Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Distribuce / Re:Konfigurace Samba v Ubuntu
« Poslední příspěvek od Darina Lakovičová kdy Dnes v 18:55:07 »
pingnout ji šlo ale já potřebuji, aby byla vidět v podobě ikony na PC.

To je nějaký sofistikovaný AI trolling, tohle?  ::)

Nerozumím. Už jsem psala, že nechci vše vypisovat. Že je pro mě jednodužší a pohodlnější kliknout si na ikonu a nezvedat se z křesla a psát na klávesnici.  :)
Takhle to bylo myšleny. V opačnym případě nerozumím ani zrnko tomu, co jsi napsal.
2
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 18:23:48 »
pingnout ji šlo ale já potřebuji, aby byla vidět v podobě ikony na PC.

To je nějaký sofistikovaný AI trolling, tohle?  ::)
3
Bazar / Re:Prodám grafické karty na AI a podobně
« Poslední příspěvek od yakubcz kdy Dnes v 18:17:10 »
Poslal jsem SZ
4
« Poslední příspěvek od Darina Lakovičová kdy Dnes v 18:16:23 »
Au, au, au. Mám v tom guláš a nevím co dál. ...

Nebo, pokud si to chces zjednodusit jeste vic, udelas ten smb server jen z jednoho PC, ktere bezi nejcastejs/nejdyl a ostatni k tomu budou pristupovat jako klienti, z pohledu uzivatele je to zcela jiste prehlednejsi.

Ano, když už jsem nevěděla kudy kam, řekla jsem si, že udělám tuto variantu.
Jeden počítač se nebude vypínat vůbec. Poběží non stop. Původně na něm měl jet Clear OS. Jenže pánové z CF mají na Novém Zélandu asi horko a nic mi neposlali. V plánu byl Clear OS Business ale iso nešlo stáhnout. Dostala jsem několik nic neříkajících emailů se sliby atd ale vše k ničemu. Takže ta CF nebude nějaká validní firma. Neposlali nic a tak jsem s tím počítačem chtěla udělat samba server.

Když jsem tuto variantu ale dokončila, zjistila jsem, že to je k ničemu. Ani jeden z pěti PC neviděl tu sambu. Ano, pingnout ji šlo ale já potřebuji, aby byla vidět v podobě ikony na PC.
Poté jsem počítač otevřela, vytáhla disky a odnesla ho ke kontejneru.
Vrátila jsem se domů a šla se z okna mrknout na toho hajzlíčka co mi chvíli hrál na nervy. Už tam nebyl.
A takhle s tou sambou zápasím pořád.
5
Desktop / Re:Kubuntu: zvuk zní jinak při otevření panelu hlasitosti
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 18:04:38 »
Na root jedině s Form History Control či ekvivalenty.
BTW: Vivaldi nativne pri Back zobrazi formulare vyplnene tak jak bylo ;-)
6
Software / Re:Knihovna pro bezpečné zobrazení emailu na webu
« Poslední příspěvek od xsouku04 kdy Dnes v 17:59:28 »
Třeba lze použít https://github.com/php-mime-mail-parser/php-mime-mail-parser (sám si stavím aplikaci na čtení a zobrazování .eml souborů v PHP, ale jsem líný, dlouho jsem na to nesáhnul, čert ví, zda to někdy dokončím - programování mne holt neživí:-)
Vypadá to, že to má funkci getMessageBody('htmlEmbedded'), která vytáhne HTML variantu emailu (to je jednoduché udělat i jinak). A nahradí obrázky z přílohy tak, aby byly součástí html. (to už není snadné udělat jinak).
Pak by už mohlo stačit odstranit javascript a jiné bezpečnostní problémy a zobrazit ve framu. Odstranění nebezpečných věcí se říká sanitizing. Ale aby uměla jedna knihovna všechny tyto kroky, to jsem se nesetkal. Jako by byly maily něco, co není potřeba nikdy nikde na webu zobrazovat.
7
Software / Re:Knihovna pro bezpečné zobrazení emailu na webu
« Poslední příspěvek od McFly kdy Dnes v 17:37:46 »
Třeba lze použít https://github.com/php-mime-mail-parser/php-mime-mail-parser (sám si stavím aplikaci na čtení a zobrazování .eml souborů v PHP, ale jsem líný, dlouho jsem na to nesáhnul, čert ví, zda to někdy dokončím - programování mne holt neživí:-)
8
Software / Knihovna pro bezpečné zobrazení emailu na webu
« Poslední příspěvek od xsouku04 kdy Dnes v 17:24:22 »
Dělám si ticketovací systém, ve kterém bych se chtěl někdy odkazovat na konrétní emaily.
Ticketovací systém poběží přímo na mailovým serveru, tedy má k dispozici jednotlivé emaily ve formě souborů. Kdy každý email je ve zvlášť souboru, včetně všech hlaviček a příloh. Na PC mívají tyto soubory přípony eml. A potřebuji mít možnost takové maily zobrazit na webu.
V případě html verze emailu, to není rozhodně snadné, protože se html musí před zobrazení kontrolovat na možné zneužití.
A názor na to co je bezpečné se v čase mění.

