Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Upgrade PC nebo to nemá smysl?
« Poslední příspěvek od Tomas-T kdy Dnes v 21:58:58 »
To znamená, že nevyužíváš grafickou kartu na maximum, jinak bys problémy měl.
https://www.geekboy.cz/clanek/jak-vybrat-zdroj/
Ta karta má špičkový odběr cca 250-260W (podle testů), Ryzen 5600G se zastaví na 90W (vyzkoušeno, mám doma) - pokud připočítám něco málo na chipset, paměti, disky a periferie, tak 550W to utáhne i ve špičkách.
2
Sítě / Re:Neplecha s WireGuardom
« Poslední příspěvek od darebacik kdy Dnes v 21:21:38 »
Skusal som moznosti, ktore ste mi poradili, ale nefungovalo to.
Netusim dovod, ale odmazanim celeho riadku DNS v sekcii interface, zacalo vsetko fungovat
Kód: [Vybrat]
DNS = 192.168.1.1, 1.1.1.1On asi prepisoval DNS v /etc/resolv.conf

Pretoze ak som zapol WG a prepisal v /etc/resolv.conf na 192.168.1.1 tak to fungovalo. Ked som wg restartoval, tak  v /etc/resolv.conf
uz bolo zase nameserver 127.0.0.53
3
/dev/null / Re:jakým kódem odkrýt skryté číslo
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy Dnes v 21:06:12 »
Samozrejme, CLIR, ne CLIP. 🤦🏻‍♂️
Spoofnute cislo byt muze, ale pokud dobre chapu tazateluv puvodni dotaz, chce "odkryt" skryte cislo, ne zjistit praveho volajiciho. V pripade spoofnuteho cisla s aktivnim CLIR se pri identifikaci takoveho volani (predpokladam) dozvite ono spoofnute cislo.
4
Hardware / Re:Upgrade PC nebo to nemá smysl?
« Poslední příspěvek od Zdenek Henek kdy Dnes v 20:55:56 »
Zdroj mám (jestli si dobře pamatuju, teď se mi do něj nechce hrabat) asi 650W.
Tak jsem se nakonec kouknul a je v něm dokonce jen 550W (https://www.alza.cz/evolveo-g550-d6497757.htm) a všechno běží bez problému. Při normální práci se téměř nic netočí - ani zdroj, ani grafika a na CPU jsou redukované Noctui, takže není nic slyšet.

To znamená, že nevyužíváš grafickou kartu na maximum, jinak bys problémy měl.

https://www.geekboy.cz/clanek/jak-vybrat-zdroj/
5
« Poslední příspěvek od PCnity kdy Dnes v 20:27:54 »
CLIRove cislo moze byt kludne aj spoofnute, realne odhalenie volajuceho v ramci SS7 je IMO dost komplikovane.
6
« Poslední příspěvek od reddy1975 kdy Dnes v 19:58:44 »
A taky si zkontrolujte, jestli v konfiguracích nemáte třeba mezery nebo jiné netisknutelné znaky za veřejnými a soukromými klíči (za jejich posledním znakem "=").
I toto dělá neplechu.
7
« Poslední příspěvek od reddy1975 kdy Dnes v 19:47:38 »
Ten wireguard nefunguje úplně správně kvůli neúplnému nastavení překladu i lokálních domén, tudíž přidání konfigurace DNS s tím localdomain by toto měl vyřešit.

Řešení toho problému jsem před nedávnem nalezl zde https://askubuntu.com/questions/1132981/how-can-i-fix-resolving-domain-names-with-wireguard.
8
« Poslední příspěvek od darebacik kdy Dnes v 19:40:32 »
Ja prave nechcem smerovat vsetko do wg tunela, ale naopak,  cez tunel potrebuem riesit len siet 192.168.70.0/24

Akonahle spustim wg  tunel
sudo systemctl start wg-quick@wg1.servicetak sa siet prepne na wg1 a vsetko ide cez tunel
ak wg tunel stopnem
sudo systemctl stop wg-quick@wg1.servicesiet sa prepne na klasicku siet
9
« Poslední příspěvek od reddy1975 kdy Dnes v 18:58:35 »
Pokud chcete přesměrovat celý provoz přes wireguard pomocí

AllowedIPs = 0.0.0.0/0

pak si zkuste do DNS přidat ještě localdomain

DNS = 192.168.1.1, 1.1.1.1, localdomain

S tímto problémem jsem se potýkal taky a toto řešení funguje (aspoň v mém případě).
10
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy Dnes v 18:53:30 »
Identifikaci volajiciho odebere az posledni operatorska ustredna. Operator tedy cislo muze zjistit, pokud to jeho systemy umoznuji. Kdysi existovala sluzba "identifikace zlomyslnych volani", ktera neco podobneho dokazala. Jestli ji vas operator porad nabizi, to se musite zeptat jeho.

Pokud jde o operatorsky portal, neni nic jednodussiho, nez si nechat od kamarada zavolat (kamarad si aktivuje CLIP) a pak se podivat do toho operatorskeho portalu.
Stran: [1] 2 3 ... 10