este ma napada jedna vec, rozsirenost zfs nie je smerodajna pretoze ZFS si vystaci aj bez zlozitych stackov taku ma architekturu ze ma celu logiku nielen toho co a povazuje za fielsystem v sebe a to tak ze real time praca je sucasne aj archivom, ak je to v jadre a mozem to zacat spravovat s pomocu par bash skriptov (ktore pre mna maju vacsiu hodnotu ako akelkovek NAS rieseneie ktore neriesi bezny uzivatelsky tok len ukladanie dat na nejakom zbernom mieste o ktorom sa mnohi dohaduju na co vlastne je a nie je) s ktorymi mi pomoze LLM tak dostavam enerprise riesenie ako dar z neba ktore prezije vsetko co sa dnes povazuje za rozsirene, rozsirenost je posledne kriterium, preco nepouzit nieco co je architektonicky na prvy pohklad spicka po vsetkych strankach ked je to v jadre co k tomu este treba. zolzite aplikacie alebo radsej jednoduchu co navvrhne uz aj stroj ak viem zadefinovat riesenie, ZFS je "self-contained" a toento prinicp sa prejavu ked je na kzdom stroji neolen ohaldom spravy daet ale dokonca sa zjedosusi aj asamotn sparva OS, nie je ot system pre nejake servre kdwesi daleko ale ako ualva od zataze v mnohych smeroch