Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Jak zablokovat vše čínské?
« Poslední příspěvek od Jenkings kdy Dnes v 09:10:11 »
V první řadě asi rovnou vyhoď ten tablet z číny :)
2
Bazar / Re:Sháním serverový hardware pro výuku
« Poslední příspěvek od drunkezz kdy Dnes v 09:05:39 »
helou
mame tieto kusky ..za odvoz v Bratislave
2xR720
1xR710
2xR320
1xDL380G8
1xstorage SC4020 ( bez kontrolerov :( ) ale s6x300G a 6x1TB diskami
1xR610
1xR230

potom nejaky ten switch
par cisco 2960G
edgecore ecs2100-28T
juniper ex2200

D.
3
Bazar / Re:Prodám Zyxel ZyWALL USG 100 Unified Security Gateway
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 08:54:22 »
Dobrý den,
měl bych zájem na hraní, pokud je ještě k mání...
4
Sítě / Jak zablokovat vše čínské?
« Poslední příspěvek od RadovanM kdy Dnes v 08:48:01 »
Mozna uz se v minulosti resilo.
Chtel bych idealne zablokovat vsechny sluzby, ktere pochazi z Ciny, ale nechci je blokovat jednotlive, spise pouzit nejaky seznam, ktery je zablokuje automaticky.
Ja sam problem s nechozenim na cinske veci nemam, ale chci to zakazat hlavne detem. Tzn potrebuju asi reseni na vice urivnich. Napriklad neco se zablokuje na android tabletu, neco zablokiji na dns. Atp.

Dekuji za rady.
5
Hardware / Re:Firemní počítač na soukromé použití
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 08:12:05 »
V korporátu, kde pracuji mám uživatelský účet v jedné z nejsilněǰších skupin. Ale nikdy by mě nenapadno na firemní notebook něco instalovat - jednak jsou tam nějaká pravidla a pak nikdy nevíte, kdo se dívá. I když máme notebook paradoxně jako benefit ??? Mám to vyřešeno druhou šifrovanou partition. Když chci dělat něco svého, tak nabootuji svojí partition, systém připojim k veřejné WiFi a pojistim to vpn.

To ale furt neznamená, že si nemůžeš infikovat EFI ;-)
6
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 08:09:21 »
(smysl má nanejvýš automatické zamykání fyzické plochy a i tomu se mi naštěstí podařilo zabránit).
Jo, když třeba člověk potřebuje porovnat návrh nové smlouvy v PDF se starou smlouvou na papíře, a počítač se mu během toho neustále zamyká, protože nehýbe myší, tak je to na prohození oknem, klidně zavřeným. No ale pak stačí stáhnout nějaký exáč z netu, který hýbe myší za uživatele... no, co je bezpečnějí... to pak v kanclu některé počítači svítí odemčené až do rána a nikomu to nevadí.

Uff, než nějakej takovej pokoutní soft, to je lepší obětovat 5 dolarů a z Alíku koupit podložku, na kterou se myš položí a ono se to pod ní vrtí. Taky existujou USB dongly, co se tváří jako myš, ale to bych asi neriskoval, protože nikdy nevíš, jestli to něco nesbírá a neposílá kdoví kam.
7
Sítě / Re:MikroTik mDNS: nefunguje video napříč VLAN
« Poslední příspěvek od ja. kdy Dnes v 01:22:07 »
Musim si nastudovat ako zmonitorovat komunikaciu. Ked som to pravidlo prepisal len na established, related tak sa obnovil predchadzajuci nefunkcny stav.

Vyssie som uviedol linku, kde Google dokumentuje, co potrebuje mat otvorene:

• k pouzivanemu DNS serveru 53/udp, 53/tcp
  • do internetu https: 443/tcp, 443/udp a rtm: 19305/tcp, 19305/udp
  • inbound googlecast: 8008-8009/tcp
  • inboud: 1-65535/udp
  • outboud: 1-65535/udp
  • outbound tcp: established, related

Pre VLC sa k tomu pridava nasledovne (VLC si vytvori server, a posle receiveru linku na seba; receiver si teda taha data od pocitaca, na ktorom bezi VLC):

• outbound http 8010/tcp (default, da sa zmenit v nastaveniach, zobrazit vsetko, vystup streamu, sout stream, chromecast, port http)
  • outbound 32768-61000/udp (t.j. uspokoji sa s mensim rozsahom, ako normalny cast)

Na pocitaci ak ma lokalny firewall to treba otvorit tiez.
8
Hardware / Re:Akcelerace SSL - Intel QuickAssist - QAT
« Poslední příspěvek od RDa kdy 02. 02. 2025, 23:34:40 »
Btw existuje QAT adapter na PCIe, hledej neco jako tohle:
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/125200/intel-quickassist-adapter-8970/specifications.html

Neni to ani drahy - ebay (QuickAssist 8970) tesne pod 2000 czk + doprava/dph/clo, je tam toho plny pytel.
9
« Poslední příspěvek od themanfromearth kdy 02. 02. 2025, 23:28:15 »
V korporátu, kde pracuji mám uživatelský účet v jedné z nejsilněǰších skupin. Ale nikdy by mě nenapadno na firemní notebook něco instalovat - jednak jsou tam nějaká pravidla a pak nikdy nevíte, kdo se dívá. I když máme notebook paradoxně jako benefit ??? Mám to vyřešeno druhou šifrovanou partition. Když chci dělat něco svého, tak nabootuji svojí partition, systém připojim k veřejné WiFi a pojistim to vpn.
10
Hardware / Re:Akcelerace SSL - Intel QuickAssist - QAT
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy 02. 02. 2025, 23:27:43 »
Alesi, ten opatchovany openssl 1.1.1k od RedHatu jde pripadne od RedHatu/Oraclu stahnout a prebalit pro Debian. Ale tezko rict, jestli k tomu nebudes muset dokompilovat i podporu v loadbalanceru nebo DNS rekurzoru.
Stran: [1] 2 3 ... 10