Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Windows a jiné systémy / Re:Koupě levných Windows 11 a legalita
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 21:51:24 »
Že tady ty licence furt někdo řeší... Pokud se u MS podaří aktivace, tak tím je vše vyřešeno a nemá smysl dál matlat lejno a vymýšlet jakési spiknutí o legalitě apod.

Aktivace se podaří vždy. V nejhorším přes aktivační linku, které stačí prohlášení o legálnosti. Aktivace nic nedokazuje.
2
« Poslední příspěvek od mohamed.eliason kdy Dnes v 21:50:19 »
Že tady ty licence furt někdo řeší... Pokud se u MS podaří aktivace, tak tím je vše vyřešeno a nemá smysl dál matlat lejno a vymýšlet jakési spiknutí o legalitě apod.
3
Distribuce / Re:Fedora 40: Failed to start battery charge
« Poslední příspěvek od reddy1975 kdy Dnes v 20:23:57 »
Zdravím,

toto bude lepší reportovat přes https://bugzilla.redhat.com a poskytnout journal log bootu.

1. Natáhnout systém z jádra, které chybuje a potom znovu restartovat (pokud lze pomocí CTRL + ALT + DEL)
2. Natáhnout systém z jádra, které funguje
3. Vypsat si poslední logy bootu: journalctl --list-boots
4. Vypsat obsah předposledního bootu: journalctl --boot=<BOOT ID> a tento poskytnout k analýze a s vámi uvedeným hardware, na kterém se toto děje.

Bude to nejspíš specifický problém vaší sestavy a bude na to potřeba vytvořit patch.

4
Vývoj / Re:Proč se cpe JavaScript na backend?
« Poslední příspěvek od xyz kdy Dnes v 19:41:12 »
Pokud udelate na backendu microservisovou architekturu, tak neni problem treba nejakou tu servicu naimplementovat v javascriptu.

Uz jsem taky zazil, ze technologie byla urcena tim, co ma firma za programatory.
5
« Poslední příspěvek od Miroslav Šilhavý kdy Dnes v 18:51:43 »
No to ale nemáte nikdy. Bez ohľadu kde ju kúpite, ten rodokmeň nemáte. Aj keď som si ju kúpil v Alze, tak neviem, akými rukami putovala. To, že som dostal kartónovú krabičku a v nej stierateľný kód nepreukazuje jej legálnosť ((keby som ich teda po tých rokoch ešte mal,  sú už dávno skartované) , len mám o trochu silnejšiu pozíciu v tom, keď argumentujem o konaní v dobrej viere. Tiež to nič nedokazuje.

Dobrá víra zbavuje trestní odpovědnosti, ale neučiní z nelegální licence legální (tj. nebudete potrestán, ale budete muset licenci napravit - dokoupit). Dobrá víra, i míra Vaší právní jistoty se odvíjí od Vašeho posouzení, komu budete důvěřovat. Zrovna Alzu a podobne distributory můžete považovat za firmy, které už nemáte víc jak prověřit.

V žádném právním jednání Vám nikdo nedá jistotu, že nebudete podveden. Múžete v dobré víře koupit třeba i kradené auto, a taky nebudete trestně stíhán za podíl na krádeži. Ale auto Vám nezůstane.
6
« Poslední příspěvek od ja. kdy Dnes v 18:43:02 »
Potíž současných druhotných licencí je především v tom, že k nim nemáte poskytnutý ten "rodokmen" - tedy, kdo danou licenci koupil, jaký typ licence to byl, jak přecházela přes další osoby až k Vám. Kdyby - čistě hypoteticky - došlo k nějakému sporu, bylo by na Vás prokázat, že je licence v souladu se zákonem.

No to ale nemáte nikdy. Bez ohľadu kde ju kúpite, ten rodokmeň nemáte. Aj keď som si ju kúpil v Alze, tak neviem, akými rukami putovala. To, že som dostal kartónovú krabičku a v nej stierateľný kód nepreukazuje jej legálnosť ((keby som ich teda po tých rokoch ešte mal,  sú už dávno skartované) , len mám o trochu silnejšiu pozíciu v tom, keď argumentujem o konaní v dobrej viere. Tiež to nič nedokazuje.
7
Distribuce / Fedora 40: Failed to start battery charge
« Poslední příspěvek od iko kdy Dnes v 18:11:05 »
Zdravim

system Fedora 40, aktualizovany cerstvo, kernel 6.12.10-100.fc40.x86_64 a 6.12.9-100.fc40.x86_64. Pise to chybu a nenabootuje. Je to desktop PC, nie notebook. Co s tym?

Kernel 6.12.6-100.fc40.x86_64 funguje.

CPU AMD Ryzen 5 4500 6-Core Processor
doska TUF GAMING A520M-PLUS II

Vdaka...
8
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 16:58:41 »
To je přece v pořádku. Když pořádám večírek, musím si hlídat čas, abych nerušil noční klid.

Takhle jednoduché to bohužel není. Je to jako s dálničními známkami: máte dostat pokutu automaticky hned jakmile vyjedete na dálnici bez dálniční známky? Logika a formalismus by velely, že ano. Ale v praxi je to v podstatě digitální fašismus a společnost neodpouštějící ani minimální chyby. Já jsem na to, že nemám koupenou známku zapomněl mockrát. A žena si má zase chronický problém všímnout kolik je hodin. Totálně rigidní a neodpouštějící společnost není společnost, ve které chcete žít.
9
Hardware / Re:Wi-Fi kamera na chatu, co pošle fotku jednou denně
« Poslední příspěvek od xsouku04 kdy Dnes v 16:39:12 »
tvl ty esp32 kamery maj 800x600, dyť na tom nepoznáš na 10 metrů auto od slona.... tim se podle mě nemá cenu vůbec zabejvat.
To mi ale bohatě stačí. Spíše jde o to, aby to zabíralo dostatečně velký úhel jako 120 stupňů.  Kdysi televize vysílala i v menším rozlišení.  A existují i kamery s vyšším rozlišením.
10
Hardware / Re:Wi-Fi kamera na chatu, co pošle fotku jednou denně
« Poslední příspěvek od xsouku04 kdy Dnes v 16:36:55 »
Ještě dodám, že fotopast při použití sim od kaktusu je fakt levná, za rok mě to stojí cca 200kč/fotopast při kadenci cca 5fotek denně....(jedna fotka 128kB za cca 20h)
https://eshop.evolveo.cz/sim-karta-kaktus-1gb/
Fotopast ale spíše fotí když se něco hejbe a ne v nějaký stálý časový úsek. Pokud by nějaká taková fotopast existovala, bylo by to také řešení. Navíc SIM je u mne zbytečná, když mám wifi.
Stran: [1] 2 3 ... 10