Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Distribuce / Re:Konfigurace Samba v Ubuntu
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 20:15:18 »
Ne. Na toto nemám nervy.
Ten linux se chová jako počasí v Chánově. Pokaždy jinak. Jasně, že asi někde dělám chybu ale bude to taková pičovina, která nezapříčiní kolaps ale jen nefunkci něčeho.

- Na všech počítačích jsem smazala sambu.
- Na všech počítačích jsem nainstalovala znovu sambu.
- Všude identickej postup, jména normální jako server, dell, fsp a podobně. Žádny local etc.
- Na routeru jsem nastavila všem žebrákům pevny IP.
- Na všech PC jsem vypla firewall.

Zjišťuji co se vidí a co ne. Restartuji všechny počítače. Zjišťuji stav sítě. Miluji Linux. To, co se vidělo, to se po restartu nevidí. To co se nevidělo se po restart vidí. Tak co to je za systém? Chci nadávat. Nadávám hodně sprostě ale sem to nenapíšu.
Kde je teda zakopanej pes. Nejraději bych do všeho břinkla kladivem a šla koupit něco jinýho.

Musel bych to fakt asi na místě chvíli dohledávat, co se tam děje, normální to úplně není. Obávám se, že kdybych ti dál radil, kde hledat toho zakopanýho psa ;) a zmiňoval nějaké další a další příkazy v terminálu, tak způsobím jenom další zmatky..

Ale pokud to procházení a objevování počítačů v síti není spolehlivé, se to dá obejít třeba záložkami v Caja, bude to uživatelsky chovat víceméně podobně.
Tzn. pokud počítač není vidět, měla by ses na něj dostat třeba takhle.
- Otevřeš jakékoliv nové okno Cajy.
- zmáčkneš ctrl+l (nebo z menu Go -> Location...), kurzor přejde do adresního řádku.
- napíšeš tam smb://ip-adresa-jineho-pocitace/ a odklepneš enter.
- měly by se ti otevřít sdílené složky, kde si pak otevřeš, co budeš chtít.
- pokud se přihlašuješ poprvé, vyplníš údaje a necháš je uložit
- až budeš ve sdílené složce, uložíš si to do záložky přes ctrl+d

Záložky se normálně objevují nalevo, můžeš pak různé počítače procházet na jedno kliknutí, případně nahoře z menu Bookmarks. Přes editor záložek (ctrl+b) se dají případně upravovat jejich jména.

Zkus to kdyžtak, jak se to u tebe bude chovat. Ty práva a uživatele pak můžeme ještě řešit potom dál.
2
Bazar / Re:Prodám grafické karty na AI a podobně
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 19:57:42 »
Jestli mate i konkretni image / link na image, pro tu DP/8GB verzi, tak bych jednu pokusne vzal.. na SPI flashing jsem pripravenej a klidne to zkusim pro sebe a nabidnu pak ostatnim. Je to Praha nebo kde jsou karty?
3
« Poslední příspěvek od TechnikTom kdy Dnes v 19:42:44 »
Já to tady tiše pozoruji od začátku, i jiná vlákna této tazatelky a myslel jsem si, že si z nás tady někdo dělá zadek.
Ale pak jsem viděl jiná témata napříč fóry na webech, včetně třeba pájení basového reproduktoru a jsem zas zmatený.
Asi fakt existuje, protože ty reakce jsou všude takové konzistentní.

Jinak na Mintím fóru to vypadalo, že už máte vyřešené:

https://forum.linux-mint-czech.cz/viewtopic.php?p=49034#p49034

Když hned na začátku píšete, že připojení počítačů s Win je vám fuk.

A až vyřešíte to sdílení, přijde na řadu 5.1 zvuk, když ten počítač s Win10, na kterém vám to nešlo, asi opravdu letěl z 8. patra?
4
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 19:19:30 »
Odpověď odeslána, karty jsou odemčené na 8GB, spolu s kolegou jsme je odemkli.

EDIT: Má tam i karty, které jdou odemknout na 1080 (super?) 8GB s výstupy DP+HDMI, ale nejde to flashnout softwarem, asi bude nezbytná pakárna s programátorem.

