1
Bazar / Re:Prodám Turris 1.1
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 19:25:25 »Ahoj, a jakou máš představu o ceně?
...potom pre jedneho zakaznika vytvoria aj 100 MB....Ty ses opravdu velkej naivista, to ti nebude stacit ani na kadibudku. Stavebni urady kterych je katastr soucasti bezne pracuji s GB per jeden projekt.
Zaujmal ma pricip backupu, kde sa hodne casto zapisuju do DB data. Neslo mi ani tak o velkost dat, ale velmi caste frekvenciie zapisovTo je jen otazka vykonu a funkce penez. Proste kdyz mas na vstupu Gbit ... musis zvladat ten Gbit i odesilat. Pokud to nedelas kontinuelne ale jednou za cas, tak pochopitelne nasobne vic.
Kdyby někoho zajímal rozsah, v jednom z Corů vidím třeba 2 000 tabulek a celkově obsahují 300 000 sloupců.
A pouziva se to prakticky vse, nebo je to spis dusledek nasazeni nakoupene technologie, ktera byla vytvorena nebo dokonvergovala do univerzalniho reseni, aby zadna zmena schematu v teto casti uz nikdy nebyla potreba (coz rozhodne usnadnuje aktualizace a snizuje moznosti problemu, kdyz jsou vse pouze data a samotna struktura se nemeni).
Nebo je tam i nejaka segmentace dat (sam jsem pouzival ve vykonnem vyhledavaci), to pak pocet klidne narust muze libovolne, a usnadnuje to pak paralelizaci, ono jeden stroj s naivnim schematem databaze bude mit chte nechte sve limity.
Zaujmal ma pricip backupu, kde sa hodne casto zapisuju do DB data. Neslo mi ani tak o velkost dat, ale velmi caste frekvenciie zapisov
V bankach je podla mna transakcia mala (predpokladam 10-ky bajtov).Ohledně 10-tek bajtů bych byl dost opatrný, určitě to spíše bodou 100-ky, ne li 1000. Ono na transakci není jenom odkud jak a kolik, ale budou tam třeba různé symboly, měna, popis příkazce, popis příjmence. Nedejbože, aby ta transakce byla kartou nebo mezinárodní, to pak přibude spousta dalších atributů.
Jinak taková banka má transakcí miliony denně.
A představovat-si, že data katastru jsou xml se souřadnicemi je podle mě také naivní. To kde parcely jsou je jenom malá část dat. Katastr hlavně vede majitele, celé zástavní smlouvy. Podle mě český eviduje i celé kupní smlouvy. Různé omezení o manilupaci - zástavní smlouvy,...Samozrejme, ze mapy nie su vsetko, ale ide o to co vsekto potrebuju na katastri udrziavat. Mozno to robia sposobom, ze si zmluvy a podobne dokumenty skenuju, ukladaju do png, alebo pdf a potom pre jedneho zakaznika vytvoria aj 100 MB.
nepomohlo by na modrou ledku ?Chápu to spíš tak, že LEDku má v sobě ten konektor nebo zdroj. Tam jedině přelepit.
echo none | sudo tee /sys/class/leds/blue\:heartbeat/trigger
(třeba je softwarově neovladatelná ale za pokus se nic nedá,)