1
Sítě / Re:Jak zablokovat vše čínské?
« Poslední příspěvek od Jenkings kdy Dnes v 09:10:11 »V první řadě asi rovnou vyhoď ten tablet z číny
V korporátu, kde pracuji mám uživatelský účet v jedné z nejsilněǰších skupin. Ale nikdy by mě nenapadno na firemní notebook něco instalovat - jednak jsou tam nějaká pravidla a pak nikdy nevíte, kdo se dívá. I když máme notebook paradoxně jako benefit Mám to vyřešeno druhou šifrovanou partition. Když chci dělat něco svého, tak nabootuji svojí partition, systém připojim k veřejné WiFi a pojistim to vpn.
(smysl má nanejvýš automatické zamykání fyzické plochy a i tomu se mi naštěstí podařilo zabránit).Jo, když třeba člověk potřebuje porovnat návrh nové smlouvy v PDF se starou smlouvou na papíře, a počítač se mu během toho neustále zamyká, protože nehýbe myší, tak je to na prohození oknem, klidně zavřeným. No ale pak stačí stáhnout nějaký exáč z netu, který hýbe myší za uživatele... no, co je bezpečnějí... to pak v kanclu některé počítači svítí odemčené až do rána a nikomu to nevadí.
Musim si nastudovat ako zmonitorovat komunikaciu. Ked som to pravidlo prepisal len na established, related tak sa obnovil predchadzajuci nefunkcny stav.