Seděli jsme nad tím asi hodinu a omgflah failuje a nechce se mu flashovat. Ťaman těžebky odemkl a prodával jako 1080 super 8GB.  Karty jsou interně fakt 8GB, tohle se odemknout povedlo. To funguje. Našli jsme i bios z těch odemčených těžebek, ale nejde nám to flashnout.

https://www.techpowerup.com/forums/threads/omg-vflash-fully-patched-nvflash-from-x-to-ada-lovelace-v5-780.312601/
5
« Poslední příspěvek od Darina Lakovičová kdy Dnes v 18:55:07 »
pingnout ji šlo ale já potřebuji, aby byla vidět v podobě ikony na PC.

To je nějaký sofistikovaný AI trolling, tohle?  ::)

Nerozumím. Už jsem psala, že nechci vše vypisovat. Že je pro mě jednodužší a pohodlnější kliknout si na ikonu a nezvedat se z křesla a psát na klávesnici.  :)
Takhle to bylo myšleny. V opačnym případě nerozumím ani zrnko tomu, co jsi napsal.
6
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 18:23:48 »
pingnout ji šlo ale já potřebuji, aby byla vidět v podobě ikony na PC.

To je nějaký sofistikovaný AI trolling, tohle?  ::)
7
« Poslední příspěvek od yakubcz kdy Dnes v 18:17:10 »
Poslal jsem SZ
8
« Poslední příspěvek od Darina Lakovičová kdy Dnes v 18:16:23 »
Au, au, au. Mám v tom guláš a nevím co dál. ...

Nebo, pokud si to chces zjednodusit jeste vic, udelas ten smb server jen z jednoho PC, ktere bezi nejcastejs/nejdyl a ostatni k tomu budou pristupovat jako klienti, z pohledu uzivatele je to zcela jiste prehlednejsi.

Ano, když už jsem nevěděla kudy kam, řekla jsem si, že udělám tuto variantu.
Jeden počítač se nebude vypínat vůbec. Poběží non stop. Původně na něm měl jet Clear OS. Jenže pánové z CF mají na Novém Zélandu asi horko a nic mi neposlali. V plánu byl Clear OS Business ale iso nešlo stáhnout. Dostala jsem několik nic neříkajících emailů se sliby atd ale vše k ničemu. Takže ta CF nebude nějaká validní firma. Neposlali nic a tak jsem s tím počítačem chtěla udělat samba server.

Když jsem tuto variantu ale dokončila, zjistila jsem, že to je k ničemu. Ani jeden z pěti PC neviděl tu sambu. Ano, pingnout ji šlo ale já potřebuji, aby byla vidět v podobě ikony na PC.
Poté jsem počítač otevřela, vytáhla disky a odnesla ho ke kontejneru.
Vrátila jsem se domů a šla se z okna mrknout na toho hajzlíčka co mi chvíli hrál na nervy. Už tam nebyl.
A takhle s tou sambou zápasím pořád.
9
Desktop / Re:Kubuntu: zvuk zní jinak při otevření panelu hlasitosti
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 18:04:38 »
Na root jedině s Form History Control či ekvivalenty.
BTW: Vivaldi nativne pri Back zobrazi formulare vyplnene tak jak bylo ;-)
10
Software / Re:Knihovna pro bezpečné zobrazení emailu na webu
« Poslední příspěvek od xsouku04 kdy Dnes v 17:59:28 »
Třeba lze použít https://github.com/php-mime-mail-parser/php-mime-mail-parser (sám si stavím aplikaci na čtení a zobrazování .eml souborů v PHP, ale jsem líný, dlouho jsem na to nesáhnul, čert ví, zda to někdy dokončím - programování mne holt neživí:-)
Vypadá to, že to má funkci getMessageBody('htmlEmbedded'), která vytáhne HTML variantu emailu (to je jednoduché udělat i jinak). A nahradí obrázky z přílohy tak, aby byly součástí html. (to už není snadné udělat jinak).
Pak by už mohlo stačit odstranit javascript a jiné bezpečnostní problémy a zobrazit ve framu. Odstranění nebezpečných věcí se říká sanitizing. Ale aby uměla jedna knihovna všechny tyto kroky, to jsem se nesetkal. Jako by byly maily něco, co není potřeba nikdy nikde na webu zobrazovat.
Stran: [1] 2 3 ... 10