11
Hardware / Re:Co by měl umět váš notebook?
« Poslední příspěvek od Sox37 kdy 30. 04. 2026, 14:08:39 »Aktuálně používám HP Spectre x360 13 z roku 2018 a pohlížím se po nějaké alternativě, ale aktuálně nabízené notebooky se mi nelíbí. Za mě:
- klávesnice s dedikovaným insert, prt sc, delete a navigačními klávesami (home, end, pg up, pg dn) - líbí se mi ten dedikovaný sloupec a celkově to rozložení klávesnice (pravé ctrl mi nechybí, klávesu \ vedle alt gr nepoužívám, tak tam by klidně mohlo být něco jiného; malé šipky nahoru/dolů mi nevadí, není na nich žádná jiná funkce)
- napájecí tlačítko mimo klávesnici (HP má z boku napájení a volume up/down)
- podsvícení klávesnice (stačí bílé)
- velký trackpad, který dobře reaguje na dotyky a filtruje dlaň (dedikovaná tlačítka nepotřebuji, nemačkám ani ten clickpad, jen ťukám jedním/dvěma prsty)
- S3 sleep
- 2x usb-c, 1x usb-a, jack - bylo by dobré mít porty na daughterboard
- micro sd čtečku občas používám, ale obešel bych se bez ní
- dostupné náhradní díly (baterka, větráky)
- odolné a snadno rozebíratelné šasi (ne plast)
- pokud tam bude čtečka otisků, tak aby byla kompatibilní a nějak užitečná v linuxu
Vlastně bych vše zachoval jako to mé HP, akorát bych chtěl větší displej (menší rámečky), výkonnější CPU, 24 nebo 32 GB RAM a lepší chlazení. A v Linuxu ideálně možnost baterii omezit na 80 %, musel jsem ji už několikrát měnit (nafoukne se a začne tlačit na touchpad).
- klávesnice s dedikovaným insert, prt sc, delete a navigačními klávesami (home, end, pg up, pg dn) - líbí se mi ten dedikovaný sloupec a celkově to rozložení klávesnice (pravé ctrl mi nechybí, klávesu \ vedle alt gr nepoužívám, tak tam by klidně mohlo být něco jiného; malé šipky nahoru/dolů mi nevadí, není na nich žádná jiná funkce)
- napájecí tlačítko mimo klávesnici (HP má z boku napájení a volume up/down)
- podsvícení klávesnice (stačí bílé)
- velký trackpad, který dobře reaguje na dotyky a filtruje dlaň (dedikovaná tlačítka nepotřebuji, nemačkám ani ten clickpad, jen ťukám jedním/dvěma prsty)
- S3 sleep
- 2x usb-c, 1x usb-a, jack - bylo by dobré mít porty na daughterboard
- micro sd čtečku občas používám, ale obešel bych se bez ní
- dostupné náhradní díly (baterka, větráky)
- odolné a snadno rozebíratelné šasi (ne plast)
- pokud tam bude čtečka otisků, tak aby byla kompatibilní a nějak užitečná v linuxu
Vlastně bych vše zachoval jako to mé HP, akorát bych chtěl větší displej (menší rámečky), výkonnější CPU, 24 nebo 32 GB RAM a lepší chlazení. A v Linuxu ideálně možnost baterii omezit na 80 %, musel jsem ji už několikrát měnit (nafoukne se a začne tlačit na touchpad).
Poslední příspěvky
)
, ale pokud potřebuji více, tak mám starší desktop.