a pak ne. Cekal bych, ze u me pobezi plynule a cukat se bude leda na druhe strane, pokud na Internetu zrovna probiha nejaky bordel a ztraceji se pakety.

PM

« Odpověď #7 kdy: 26. 10. 2017, 16:41:30 »
Když jsem psal o cukáni ve skypu, myslel jsem tím náhled videa v Nastavení -> Video  zařízení. Předtím (se mi zdálo, že) ten náhled cukal, viz předchozí můj příspěvek. Teď se náhled zobrazuje plynule.

Po vypnutí a zapnutí jsem už nezaznamenal žádnou změnu, skype je ok, chesse a vlc ne.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 26. 10. 2017, 17:52:48 »
Po vypnutí a zapnutí jsem už nezaznamenal žádnou změnu, skype je ok, chesse a vlc ne.

Tak jsem nainstaloval Syr a kamera chodi plynule, tedy tak blbe, jak web kamery obvykle blbe chodi a jak jsem videl jinde. 36 FPS to tedy neda, ale na konzoli o pomalem pocitaci nepise nic a to to jede na Atomu.

dustin

« Odpověď #9 kdy: 26. 10. 2017, 18:10:58 »
Bude záležet na konkrétném modelu kamery, jádra, gstreameru, knihoven v4l2 atd. Cheese sám o sobě šlape dobře, používám docela často.

kecholel

« Odpověď #10 kdy: 03. 11. 2017, 15:18:36 »
Mám jiný problém, spuštěních cheese trvá asi minutu, než se objeví obraz.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 03. 11. 2017, 18:03:20 »
Mám jiný problém, spuštěních cheese trvá asi minutu, než se objeví obraz.

Tak to pust z konzole a koukej, jestli jsou tam chybove hlasky nebo neco.