Webhosting na VPS začátečník

Webhosting na VPS začátečník
« kdy: 19. 05. 2015, 22:32:23 »
Zařídil jsem si na wedos VPS Debian 6 s ISPconfig 3
Založil jsem pres ISP webhosting. Pak jsem se vrhl na nastaveni DNS.
Ale popravdě nevím co vlastně dělám. Nevím přesně co a jak.

Mate někdo s tím zkušenosti? Jak to rozchodit?
« Poslední změna: 19. 05. 2015, 23:30:57 od Petr Krčmář »

Re:Webhosting na VPS začátečník
« Odpověď #1 kdy: 19. 05. 2015, 23:30:51 »
Myslím, že návodů je na internetu spousta. Hledej nastavení DNS (mají to i někteří čeští registrátoři na webu) a pak třeba Apache a PHP. Pokud nechceš Apache, ale můj oblíbený Nginx, tak hledej moji přednášku z letošního InstallFestu, kde jsou základy. Ve slidech je i příklad konfigurace.

Petr

« Odpověď #2 kdy: 20. 05. 2015, 07:49:16 »
nejdriv si o tom neco precti, zkus si to u sebe na virtualu a pak az obednavavej a pripadne az pak se ptej na radu se skutecnym problemem

Jenda

« Odpověď #3 kdy: 20. 05. 2015, 21:50:18 »
Začal bych upgradem. Teď je verze Debianu 8.

> Mate někdo s tím zkušenosti? Jak to rozchodit?

Máme, ale rozhodně ti tu nebudeme opisovat manuály a návody z internetu. Takže hledej a ptej se až když nebudeš schopen s něčím dlouho pohnout.

R

« Odpověď #6 kdy: 21. 05. 2015, 10:48:30 »
Pořídil jsem si letadlo, zatím vůbec nevím jak se to ovládá, ale kroutil jsem vším co vypadalo zajímavě. Autopilot mám zapnutej a zatím jsem nikoho nezabil ;D
Můžete mi poradit, na co je to červené tlačítko a jak mám postupovat dál, než to nabídnu jako super službu někomu druhému/třetímu?
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

« Odpověď #7 kdy: 21. 05. 2015, 13:07:52 »
Jan Forman: nemas zajem o prodejni system na letenky? neco bych ve wordpresu spichnul, pry je to skvely system!
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Tomáš Roll

« Odpověď #8 kdy: 21. 05. 2015, 14:29:49 »
Pořídil jsem si letadlo, zatím vůbec nevím jak se to ovládá, ale kroutil jsem vším co vypadalo zajímavě. Autopilot mám zapnutej a zatím jsem nikoho nezabil ;D
Můžete mi poradit, na co je to červené tlačítko a jak mám postupovat dál, než to nabídnu jako super službu někomu druhému/třetímu?
Nejdřív to modré, pak to červené, pak páčku 1 nahoru, páčku 2 dolu, pak přitáhni ten volant k sobě. A až budeš nahoře a budeš chtít přistát, tak se tu ozvi.

OMG

« Odpověď #9 kdy: 21. 05. 2015, 15:29:01 »
napis tady uzivatelske jmeno a heslo, nekdo ti to tady rozchodi....

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #10 kdy: 21. 05. 2015, 15:40:22 »
Nejdřív to modré, pak to červené, pak páčku 1 nahoru, páčku 2 dolu, pak přitáhni ten volant k sobě. A až budeš nahoře a budeš chtít přistát, tak se tu ozvi.
... on Ti někdo za tři dny odpoví ;D

« Odpověď #11 kdy: 21. 05. 2015, 17:00:41 »
Jan Forman: nemas zajem o prodejni system na letenky? neco bych ve wordpresu spichnul, pry je to skvely system!

No kdyby to bylo hodně levný, můžeme to dát dokupy a udělat z toho novou nízkonákladovku.
Na reklamě a grafice samozřejmě utratíme víc to je jasný ;D hosting už koneckonců máme, jen co ho autor spustí.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

peter

« Odpověď #12 kdy: 21. 05. 2015, 21:40:36 »
Zlatá fotka, tá mala aspoň fantáziu.