Vytvoření dynamického seznamu v QML

Nasranej

Vytvoření dynamického seznamu v QML
« kdy: 14. 05. 2015, 00:12:57 »
Potřebuju urgentně pomoc, brouzdám po tutoriálech a nemůžu nic pořádného najít.

Dělám v Qt v Quick UI a potřebuju naprosto jednodcuhou věc: vložit za běhu do ListBoxu string, a eventuálně si ten string zase vzít, je-li vybrán kurzorem.

V normálním UI bych prostě použil ListBox a insert, jasné jako facka. Ale tady v tom zmrdstvu od Qtečka to prostě nejde normálně udělat! Je ty akorát nějaký debilní ListView, do kterého jdou strkat komponenty, ale v těch tutoriálech je bordel a žádná situace nepasuju na tu moji. Přitom potřebuju NAPROSTO jednoduchou věc do háje.

Pls help, musím to mít do rána hotové.
« Poslední změna: 14. 05. 2015, 07:19:25 od Petr Krčmář »

Nasranej

Re:Need help! Jak mám v QML vytvářet dynamicky seznam?
« Odpověď #1 kdy: 14. 05. 2015, 00:16:59 »
Ani bych to v tom QMLku nedělal, ale potřebuju snímat obrázky z kamery na Android mobilu, ale ti blbci to mají u normálních QT widgetů zabugované a nefunguje to tam, jenom za pomocí QML to jde. Šmejdi zatracení opensourcáčtí, aby z toho jednoho klepla pepka za ty jejich bastly, fakt. Ještě za to chcou prachy. Lidi na diskuzích o tom ví taky hovno, jak se to má provést, každý se jen "domnívá".

Nasranej

« Odpověď #2 kdy: 14. 05. 2015, 00:34:09 »
No, už jsem to našel. Po několika hodinách. Demence fakt toto. V životě uě v téhle srágoře dělat nebudu, myslel jsem si že je Qtečko super, ale tohle je poslední kapka. Taková sračka. Se nedivím že je ten Linux takový zabugovaný když se vyvíjí v takových srágorách. Fuj. Pryč odtud.

Sten

« Odpověď #3 kdy: 14. 05. 2015, 01:30:24 »
Ani bych to v tom QMLku nedělal, ale potřebuju snímat obrázky z kamery na Android mobilu, ale ti blbci to mají u normálních QT widgetů zabugované a nefunguje to tam, jenom za pomocí QML to jde. Šmejdi zatracení opensourcáčtí, aby z toho jednoho klepla pepka za ty jejich bastly, fakt. Ještě za to chcou prachy. Lidi na diskuzích o tom ví taky hovno, jak se to má provést, každý se jen "domnívá".

Pokud chcete něco lepšího, kupte si nějaký toolkit, který není zabugovaný.

Nápověda: najdete jich přesně nula

Btw. proč píšete aplikaci pro Android v Qt?

Nasranej

« Odpověď #4 kdy: 14. 05. 2015, 01:48:59 »
Protoze delam univerzalni apku, spustitelnou na desktopu i na mobilu, ktera si najde vsechny svoje instance v siti, zobrazi je a umozni z nich snimat fotky.

Dzavy

Re:Vytvoření dynamického seznamu v QML
« Odpověď #5 kdy: 14. 05. 2015, 11:54:52 »
Jo to je presny, naprosto sdilim Tvou frustraci. Zive si pamatuju pravek pred vic nez deseti lety, kdy jsem v Delphi dokazal udelat krasny a funkcni GUI behem par chvil. Pak jsem zacal zkouset ruzny vic "cool" a "multiplatformni" veci typu Java, Qt, atd. a vzdycky to byl neskutecne pracnej ojeb, tutorialy byly psany pro nevim koho protoze presne uplne typicky pouziti vzdycky uplne ignorovaly.

Tak dobry vedet, ze se to od ty doby moc nezmenilo :)

perceptron

« Odpověď #6 kdy: 14. 05. 2015, 12:20:20 »
neviem ako qt
ale java swing ma oproti delphi pattern modelu co chce trochu znalosti vymenou za jednoduchsie riesenie komplexnych pripadov

Kolemjdoucí

« Odpověď #7 kdy: 14. 05. 2015, 12:47:33 »
ale java swing ma oproti delphi pattern modelu co chce trochu znalosti vymenou za jednoduchsie riesenie komplexnych pripadov

Swing prohrává už v Hello World. Najít případ který by se snáze řešil ve Swingu je prakticky nemožné.

perceptron

« Odpověď #8 kdy: 14. 05. 2015, 12:54:26 »
netbeansy su ako delphi pre aplikacie raze hello world

perceptron

« Odpověď #9 kdy: 14. 05. 2015, 12:56:03 »
este: delphi som opustil okolo verzie 6 teda je to lepsie urcite ale vtedy 1200 riadkovy zoznam s dynamickym zobrazovanim chcel win32 api a pointre

perceptron

« Odpověď #10 kdy: 14. 05. 2015, 12:58:45 »
a este: swing je v jave bolest v zadeke ale to asi cely svet multiplatform gui kde delphi jaxi nepatri

Kolemjdoucí

« Odpověď #11 kdy: 14. 05. 2015, 13:07:51 »
Bylo myšleno GUI Hello World, pochopitelně. Shodou okolností JavaWhatever bezpečně prohrává i v konzolovém Hello World.
Seznam s dynamickým zobrazováním funguje bezproblémově, stačí věnovat 5 minut dokumentaci, pointery potřeba nejsou.

Kdybych nějakým omylem chtěl něco multiplatformního, stejně se použije Qt.

čumil

« Odpověď #12 kdy: 14. 05. 2015, 13:44:21 »
Jo jo, naprosto chápu tu frustraci ... taky už sem párkrát při čtení dokumentace vyvolával démony

Ivan

« Odpověď #13 kdy: 14. 05. 2015, 15:54:15 »
Jo jo, naprosto chápu tu frustraci ... taky už sem párkrát při čtení dokumentace vyvolával démony

Dokumentace je jen prvni uroven. Na dalsi urovni si udelate ucet v jejich JIRA a zacnete prochazet(posilat) bugreporty. To je teprve maso. QT neni spatny projekt, akorat si ukrojili moc velky krajic, a komplexnost toho frameworku neodpovida poctu lidi, kteri na to doopravdy delaji.

Nasranej

« Odpověď #14 kdy: 14. 05. 2015, 18:43:20 »
Já hlavně nechápu tu logiku, doteď jsem o QML v Qt nezavadil, má to být něco pro usnadnění tvorby rozhraní. Takový nesmysl. Akorát si tím komplikujou framework a je to celé buglé, Qt Creator mi furt padá, no, škoda mluvit... strašná škoda toho Qtečka že tohle udělali, ta základní knihovna je The Best Of.