Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / proč se zapíná soundbar
« Poslední příspěvek od Vietnanka kdy Dnes v 15:15:29 »
Proč se mi sám od sebe zapne soundbar (nastavený na jacka) asi tak 3x  za den a to na asi 30 sekund ? Je připojený k televizi samsung do USB portu( zkoušel jsem oba, jeden má navíc nápis Camera) a jack taky do televize?

Televize je samozřejmě vypnutá.
2
Hardware / vliv uzemnění pc/monitor na zaškuby HDMI
« Poslední příspěvek od Vietnanka kdy Dnes v 15:13:34 »
Mám připojen monitor přes třížilový kabel do zásuvky. Do stejné zásuvky mám připojen notebook

Ale často mám výpadky signálu na externím monitoru, někdy to jsou HDMI glitče, někdy čára, někdy zčerná obraz na pár sekund.

Může hrát roli, pokud, je laptop zapojen :?
-na baterii
-do sítě, ale přes 2 žilový adaptér
-do sítě, ale přes třížilový adaptér (a samozřejmě i ta zem se přenáší, to  mohu ověřit jemným měřením  zbytkového střídavého napětí mezi monitorem a a nějakou kovovou částí monitoru)

Co z toho je pro eliminaci těchto záseků nejlepší z těchto možností? Tedy pokud je to tím? Stabilitou signálního kabelu to není, to mám vyzkoušené

Navíc při dotyku USB-C kabelu s kovovým opláštěním je vidět malinká jiskřička v tom místě. Nehrozí třeba odpálení jemné elektroniky USB-C portu? I když jsem četl, že USB-C konektor podle specifikace má mít mraky kapacit na všech stranách konektoru a v portech taky.
3
Sítě / Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 13:19:00 »
No já tady nepsal, že jsem "podle rad" nastavil DHCP automaticky  ;D ;D ;D

https://forum.root.cz/index.php?topic=29949.msg414404#msg414404
4
Hardware / Re:Zdroj pro základní desku Intel S2600T
« Poslední příspěvek od PCnity kdy Dnes v 13:15:05 »
Nebolo to este nieco prehistoricke od EMC? Mam par 1U boxov s EMC listami co su postavene na S2600, ma to 2 zdroje od DELTA.
5
« Poslední příspěvek od lukovic79 kdy Dnes v 13:12:08 »
já také ne.

Hlouposti se meze nekladou.  ??? když někdo neumí číst. Přečtěte si vše. A pak buďte chytrý.

Neodpovídat pokud nemáte řešení.

No, odpověď na snahu nastavovat něco někde přes neexistující DHCP opravdu nemám.  ;D
6
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 13:01:52 »
No, odpověď na snahu nastavovat něco někde přes neexistující DHCP opravdu nemám.  ;D
7
Nabízím zakázku / Sysadmin: Zabezpecenie serveru
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 12:49:12 »
Hladam niekoho, kto mi poradi so zabezpecenim weboveho serveru. Potrebujem zhotovit dokument, ktory popise vsetky kroky ohladom instalacie, konfiguracie, zabezpecenia, aktualizovania, sledovania bezpecnostnych aktualizacii OS a td.

Hladam niekoho kto sa tym profesionalne zivi aspon poslednych 10 rokov, nie prilezitostneho hobistu, a teda aj ocakavam fakturu. Mozna dlhodoba spolupraca pre spravu desiatok serverov(ziaden kubernetes ani docker).

V pripade zaujmu mi napiste sukromnu spravu, nechcem zverejnovat svoj email.

PS: viem ze kazdy je tu velmi mudri a skuseni, ale bez nejakeho overeneho CV, eventuelne LinkedIn profilu, sa nikam nepohneme, kedze ide o velmi serioznu vec a nie hobby projekt.
8
« Poslední příspěvek od lukovic79 kdy Dnes v 12:30:37 »
Software není omezen. Mám plnou verzi a žádná omezení nemá. Výrobce mi odpověděl, že je to v nastavení PC a sítě. Pokud nemáte radu tak ztrácíme spolu čas.
9
Sítě / Re:USB tethering na Mikrotiku RB750Gr3
« Poslední příspěvek od 5nik kdy Dnes v 12:07:18 »
Nedalo mi to a již dlouho jsem to chtěl vyzkoušet. Mám tu na stole stařičkou RB2011 (s ROS 7), připojil jsem k ní Xperii (Android 14) originálním datovým kabelem (USB-C<->USB-A), na telefonu zapnul USB tethering a jelo to na první dobrou. Ani jsem nečekal takovou hladkost. Jako pravidelný čtenář changelogů Mtiku vím, že ROS obsahuje drivery pro Android USB tethering, jen jsem to nikdy nevyzkoušel. V ROS se připojení telefonu chová jako LTE rozhraní (nepřekvapivě).
Pokud to tazatel chce používat jako záložní datové připojení, je potřeba si ještě pohrát s nastavením v rámci ROS, ale jinak to je za mne na první pohled funkční.
10
Sítě / Re:Jaký switch pro domácí síť?
« Poslední příspěvek od 5nik kdy Dnes v 12:06:42 »
Já mám v poslední době zkušenost s D-Link řadou DGS-1100. V podstatě nejnižší řada s managementem. Nicméně to podporuje i management VLANu, což není u podobných řad jiných výrobců standardem. 5ti a 8mi portové switche jsou příjemně malé, 16ti port má již standardní 1U výšku. Na základní segmentaci a přehled sítě to dostačuje a spotřebu mají také relativně malou.
Stran: [1] 2 3 ... 10