Oplati se Java?

Re:Oplati se Java?
« Odpověď #15 kdy: 30. 12. 2024, 16:49:49 »
Ahoj, diky moc vsetkym za odpoved. Frontend robim cca 10+ rokov , klasika HTML/CSS/JS + zakladne patlani v tom PHP. Co sa tyka smerovania, neviem uplne ci chcem dalsich 10+ rokov sa ucit pod chvilou novy JS framework, aby som bol cool. A ani asi nechcem nejako robit web, tj. venovat sa TypeScriptu, ci PHP tym padom odpada. Namiesto Pythonu som nejaky cas stravil s Ruby, RoR pre web je super a zabava, ale ako pisem, cesta smerom -> web, to asi uz nie. Rad by som sa zacal zivit pracou s backendom, aj za cenu, ze pojdem cestou juniora, totiz samozrejme, peniaze na zitie potrebuje kazdy, ale u mna nie su na prvom mieste a ani ako hlavna motivacia... Okrem Javy som pokukoval aj po Ruste, ale predsa, pracovnych ponuk v Jave je viacej nez v Ruste. Poradite teda este nieco? :) Moc diky.

David

• 155
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 30. 12. 2024, 20:14:26 »
Záleží dost na tom, jakou seženeš práci, co budeš reálně dělat. Já jsem si představoval vlastní firmu s vlastním produktem, tam by mě pak bavilo programovat cokoli, co pomůže firmě růst. To se ale nepodaří zdaleka každému, takže dělat Javu v korporátu taky nemusí být špatný. Je to větší klid, než patlat web a měnit barvy tlačítek a posouvat divy v dialogu :) A že jsem si zkusil úplně všechno napříč, programování webu, backendu, sítě, hardware..

« Odpověď #17 kdy: 31. 12. 2024, 11:29:46 »
Citace
i když se snaží (občas něco zapomene, občas přejmenuje nesouvisející věc).

U dobře strukturovaného programu jsou problémy tohoto typu minimální. Respektive, má zkušenost je jiná, než co popisujete.

Citace
Chápu, že pro "write-only" projekty, co postupně nakynou na > 50000 řádků, to asi není moc důležitý

Předpokládám, že si ani neuvědomujete, jak moc jste s tímto názorem mimo realitu. Země fakt není placatá, ale můžete ten názor zastávat, to ano.

Instagram, Facebook (> 1/5 kódu), Spotify, Uber, Dropbox, původně i Gmail a YouTube, Reddit, Quora, Battlefield 2, Civilization 4, tisíce projektů v oblasti AI a science, ... a další statisíce aplikací.
fakt nejsou write-only projekty co postupně nakynou a nejsou důležité. Ale můžete si to myslet, to ano.

IMHO: ti, kteří si chtějí udělat realistický pohled na vaše názory a zkušenosti, mají jasno.

Citace
David: Záleží dost na tom,...
David to popsal docela dobře. Buď míříte ke korporátu a pak záleží na konkrétní firmě, jaké technologie mají osedlané, což ovšem obnáší vědět tu firmu nebo aspoň odvětví dopředu,
nebo chcete vyvíjet mimo korporát a výběr je do značné míry na vás a na oblasti, pro kterou chcete tvořit.

Žádný jazyk není dokonalý. Ekosystém pro mainstream jazyky je poměrně rozvinutý. Podstatné je i to, jaký jazyk je vám blízký, čím se vám dobře "překládá" aplikační logika do výkonného kódu.

« Odpověď #18 kdy: 31. 12. 2024, 11:48:32 »
Když říkáš, ze úplně neřešíš peníze tak na to jdi naopak. Podle toho co tě v životě baví mimo programování. Jit delat javu od nuly do korpo čistě pro peníze? Stejně ti z toho časem jebne. 

Příklad: jsem v BTC králičí noře, chtěl bych v tom dělat? No tak to bych se učil Rust.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

xyz

• 247
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 31. 12. 2024, 12:14:05 »
Když říkáš, ze úplně neřešíš peníze tak na to jdi naopak. Podle toho co tě v životě baví mimo programování. Jit delat javu od nuly do korpo čistě pro peníze? Stejně ti z toho časem jebne. 

Příklad: jsem v BTC králičí noře, chtěl bych v tom dělat? No tak to bych se učil Rust.

Omluva za OT:
No to je blbost, zaliby ("co, te v zivote bavi) cloveka neuzivi, to by v tom musel byt sakra dobry a mit extra talent.

Ja si treba obcas zahraju sachy nebo jdu na nejaky sport, ale i kdybych sachum nebo sportu venoval na full time, tak se tim neuzivim. Takze mi nezbyva nic jineho nez programovat. Nastesti v dnesni dobe je to zadana profese....

alex6bbc

• 1 699
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 31. 12. 2024, 12:47:17 »
ja se umistil na upwork a bavi me kratsi projekty v ruznych jazycich, takze chvilku c++, pak fortran, java, rust. kdyz umis latinsky, tak kazdy jazyk uz je jen zabava. nejmene me bavi ucit se slovicka, v programovani frameworky.

« Odpověď #21 kdy: 31. 12. 2024, 15:11:59 »
Takze mi nezbyva nic jineho nez programovat. Nastesti v dnesni dobe je to zadana profese....
Ale ja mu neradil at jde profesionálně zahradničit, ja mu radil at se mrkne profesně na automatizační background hydroponie a sw/hw který se tam používá.
Neradil jsem mu at jde profesionálně stavět modelovou železnici nebo dělat výpravčího, radil jsem mu at se podívá na ten jazyk ve kterém se dělá automatizace a zabezpečovačka.

Tedy živit se dal jako vývojář ale o oboru který mě baví. On neví proč chce javu krom toho, že slyšel, že tam je randál peněz.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

em.ve

« Odpověď #22 kdy: Dnes v 11:36:56 »
Ahoj, oplati sa ucit Javu?
Ano.