Pošta mi „stráca“ balíky

Tomas Roll

Re:Pošta mi „stráca“ balíky
« Odpověď #30 kdy: 14. 12. 2015, 16:49:39 »
Na ztrátu zásilky se může stěžovat jen odesilatel, ne adresát. Ten zná jeho podací číslo. Protože balík je zapsaná zásilka, podle čísla se vypátrá, kde to zmizelo. Jsou k tomu standardní formuláře.

mhi_

Re:Bav se s odesílatelem, pošta je JEHO partnerem
« Odpověď #31 kdy: 14. 12. 2015, 17:01:14 »
Pokud se nemýlím, je majitelem balíku aži do převzetí odesílatel. On je také zákazníkem pošty a má možnostslužbu reklamovat. Ty jako příjemce u poěty nenareklamuješ nic, jen to, že jsi eventuálně byl doma a nikdo nezvonil.

Jak jsem psal vyse, stezovali jsme si z pozice prijemce (pozor, nebyla to reklamace, ale myslim, ze to tak skoro vzali a sami bez dalsiho poslali odesilateli slozenkou penize a nam napsali ze se omlouvaji). Kazdopadne jak tu nekdo psal, je potreba upozornovat na chyby dokud to nekdo nezacne resit.

Pokud poda reklamaci jen odesilatel (navic v cizine), tak mu nejspis vrati prachy a nikdo to nebude resit. To zase mohu rici z pozice odesilatele - zjistuji jen jestli bylo/nebylo doruceno a tim vse konci.

Tomas Roll

Re:pošta mi "stráca" balíky
« Odpověď #32 kdy: 14. 12. 2015, 17:33:19 »

S anglickou postou nemam zkusenosti, takze mozne je vsechno. Ale vzhledem k tomu, co vim o ceskem bordelu, mam tendenci vinit Ceskou postu. A vzhledem k tomu, ze tehdy nejak pred udalosti zrusili expresni dopisy, tak predpokladam, ze vedi, proc je zrusili.

Expresní pošta byl drahý nesmysl, nebyl o ní zájem. Expresní bylo jen konečné doručení, extra s ní běžela pošťačka. Mezi poštami to šlo v pytli s normální poštou.

Trident

Re:Pošta mi „stráca“ balíky
« Odpověď #33 kdy: 09. 01. 2016, 09:51:55 »
Trackery se bezne v dorucovatelskych sluzbach zakazniky pouzivaji i v mezinarodnim dorucovani. Pokud zbozi vyzaduje nejake specialni podminky(teplotu,vlhkost,tlak vzduchu, sily pusobici(letecka preprava(mne ty zavorky strasne bavi:))), tak to tracker sleduje take a data se pak vyhodnocuji.
Problem obcas muze byt ze celnikum se uplne nelibi zapnute blikajici zarizeni ktere pusobi dojmem casovane naloze. Hlavne v paranoidnich zemich typu USA a UK.