Existují nějaké knihovny,které umožní bezpečně zobrazit obsah těchto emailů na webu?

Používám ruby, ale kdyby to bylo něco jednoduchého a samostatného třeba v php, nebránil bych se.  Hlavičky jako předmět nebo náhled obsahu si umím vytáhnout a zobrazit v textové formě, což je bezpečné, jde mi i možnost podívat se na kompletní email v html včetně všech a příloh a hlaviček podobně jak to umožňují všechny webmaily. Ty bych alem musel nějak kuchat, což se mi nezdá jednoduché.
9
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 17:22:36 »
Tazatelce bych doporučil nastudovat základy těch protokolů. To, co chce, je absolutní nesmysl, protože by si musela vytvořit v té Sambě doménu a všechny ty stanice do ní připojit, aby to klikání fungovalo bez zadávání přihlašovacích údajů,  a zadruhé Samba neřeší nějaké anoncování přes klikadla (leda přes WINS/NetBIOS, což je dávno mrtvá by design rozbitá  věc). Dávno je to řešeno jinak, na non-Windows platformách nutno na každém serveru rozjet např. WSSD.
10
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 17:22:21 »
Au, au, au. Mám v tom guláš a nevím co dál. ...
=== nejvyssi cas si najit v okoli nekoho, kdo ti to nastavi.

Svepravny distro ma v konfiguracich typicky nejakou zakladni trivial konfiguraci (byt treba zakomentovanou) takze dost casto to staci odkomentovat.

A pokud nechces resit nejaka prava, uzivatele a dalsi veci, a jde ti proste ciste o to aby kdokoli mohl poslat/stahnout nejaky soubor, tak do toho smbconf proste nastavis nejaky adresar a reknes ze je verejny pro vsechny (samo v ramci nejake lokalni site). Udelas to na vsech strojich stejne, navodu na to tema najdes po netu miliardu, a 90% z nich bude i fungovat.

Pokud mas nejak svepravne pojmenovany ty pocitace, tak by i bfu mohli zvladnout cosi na tema smb://pepapc/share . Pripadne se jim (v tech 5kusech) daji udelat ikony na plochu.

Nebo, pokud si to chces zjednodusit jeste vic, udelas ten smb server jen z jednoho PC, ktere bezi nejcastejs/nejdyl a ostatni k tomu budou pristupovat jako klienti, z pohledu uzivatele je to zcela jiste prehlednejsi.

Pokud chces resit prava, uzivatele, ... , tak se z toho bez nejakych dalsich sluzeb (ldap/kerb/...) leda zblaznis.

Stran: [1] 2 3 ... 10