zadání požadované práce :
jazyk C , práce se zdrojáky hry Quake 3 Arena které jsou na internetu dostupné a volně otevřené , modifikace ExcessivePlus.
výplata , asi 50 000 Kč. do 300 000 Kč
sám tyto peníze nemám nicméně pokud by se našel programátor který by v tomto cenovém rozsahu dobře pracoval a měl výsledky , je tu šance že ty peníze sám nějak opatřím (musel bych si je půjčit a nějak splácet jsem však invalidní důchodce, beru 15750Kč měsíčně), nebo potom daleko lepší scénář : na stránce excessiveplus.net žije stále komunita hráčů této hry. Lidé zde jsou zájemci o všechny typy obsahu týkající se hry Quake 3 Arena ExcessivePlus. Jsou to lidé z celého světa. Je tu několik skupin klanů nebo part. Někdo z nich by udělal totéž, že by si na to vypůjčil. V takovém případě pokud to umíte a máte volno na to, podívejte se na excessiveplus.net na herní servery kde to nějak žije a zajímejte se o jejich weby jednotlivých skupin. Stránka je totiž ghost town. Je tu důvod.
hledané výsledky jakých se chci já a ostatní dočkat :
-- 1 -- seriozně zpracovaný mod nebo patch addon, cokoliv , co zajistí zamezení používání všech dostupných podvodů ve hře. Musí být koncipovaný tak aby neupřednostnil žádnou skupinu tím že získá např dll soubor který by je zvýhodňoval. A musí zamezit všechny známé cheaty které již existují. Popravdě tohle je jedna z věcí díky které je naše hra bez žádných eventů a turnajů protože je prolomená.
-- 2 -- práce s editorem map Radiantem , např sestavení mapy , alespoň jedné která dobře poslouží pro mod ExcessivePlus, má být velká a umožnit využití rychlosti a pohybu ve hře ExcessivePlus to jsou např odrazy pomocí BFG takže by měla být inteligentně uzpůsobená.
-- 3 -- potřebujeme dobrý tracker hraní . Zdrojáky mluví o možnosti dotázat se na běžící hru server místnost a zjistit v odpovědi přes internet počet zůčastněných hráčů, jejich score, death/kill nebo čas strávený ve hře. Na excessiveplus.net dostupný serverspider se resetuje každý týden v neděli a všechno mizí. Dobře by vypadalo kdyby existovala utilita která srovná do sortu všechny zůčastněné hráče. Seznam všech zůčastněných hráčů a jejich skill statistiky. Toto by mělo pak být viditelné na internetu jako stránka.
-- 4 -- je zde množství hráčů kteří si představují že vyniknou v památečním videu. To však musí udělat profesionál. Natočení pár minutového sestřihu s hudbou z dem ze hry a vyrenderování videa. Práce s video editačním programem. Více o takových videích najdete zde : (nejdříve stáhnout pak se dívat, kvalita obrazu při přehrávání přes internet je výrazně horší)
https://drive.google.com/drive/folders/1Oa6hn7EuZncPaRFDEZpPFlozmKbjZBH5?usp=sharing-- 5 -- za dobrý přínos by se dala prohlásit aplikace pro android. S jakýmkoliv využitím. Tak aby hráči mohli kromě počítače a hry používat také apku pro mobil nebo tablet. Např má obsahovat nějakou formu propojení hrajících hráčů. Když už by existoval tracker, mohl by být dostupný i pro android.
celkové shrnutí : ve firmě mi řekli cenu asi 300 000 Kč za celé všechno a že když začnu platit nějaké milníky tak začnou na tom dělat. Řekl jsem jim že tolik nemám takže jsem tolik nesehnal , ale kdybych měl náhodou Big Win na tipsportu už bych přemýšlel. Nedostávám se na vyšší výhry než do 8000Kč max 9000Kč. Ale jak jsem řekl na excessiveplus.net je množství lidí někteří z nich jsou harcovníci této hry natolik že pro ni udělají cokoliv.
potřebujeme kvalitní stránku na internetu s funkčními službami , server master server hry na herní místnosti, herní tracker včetně dlouhodobé statistiky hráčů , forum , ftp s downloadem všeho potřebného ke hraní , zajistit aby se nedalo nikdo podvádět a tím pak obnovit činnost soutěžního charakteru. Na stránce by měl být vyhrazený prostor pro domluvení se s nějakými lidmi kdo by tam zaplatil za to že tam bude jeho reklama. Např na prodej věcí ke hraní. Asi nějaký nadnárodní celek Evropa Rusko USA.
je to práce pro jednoho , forma zaplacení proběhne ze zahraničí někým z bohatších hráčů , jakmile však uslyší že mají poslat 50 000 Kč do země jako je Česko, je to velký problém. Takže tady platí zkusit se jich zeptat nebo až vyhraju a taky až uvidím že se někdo přihlásil že to umí a že by to rád bral ty peníze :
požadované je předvést nějaké již dříve vyhotovené projekty a v nějaké formě dokázat že jste to dělal vy. Bez toho vám 300 000 Kč nikdo nedá ani milník třeba ve třetině a pak až podle práce.
podívejte se na excessiveplus.net a prohlídněte demonstrační video ze hry
PS EDIT :
já sám bych uvítal kdyby existoval v naší hře předmět teleport , který provede ve hře příkaz spojení na zcela jiný server. Jde o to že má vzniknou např mappack. A v něm by byly tyto teleporty+ použity pro propojení mezi jednotlivými běžícími instancemi herními místnostmi. Stačí když sebrání tohoto předmětu nebo vstup do něj jako do teleportu provede příkaz /connect "xxx.xxx.xxx.xxx=IP.ADRESS" tím pak po vstupu do teleportu se hra přepojí jinam. Vzniklo by bludiště serverů jako ementál myších děr (můj sen).